Wedstrijdverslag M.Z.C. ’11 3 – S.K.N.W.K. 2

Zaterdag 17 september, tijd voor een potje voetbal! Met een smalle selectie zijn we afgereisd naar Zierikzee om het op te nemen tegen MZC 3, waar oud-SKNWK trainer Walter de Jonge aan het roer staat. Smalle selectie is nog zacht uitgedrukt, we hebben namelijk maar 12 man door afwezigheid van Timo (cursus Vlaams), Niels (Walibi Open 2016) en Lourus-Jan (sponsorzaken). Rob was geblesseerd en kon ook niet voetballen maar was vandaag wel gewoon aanwezig om zijn team aan te moedigen en te helpen waar nodig (waaronder een helftje vlaggen, netjes Rob!). Gelukkig was A-junior Levi van Klinken ook nog bereid om na zijn eigen wedstrijd (uitslag kon hij zich niet herinneren) af te reizen naar Zierikzee, zodat we 13 namen op het wedstrijdformulier konden zetten.

p1380441

Aangekomen in Zierikzee bleek dat het aardig druk was, er zat dus ook nog een team in onze kleedkamer. Helaas toch ruim 10 minuten moeten wachten voordat we konden gaan omkleden, gelukkig was de tegenstander bereid de wedstrijd iets later te laten beginnen, dus hadden we de mogelijkheid om gewoon een fatsoenlijke warming-up af te werken. Na een korte maar fanatieke warming-up konden we gaan beginnen! De basis elf bestond uit de volgende namen:

lineup111474136710522

Vooraf wisten we al dat MZC de beschikking had over veel snelheid in de voorhoede. Het strijdplan was dus duidelijk; het veld niet te lang maken en kort op de tegenstander spelen. In het begin, maar eigenlijk ook in het verloop van de hele wedstrijd, ging dit vrij goed. Vooral Veenboer maakte het de ‘voetballende’ spelers van MZC in de as van het veld heel moeilijk, zodat zij weinig tot geen uitgespeelde kansen konden creëren. SKNWK kwam er vervolgens op een aantal momenten heel goed uit door lopende mensen zoals Jelle goed te benutten. Zo stond Jelle in de 1e helft maar liefst 3 keer oog in oog met de keeper, helaas ging de bal er niet in..

p1380487

Gescoord werd er wel, aanvalsleider Carlo kreeg namelijk de bal op een presenteerblaadje van ‘box-to-box’ middenvelder Frank, waarna Carlo de bal mooi binnen knalde, 0-1 dus! Frank kreeg zelf ook nog een goede mogelijkheid nadat hij van een prima pass van Carlo alleen tegen de keeper van de thuisploeg kwam, helaas knalde hij aan de verkeerde kant van de paal naast. Zoals gezegd kwam MZC tot weinig uitgespeelde kansen, de 1e keer dat er dan een goede combinatie over hun linkerflank is komt de ploeg (met enig fortuin) terug in de wedstrijd. De voorzet wordt, in onze ogen, door de speler met onder andere zijn hand in het doel gewerkt. De scheidsrechter wilt er echter niets van weten en keurt het doelpunt goed: 1-1. Lex valt na zo’n 30 minuten spelen uit met een vervelende (spier?) blessure, Levi komt voor hem in de ploeg en komt op de rechtback positie. Zonder al te veel hachelijke momenten wordt de rust gehaald en beide ploegen zoeken de kleedkamers op met een gelijke stand.

p1380506

In de rust worden de positieve punten benadrukt en dit zijn er gelukkig genoeg. Vanuit de organisatie spelen en niet te veel gaan jagen voorin, dit kost alleen maar energie en geeft de tegenstander de kans om er voetballend uit te komen. Spil in deze organisatie is trouwens ook onze keeper Martijn die constant aan het coachen is zodat we eigenlijk de gehele wedstrijd goed in positie zijn blijven spelen. Sowieso spelen alle spelers op de as van het veld (Martin, Frank, Carlo, Colin en vooral Remco) en prima pot! De vleugelspelers Jelle en George moesten misschien te veel verdedigen dan ze gewend waren, maar dit was wel logisch gezien het spelbeeld. Tof dat ze dit dan gewoon doen en ook nog de energie weten te vinden om aanvallend hun steentje bij te dragen!

p1380530

In de 2e helft zijn er weinig bijzonderheden te melden. Het spelbeeld was vergelijkbaar met de 1e helft, al kwam MZC opnieuw slechts tot een paar gevaarlijke schoten (heerlijk gepakt door Neele!) en wat scherpe voorzetten uit bijvoorbeeld een corner. SKNWK kwam de 2e helft tot weinig kansen, al had Carlo op een moment nog gezien dat de keeper van MZC erg ver voor zijn doel stond. Toen hij wilde schieten werd er echter een overtreding gemaakt, slim van de thuisploeg. Djamil komt na een kwartiertje in het veld voor Colin, hij nam zijn positie in de spit gewoon over. Tijdens zijn invalbeurt stoeit hij nog wat met de bal maar dat is logisch als je al zo’n lange tijd niet hebt gevoetbald. De inzet was in ieder geval aanwezig!

p1380494

Ik denk wel dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat Levi een prima wedstrijd speelt als rechtsback, nadat hij al bijna een hele wedstrijd met zijn eigen team heeft gespeeld. Hij zal de schoonheidsprijs niet krijgen, maar hij staat er wel. Degelijk spelen en gewoon je vent uitschakelen, de spits van MZC had zeker de 2e helft een taaie aan Levi. Complimenten jongen, hopelijk mogen we nog vaker van je genieten in het 2e elftal!

p1380501

Jelle valt helaas vlak voor het einde van de wedstrijd nog uit met heftige kramp in zijn kuitspier. Jammer want Jelle speelde vandaag een prima wedstrijd, zeker de 1e helft! In de slotfase stonden we dus nog even met 10 man, gelukkig halen we einde van de wedstrijd en eindigt deze in een gelijkspel: 1-1. Helaas maar een puntje, maar zoals LP het mooi verwoorde na afloop: ‘ik vond de inzet (en soms het voetbal) vandaag van iedereen top!’. Ik kan me er alleen maar bij aansluiten, als we deze inzet en strijd kunnen doortrekken gedurende dit seizoen komen de punten vanzelf. Te beginnen volgende week in de thuiswedstrijd tegen Heinkenszand 2, op papier een lastige tegenstander die tot nu toe 2 van de 3 wedstrijden wist te winnen!