Jarenlange voetbaltradities (dreigen) te verdwijnen op ons eiland.

Bron: www.rvsd.nl

Dit gebeurt uiteraard wel vaker hoor ik jullie allen denken en dat is inderdaad ook zo. Het is alleen jammer dat onze jongste jeugd, onze toekomst van de verenigingen, hier de dupe van (dreigt) te worden. Wat is er aan de hand? Dig Vleugel grondlegger van het Jeugdzaalvoetbal gaat er mee stoppen. Decennia lang heeft Dig zich voor onze jongste jeugd een slag in de rondte gewerkt om het iedereen naar zijn zin te maken. Pluimpjes heeft hij van de KNVB gekregen omdat Schouwen-Duiveland een voorloper was in het organiseren van deze winteractiviteit voor de voetballende jeugd doch ook bij Dig gaat de tand des tijds knagen. Nog eenmaal ( seizoen 2017 / 2018 ) wil Dig zich inzetten voor de organisatie van het Jeugdzaalvoetbal, doch alleen met hulp van jullie.

Dig zal met medewerking van tenminste 2 a 3 mensen van de verenigingen zijn kennis en ervaring het aankomende winterseizoen delen m.b.t. het toernooi en daarna het stokje overdragen aan deze vrijwilligers. Wij als RVSD zijnde danken uiteraard Dig voor zijn inspanningen en hopen in deze op medewerking van jullie als verenigingen zijnde voor het leveren van deze vrijwilligers. Aanmelden voor deze uitdaging graag voor 1 juli 2017 a.s. bij digvleugel@hetnet.nl Met dank voor jullie medewerking.

 Een activiteit welke zeer zeker voor onze jongste jeugd verdwijnt is het Schouwen-Duiveland jeugdtoernooi welke ieder jaar aan het eind van het seizoen en wederom door Dig Vleugel wordt georganiseerd. Eenmaal per jaar spelen dan onze JO13, JO11, JO9 en onze mini’s ten bate van een goed doel hun wedstrijdjes waarbij zij ieder een euro-tje dienen mee te brengen voor hun mede leeftijdsgenootjes die het om de één of andere reden moeilijk hebben in onze maatschappij. Een sportieve en tegelijk maatschappelijke gebeurtenis in één.

Persoonlijk vind ik het ontzettend jammer dat dit evenement verloren gaat, maar deze keuze hebben jullie als verenigingen blijkbaar zelf gemaakt. De inschrijving van het aantal deelnemende teams dit jaar, afspraken uit het verleden dat alle verenigingen met alle leden in deze leeftijdscategorieën mee zouden doen, heeft ons doen besluiten om het toernooi na de editie van 2017 van de kaart te halen. Waren er vorig seizoen nog 41 teams die deelnamen dit jaar blijft de teller op 24 steken. Te weinig vinden wij als RVSD zijnde om hier nog tijd en energie in te gaan steken. Jammer voor “ De Stichting Jens “ waar dit jaar het geld naar toe gaat, maar jullie als verenigingen kiezen er blijkbaar voor of andere toernooien op deze datum te spelen of vinden steun aan onze goede doelen niet belangrijk genoeg en hebben andere activiteiten gepland. Jammer maar helaas!

Namens de RVSD,

​​Met sportieve groet,
Regio Voetbal Schouwen-Duiveland

Peter Goedegebuure

​Voorzitter​