Halsteren verliest gevecht tegen SKNWK (verslag Halsteren)

Hieronder het wedstrijdverslag van Halsteren van de wedstrijd Halsteren 1 – S.K.N.W.K. 1 van zaterdag 2 april j.l.:

Na een weekje rust kwam Halsteren zaterdag 1 vandaag in actie tegen de lijstaanvoerder van de vierde klasse B, SKNWK uit Nieuwerkerk. De thuisploeg moest het stellen zonder Peter Geense en Nick Bennaars, waardoor Niels de Groot centraal achterin stond, Sjoerd Marcusse linksback en Orselle Hendriksen één van de twee spitsen was. Halsteren had zich op deze strijd voorbereid door op vrijdagavond met z’n allen een hapje te eten en een potje te bowlen. De Halsternaren werden door de koploper teruggedrongen op eigen helft, maar konden zich in het eerste bedrijf prima staande houden. In het begin was er een grote kans, maar Erik Schrauwen kon met de voet redding brengen op het harde schot.

De geelzwarten bouwden van achteruit op, maar als de bal eenmaal verder naar voren werd gespeeld was er toch wat te snel en te vaak balverlies. De Nieuwerkerkers hadden ook een paar stevig gebouwde en lange mensen achterin staan, die ervoor zorgden dat de Halsterse equipe voorin geen vuist kon maken. Op het middenveld was de nummer 7 van de bezoekers regelmatig een plaag voor de Halsternaren. Hij snelde zo nu en dan langs een paar tegenstanders, maar z’n ploeggenoot in de spits wist niet de hem geboden kans te verzilveren.

Halsteren moest enkele keren stevig ingrijpen om naderend gevaar te neutraliseren. Dit kostte Ashwan Soerdjbalie geel voor het onderbreken van een veelbelovende aanval. Edwin de Vos verdween kort daarna ook in het boekje van de Belgische arbiter, die slecht te verstaan was maar zeker niet slecht floot, voor een schop tegen de benen van spits Padmos. Diezelfde de Vos moest even later het veld verlaten. Na een duel aan de zijlijn kwam hij wat ongelukkig terecht en moest hij zich dizzy laten vervangen. Hierdoor kwam Yannick Jansen binnen de lijnen en verkaste Romeo Sjaam naar de rechtsbackpositie.

De rust werd bereikt met een 0-0 stand, waar Halsteren niet ontevreden mee was. In de tweede helft viel echter al heel snel de 0-1. SKNWK kreeg een corner te nemen, die door de captain van de gasten werd ingeschoten. Er ontstond een flinke scrimmage, waarbij na de derde rebound de bal in het doel verdween. Hendriksen probeerde liggend op de lijn nog als een ware octopus met z’n armen de bal te blokken, maar de bal was de doellijn al gepasseerd. Dit betekende voor het eerst sinds 5 december weer een tegendoelpunt in een thuiswedstrijd.

Halsteren moest nu gaan komen en gaf daardoor achterin meer ruimte prijs. Zelf creëerden de geelzwarten nauwelijks iets, maar in de tegenaanval was SKNWK wel gevaarlijk. Gelukkig kon de man of the match Schrauwen met een tweetal reddingen erger voorkomen en wist de rechtsbuiten van SKNWK een dot van een kans over te schieten. Een van richting veranderd schot van Jansen leek zowaar tot de 1-1 te leiden, maar de via een rug van een SKNWK verdediger afgeweken bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. De enige fout van Schrauwen gaf de spits van de gasten de kans op 0-2, maar hij controleerde de bal met z’n hand, waardoor die kans verloren was.

In de slotfase probeerde Halsteren nog wel met man en macht om de gelijkmaker te forceren, maar diverse pijntjes begonnen op te spelen en de koploper en naar het zich laat aanzien toekomstige kampioen was, naast voetballend, ook conditioneel de betere. De thuisploeg had gestreden voor wat het waard was, maar het leverde vandaag helaas geen succes op. Volgende week de uitwedstrijd tegen Hansweertse Boys.

Opstelling Halsteren: Erik Schrauwen Edwin de Vos (Yannick Jansen), Alwin de Nijs, Niels de Groot, Sjoerd Marcusse Ashwan Soerdjbalie, Romeo Sjaam (Maarten de Kort), Bram Mertens, Ad van Meel John Lambregts (Jordi van Dongen) en Orselle Hendriksen