Prima en terechte overwinning S.K.N.W.K. 1 bij Halsteren 1

Voor S.K.N.W.K. 1 stond gisteren de zeer lastige uitwedstrijd bij Halsteren 1 op het programma. Lastig, omdat Halsteren altijd een moeilijk te bespelen opponent is voor de blauw/zwarten. Daarnaast worden de wedstrijd bij Halsteren altijd afgewerkt op een inmiddels zeer verouderd kunstgrasveld. En omdat er dan ook nog een wedstrijd voorafgaand aan dit duel wordt gespeeld, kan zelfs de warming-up slechts 10 minuten worden afgewerkt op het speelveld zodat er eigenlijk ook helemaal geen mogelijkheid is aan het veld te wennen. Echter de blauw/zwarten bleken heer en meester deze middag. Het enige verwijt dat ze zichzelf kunnen en moeten maken, is dat in de 2e helft de score niet werd opgevoerd. Zodoende bleef het dus onnodig spannend, maar werd uiteindelijk een mooie en terechte 0-1 overwinning geboekt. Dus weer ‘gewoon’ drie punten voor S.K.N.W.K. 1. Dit overigens onder het toeziend oog van behoorlijk wat S.K.N.W.K.-support !!

P1270857

Na wat aftasten in de beginfase bleek al snel dat thuisploeg Halsteren compact speelde en inzakte op eigen helft. Lastig dus om hier door heen te komen. Daarnaast was er aan spits Robert Padmos een mannetje opgeofferd die het fysieke geweld niet schuwde. Na drie flinke schoppen, werd de boosdoener dan eindelijk op de bon geslingerd, zodat deze in het vervolg niet meer kon uitrichten…..

P1270868

In de 10e minuut was Padmos weg bij zijn tegenstander, maar zijn prima geschot werd gekeerd door de keeper. In het vervolg van het duel was het S.K.N.W.K. dat dicteerde. Doelman Mike Bakker moest slechts in aktie komen bij was afstandschoten, maar hij werd dit duel niet getest. Overigens wist ook S.K.N.W.K. 1 in de eerste helft nog geen kansen af te dwingen. Net voor het verstrijken van de 1e helft dan bijna toch raak. Remco v/d Berge geeft de assist, maar het schot van Robert Padmos gaat voorlangs. Zodoende een 0-0 ruststand.

P1270963

Zaak is dat S.K.N.W.K. de rust bewaard en niet te geforceerd op zoek gaat naar (een) treffer(s). Ze zijn de betere ploeg en hoeven eigenlijk niets te vrezen. Toch is het wel lekker dat in de 2e minuut van  de 2e helft de treffer al valt. Een corner vanaf de linkerkant wordt door Remco v/d Berge goed voorgegooid. Eerst is het Robert Padmos die de bal afdrukt, maar de keeper weet te redden. Daarna is het broer en aanvoerder Maarten Padmos die tot 3x toe de rebound krijgt. Eerst raakt hij een been van een tegenstander. Daarna weet de keeper redding te brengen, maar bij de 3e keer is het wel raak en rolt de bal over de doellijn. Wat volgt is een flinke ontlanding !!

P1270964

Hierna is het S.K.N.W.K. dat de klok slaat. De eerst kans is opnieuw voor Maarten. Robert Padmos met de assist, maar de doelman van de thuisploeg stopt de bal met zijn benen. Dan is het Machiel Schot die twee dotten van kansen om zeep helpt. Eerst weet hij een assist van Remco v/d Berge niet op waarde te schatten. In plaats van in één keer te schieten, wil hij de bal nog aannemen. Hierbij verliest hij de controle en is de kans verkeken.

P1270972

Bij een vrije trap hoog voor het Halsteren doel gaat de keeper onder de bal door. Machiel Schot krijgt de kans, maar helaas controleert hij de bal met zijn arm. Ook deze kans verkeken. Remon de Jonge probeert het dan van afstand, maar ook nu komt de keeper als overwinnaar uit de strijd. En dan is het toch bijna raak aan de andere kant. Een speler van de thuisploeg probeert het ook van afstand. Zijn schot strand op een rug van een S.K.N.W.K.-verdediger, waardoor keeper Mike Bakker op het verkeerde been staat. Gelukkig gaat de bal naast het doel en is een corner het resultaat. Ook hieruit weet Halsteren niet gevaarlijk te worden.

P1270977

Stefan Vermeer (hij viel in voor de moegestreden Machiel Schot) krijgt nog een mogelijkheid, maar hij schiet recht in de handen van de keeper. Remco v/d Berge dan met de kans op de 0-2, maar hij mikt te hoog. Niet veel later weer een prima aanval van de Nieuwerkerkers. Het is invaller Justin de Bruine met de prima assist. Nu is het Emiel Kuijten met dé kans, maar ook hij mikt te hoog en houdt het dus onnodig spannend.

P1280039

Iets voor vijf uur (de wedstrijd begon pas om 15:00 uur) dan het bevrijdende eindsignaal. S.K.N.W.K. 1 heeft een zeer lastige klip omzeilt. Ze zijn nog steeds de trotse koploper van de 4e klas B. Met nog vier wedstrijden te spelen, is de voorsprong op de concurrenten Z.S.C. ’62 1 en Rillandia 1 vier punten. A.s. zaterdag een derby voor S.K.N.W.K. als op het eigen sportpark ‘Het Springer’ W.I.K. ’57 1 uit Kerkwerve op bezoek komt. Aftrap is 14:30 uur.

P1280047

2 reacties op "Prima en terechte overwinning S.K.N.W.K. 1 bij Halsteren 1"

1. Abrakadabra | 03-04-2016 at 12:48 |

Halsteren 0 SKNWK 1
    De wedstrijd begon zoals gebruikelijk om 15.oouur .De eerste helft was voor SKNWK maar tot de rust zonder doelpunten.Na rust viel dan eindelijk de felbegeerde goal voor de bezoekers.Maar daarna moesten ze nog 40 minuten verder. Langzamerhand ging Halsteren het voortouw nemen.Maar echt gevaarlijk waren ze niet.SKNWK kreeg wel kansen en uitgespeelde kansen.Maar door slordigheid gingen ze allemaal de mist in.Zodoende was die ene goal van Maarten Padmos genoeg voor de overwinning..het was een Frommeldoelpunt,maar die tellen ook.Volgende week Wik uit Kerkwerve.Die mag men niet onderschatten.

2. Een prima collectieve prestatie van de spelers van SKNWK en de bijbehorende staf. Gefeliciteerd. Maar de eerstvolgende 3 wedstrijden zijn hele lastige karweien, maar vol goede moed op naar de finales in de 4e klasse B.m