S.K.N.W.K. 3 duidelijk maatje te groot voor S.K.N.W.K. 4 in El Clasico

De vooraankondiging klonk nog best aantrekkelijk, El Clasico. Ook op basis van de stand op de ranglijst zou je ook een spannende wedstrijd verwachten. Echter niets was minder waar. Gisteren speelden S.K.N.W.K. 3 en S.K.N.W.K. 4 op het eigen sportpark ‘Het Springer’ één van de twee directe confrontaties deze competitie. Uiteindelijk behaalden de ‘jonge honden’ van het 3e een eenvoudige zege op ‘de oudjes’ van De Baggerschuit. S.K.N.W.K. 3 was overduidelijk met 5-0 te sterk.

p1420771

In de 1e helft was er nog wel iets van een wedstrijd. Het meeste balbezit was absoluut voor S.K.N.W.K. 4, maar ze konden het doelman Kenneth Boogerd (die net ervoor nog met 11-1 had gewonnen met S.K.N.W.K. JO19-1) niet echt moeilijk maken. Met name afstandsschoten van ruim buiten de 16 waren telkens een makkelijke prooi voor de jeugdige doelman.

p1420781

De allereerste counter van S.K.N.W.K. 3 was trouwens wel gelijk raak. Dirk-Jan Hoek werd op de linkerkant van het veld weggestuurd. Hij was alles en iedereen bij het 4e te snel af en scoorde beheerst in het verre hoekje langs doelman Leon Quik van S.K.N.W.K. 4. Hierna weer S.K.N.W.K. 4 met het (optische) overwicht, maar te vaak werd de verkeerde keuze gemaakt of was het te onrustig.

p1420793

Nog één keer konden de 9 supporters langs de lijn de handen op elkaar krijgen in de 1e helft. Het was Kristian Bouwman die met een schitterend afstandsschot in de kruising opnieuw Quik liet vissen. Hij bepaalde met deze treffer de tussenstand op 2-0. Dit was tevens de ruststand.

p1420797

Na iets meer dan een kwartier rust stonden de spelers al weer op het veld. Hét sein voor scheidsrechter Bert van Tilburg om zijn Bokbiertje dan ook maar op te drinken zodat ook hij klaar was voor de 2e helft van El Clasico. Helaas kwam er zeker in de 2e helft niets meer terecht van een wedstrijd.

p1420825

Aan de zijde van S.K.N.W.K. 4 waren o.a. sterkhouders Wim Voorbeijtel (clubtopscorer bij de senioren van S.K.N.W.K. met 20 treffers), Wilco de Valk en Sytze Stins naar de kant. En S.K.N.W.K. 3 had op vrijdagavond nog een spoed transfer gedaan. Speler Jan-Mark Schot was namelijk net vader geworden (nog van harte gefeliciteerd) en kon er dus niet bij zijn. Hierdoor werd Toby de Bruine overgeheveld vanuit JO19-1. En Toby was scherp, want van de 11 treffers bij de 11-1 overwinning van S.K.N.W.K. JO19-1 had hij er maar liefst 5 (!!) voor zijn rekening genomen.

p1420810

In de 2e helft was S.K.N.W.K. 3 heer en meester. Toby scoorde er nog twee deze middag en ook Kristian Bouwman trof nog 1x doel. Hij scoorde zelfs met zijn chocolade been (zijn linker) en zo werd de eindstand bepaald op 5-0. En dat het maar 5-0 bleef voor het 3e kwam ook nog keeper Leon Quik van S.K.N.W.K. 4 die zeker in de 2e helft zijn ploeg met een paar prachtige reddingen behoedde van een nog grotere nederlaag.

p1420843

Bijna (met de nadruk op bijna) leek het 4e toch nog een eretreffer gegund. De in de 2e helft nog ingevallen Wim Voorbeijtel leek toch nog zijn 21e doelpunt van het seizoen te kunnen maken. Echter werd zijn schot toch nog aangeraakt door keeper Kenneth Boogerd. Echter de bal rolde toch nog door en kwam voor de voeten van Jeffrey Hart. Voor een leeg doel en op zo’n meter van de doellijn een koudkunstje om……….. juist, de bal hoog over het doel te schieten !!

p1420848

Inmiddels was het kwart over vier, koud en schemerig en vond BvT het allemaal wel welletjes geweest. S.K.N.W.K. 3 was overduidelijk de baas over S.K.N.W.K. 4 in een sportieve pot. Na enkele goud gele rakkers en een warme douche in de kleedkamer werd in de kantine werd nog wat nagekeuveld over dit duel. Er werd zelfs (door S.K.N.W.K. 3) meegedacht over het wedstrijdverslag ;-). Zo had de titel van dit wedstrijdverslag bijvoorbeeld ook kunnen zijn:

• S.K.N.W.K. 4 neemt toch nog baaldag op
  • Mannequin Challenge S.K.N.W.K. 4 van 2x 45 minuten perfect uitgevoerd
  • S.K.N.W.K. 4 komt niet opdagen (reglementaire 5-0 overwinning voor S.K.N.W.K. 3)