Aron Wattel Zeeuws topschutter in districtsbeker

Logo RudeStats

Met negen doelpunten kroonde Aron Wattel zich zaterdag tot Zeeuwse topscorer dit seizoen in de districtsbeker. Die kroon mocht hij opzetten doordat de laatste Zeeuwse club in de beker (Kloetinge) werd uitgeschakeld (door ASWH). Tom Wuyts scoorde weliswaar, maar met vijf doelpunten bleef hij ver achter op het totaal van Aron Wattel.

WATTELIn bovenstaande tabel is te zien hoe Wattel zijn doelpunten dit seizoen verdeelde in de districtsbeker. Hij scoorde in vier duels (vooral zijn productie tegen Colijnsplaatse Boys tikte lekker aan), terwijl hij in drie duels niet tot scoren kwam: in de poule tegen Alliance, in de derde ronde tegen De Meeuwen en in de achtste finale (het eindstation) tegen Oranje Wit.

Met zeven doelpunten was Peter van Gorsel van Dauwendaele de eerste achtervolger van Wattel. Hij nestelt zich met de topscorerskroon in een rijtje gekende topscorers met Jorrit d’Haeseleer, Daryl Rawidjan, Urmelin Martis en Martin Waisapy. Zie de tabel hieronder met de Zeeuwse topscorers in de districtsbeker van de laatste jaren.

toppers

 Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/