Bruse Boys werkt, zwoegt en stoempt, maar heeft (weer) niets

Logo Wereldregio

,,Als je ziet hoe dichtbij we zijn, dat doet echt zeer.” Aldus Bruse Boys-trainer Marco Groeneveld na de nipte 1-2-nederlaag tegen Heinenoord.

,,We hebben weer hard gewerkt en er echt een wedstrijd van gemaakt tegen een topploeg uit deze klasse.” Alweer, want tegen SC Feyenoord en Brielle, net als Heinenoord elftallen uit de topvier van de eerste klasse B, is Bruse Boys, sinds vorige week weer de rode lantaarndrager, verre van weggespeeld. ,,Het gaat om momenten. Momenten. Maar dat heeft ook met kwaliteit te maken. Op de eerste vijf minuten na hebben we tot de 0-1 de wedstrijd gedicteerd”, zag Groeneveld. ,,We kregen vier honderd procent kansen waarvan twee op de lat. Van de vier maken we er nul en Heinenoord maakte er twee uit drie. Dat maakt echt het verschil. En als je niet scoort, word je wat onzekerder.” Na de 1-2 van Sander van ’t Hof (op de foto rechts) kreeg Bruse Boys zaterdag op sportpark Volharding nog een goede kopkans via Michel Maaskant. Een zeer goede Heinenoord-defensie gaf voor het overige niets meer weg, speelde de wedstrijd volwassen uit en liet Bruse Boys met een zuur gevoel achter.

UITSLAGEN

ZATERDAGVOETBAL

Eerste klasse B:
Bruse Boys-Heinenoord 1-2 (1-2 Sander van ’t Hof)

Tweede klasse E:
DBGC-MZC’11 2-2 (1-2 Masoud Osmanie, 2-2 Martijn van Grunsven)

Derde klasse B:
ZSC’62-Duiveland 4-1 (1-0 Robin Provoost, 2-0 Jos Erades, 2-1 Chris Koremans, 3-1 Lennart Wesdorp (strafschop), 4-1 Mike de Voogd)

Vierde klasse A:
SKNWK-Colijnsplaase Boys 0-0

WIK’57-FC De Westhoek 1-2 (0-1 Lennart Padmos, 1-1 Frank den Boer, 1-2 Delano Westerink)