Menner pakt primeur op eilandelijk sportgala

Logo Wereldregio

Voor het eerst in de historie van de sportverkiezingen van Schouwen-Duiveland is een menner uitgeroepen tot de beste sporter.

Deze mooie, sportieve eer viel Leon van der Wekken te beurt. De menner uit Burgh-Haamstede werd mede verkozen vanwege zijn nationale titel in de L-klase voor dresssuurpaarden. De prestaties van Van der Wekken werden door de vakjury derhalve hoger ingeschat dan die van turnster Marika Padmos, de atleten Pelle Gelderblom en Nout van den Bos en bowler Elvira de Weerdt.

Bij de teams ging het beachtennisduo Ronald van Slooten en Pieter Boot die in 2016 samen voor de tweede keer de beste van Nederland zijn geworden. Ook namen ze deel aan het WK. Met hun uitverkiezing hielden ze de volleyballers van Forza en de eerste voetbalelftallen van MZC’11 en SKNWK achter zich. De penning van Verdienste ging deze keer naar Annie Krabbendam van LTC Zierikzee, zeiler Paul Hameeteman, vorige week nog succesvol op een internationale race in Spanje,  kreeg de Aanmoedigingsprijs bij de jongens en turnster Anna Jendrusch bij de meisjes. De Organisatieprijs was voor team Zeltech dat onlangs voor de eerste maal een kickboksgala in Sportblok, de locatie waar sportief Schouwen-Duiveland vrijdag in het zonnetje werd gezet, organiseerde.