Voorbeschouwing 3e klasse KNVB (door D.H.V.)

Bron: www.facebook.com/vvdhv.nl

We zijn inmiddels aangekomen bij de laatste speelronde in de 3e klasse B. Afgelopen zaterdag wist DHV 1 ondanks dat het hiervoor alle mogelijkheden kreeg het felbegeerde nacompetitieticket nog niet veilig te stellen.

In Sint Annaland was het 70 min heer en meester en werd de sympathieke thuisploeg op eigen veld het spel opgelegd. Trainingsuren veelal positiespel en passtrap vormen kwamen zichtbaar veelvuldig terug tijdens de wedstrijd echter zowel eindpass als afwerking liet helaas nog te wensen over.

Niet getreurd, de doelstelling om stap voor stap richting een speelwijze en team te komen welke met positief, verzorgd voetbal de tegenstander haar wil op kan leggen komt steeds dichterbij. Dit mag richting mogelijke nacompetitie maar zeker ook richting volgend seizoen als positief worden gezien.

Door het resultaat tegen WHS en de overwinning en gelijke spel van Duiveland en Olympia’60 zal DHV zaterdag staartploeg SKNWK moeten verslaan om nacompetitie te halen. Voorafgaande het seizoen hebben we onszelf een aantal doelstellingen gesteld.

Allereerst in fases trachten om verschillende systemen te kunnen spelen. Dit hebben de spelers geweldig opgepakt want inmiddels kunnen we zowel 1:4:2:3:1, 1:5:2:3, 1:4:3:2:1, 1:4:3:3 en 1:3:4:3 spelen waardoor we per wedstrijd en tijdens wedstrijden kunnen kijken waarmee we het beste resultaat kunnen halen.

Daarnaast via goed verzorgd positiespel trachten om naast het sterke DHV wapen de counter tot aanvallen te komen. Beetje bij beetje zien we de kans om via goed positiespel deze doelstelling te realiseren. Een sterke 2e helft tegen Duiveland, 70 minuten tegen De Fendert en WHS zijn wedstrijden waarin we hebben laten zien dat we progressie hebben gemaakt in balbezit.

Sterke punten van spelers individueel via veel herhalingen sterker maken of mindere punten verbeteren. Als voorbeeld zijn de positieve ontwikkelingen van Mohsin, Thomas v D en Adonis wellicht de opvallendste, echter ook een routinier als Jesper heeft zich op alle facetten van het voetbal verbeterd.

Qua prestaties wilde we zolang mogelijk meedoen om de prijzen. Het kampioenschap verspeelde we direct na winterstop door nederlagen tegen Kogelvangers en Olympia’60, echter voor een nacompetitieticket liggen we met een 3e plaats op schema.

Zijn er dan geen punten te benoemen die extra aandacht verdienen dit seizoen? Zeker wel, een groot aantal vakanties en weekendjes weg heeft een hogere klassering absoluut in de weggezeten. Ook het gebrek aan wedstrijdritme door het niet of nauwelijks kunnen trainen in de winterperiode zal extra aandacht moeten krijgen.

Echter dit alles is voor het komende seizoen nu wacht zaterdag eerst de laatste competitiewedstrijd nog waarin we onszelf moeten belonen met een deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.

Dat het een wedstrijd zal worden waarbij voor beide teams enkel een overwinning op voorhand zal tellen geeft iets extra’s. Tegenstander SKNWK sluit na enkele competitienederlagen de ranglijst en zal naast het behalen van een overwinning nog moeten hopen op een misstap van de concurrenten. Kortom ook de tussenstanden op de andere velden zullen bepalend kunnen worden.

DHV 1 – SKNWK 1: DHV is aan haar stand verplicht om tegen de nr laatst in de rangschikking te winnen. Echter eerder dit seizoen verloor DHV punten tegen Kogelvangers en VVC’68 welke toentertijd de laatste plaats in namen. Met eenzelfde voetbalopvatting als afgelopen zaterdag, echter met meer rendement in de eindfase van de aanvallen moet een overwinning behaald gaan worden.

vv Zwaluwe 1 – Olympia’60 1: de thuisploeg mag zich met een overwinning tot de terechte kampioen kronen. Daarnaast zorgt het hiermee direct ervoor dat DHV de nacompetitie ongeacht haar eigen uitslag heeft gerealiseerd. Echter de gasten uit Dongen zullen met man en macht trachten om na Tholense Boys ook vv Zwaluwe pootje te lichten om zo kans te houden op een nacompetitieplaats.

SV Duiveland 1 – NOAD’67 1: voor de thuisploeg geldt hetzelfde scenario als DHV. Bij winst kan het zich opmaken voor de nacompetitie en bij verlies van Okympia’60 bij vv Zwaluwe dat ze zelfs een kleine nederlaag kunnen veroorloven.

VVC’68 1 – De Fendert 1: de thuisploeg gaat zaterdag het onmogelijke waar maken door via winst op De Fendert zich veilig te spelen. Veel clubs gunnen dit sympathieke team en coach deze fraaie opmars. Wat DHV betreft hopen wij ook dat VVC’68 behouden blijft voor de 3e klasse vanwege hun positieve spelopvatting.

Rillandia 1 – Kogelvangers 1: voor Kogelvangers wordt het onmogelijk om de nacompetitie te ontlopen. Bij winst zal het afhankelijk zijn van de uitslag van VVC’68 welke normaal gesproken geen fout zal maken. Rillandia heeft aan 1 punt voldoende om zich te handhaven. Dit mag als zeer knap genoemd worden na de 10-0 nederlaag bij DHV.

DIA 1 – WHS 1: de enige wedstrijd zonder belangen. DIA wist zich afgelopen zaterdag veilig te spelen. Voor WHS nog 1 keer richting Noord Brabant. Kan sterspeler De Witte nog 1 keer het verschil maken?