Mark Minderhoud scoort al 15 jaar in de beker

Logo RudeStats

De Noormannen staat als zaterdag-vierdeklasser in de vierde ronde van de districtsbeker. Door een 2-1-overwinning op Kruiningen bereikte de club uit Westkapelle dat nooit eerder gehaalde platform (sinds de invoering van het poulesysteem). Veel dank was de ploeg verschuldigd aan spits Mark Minderhoud, die inmiddels in 15 opeenvolgende bekerjaren heeft gescoord.

Topscorers beker 16/17

 topbeker

Minderhoud startte zijn reeks in het seizoen 2002/2003. De Noormannen was nog een zondagclub en won in de poulefase met 5-1 van Lewedorpse Boys. De laatste goal van De Noormannen werd gemaakt door Mark Minderhoud. In de daaropvolgende seizoenen scoorde hij elke bekercampagne minimaal één keer. Dat heeft geen enkele andere Zeeuwse voetballer gepresteerd.

In die 15 seizoenen heeft hij 43 keer gescoord (waarvan twee seizoenen bij Vlissingen: 2006-2008). Zijn productiefste jaar was het seizoen 2008/2009 waarin hij maar liefst elf keer scoorde. Hij verzamelde die goals overigens in slechts twee bekerpotjes: hij maakte er vijf tegen Robur (8-2-zege) en zelfs zes tegen SDO’63 (15-1-zege). Maar daar bleef het ook bij.

De enige Zeeuwse speler die nog een beetje in het spoor van Minderhoud kan blijven, is Niels Kole. Deze routinier heeft bij Kloetinge en Wemeldinge inmiddels een streak van 10 seizoenen opgebouwd waarin hij minimaal één keer per bekerjaar heeft gescoord. Kole moet het nog wel even volhouden om de (voorlopig) 15 van Minderhoud te halen.

markminderhoud

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/