SKNWK O19 bekerwinnaar na bizar lange penaltyreeks: 48

Logo Wereldregio

Zelden tot nooit vertoond op de voetbalvelden.

Pas na 48 – ja, acht-en-veertig – strafschoppen kwam de bekerfinale van district Zuid I tussen de O19-teams SKNWK en Halsteren tot een einde. SKNWK was de gelukkige nadat de reguliere wedstrijd in 0-0 was geëindigd. Tot en met de 46e penalty misten zowel Halsteren, dat op eigen veld speelde, als SKNWK zaterdag ieder tweemaal. Dit gebeurde zowel aan SKNWK- als aan Halsteren door de dezelfde speler. Nadat SKNWK via pingel 47 op voorsprong was gekomen, voorkwam SKNWK-goalie Kenneth Boogerd de gelijkmakende beurt voor Halsteren. In de halve finale tegen Yerseke was Boogerd ook al de ‘reddende engel’ door de beslissende strafschop van Yerseke te keren. SKNWK-trainer Jakkoo Brouwer noemde de strafschoppenserie ‘heel bizar’. ,,Dit is gewoon super uniek.”

Het aantal van 48 is, voor zover is na te gaan via Google, al eens eerder genomen. Zoeken op Google naar ‘langste penaltyreeks ooit’ brengt je in Namibië. Het betreft een wedstrijd in de eerste ronde van het bekertoernooi in 2005 tussen KK Palace en Civics. De twee teams hadden na de reguliere speeltijd (2-2) ook 48 penalty’s nodig om tot een beslissing te komen. KK Palace won met 17-16. Liefst 15 strafschoppen werden gemist. Bij SKNWK-Halsteren slechts 4.

Het record, ook opgespeurd via Google, staat echter sinds vorig jaar op naam van twee Tsjechische clubs. SK Batov 1930 en FC Frysták namen in 2016 liefst 52 strafschoppen. Batov trok met 22-21 uiteindelijk aan het langste eind.