Jaaroverzicht www.sknwk.nl van 2017 (september)

Nu het jaar 2017 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste week van dit jaar het jaar 2017 ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag september.

2 september:

Martijn Neele wordt interim-trainer van 2e selectie S.K.N.W.K.

Na 3 weken voorbereiding waarin de 1e en 2e selectie gezamenlijk hebben getraind, worden vanaf nu de 1e en 2e selectie gesplitst. Dit betekent dat ze vanaf heden apart gaan trainen. Voorlopig zal Martijn Neele de training voor de 2e selectie gaan verzorgen. Deze is op dinsdagavond van 19:00 uur tot 20:15 uur.

Er wordt nog gezocht naar een oplossing voor de begeleiding op zaterdag en eventueel een 2e trainingsavond.

 

5 september:

Eerste training S.K.N.W.K. 2 is heel druk bezocht !!

Na 3 weken voorbereiding waarin de 1e en 2e selectie gezamenlijk hebben getraind, zijn vanaf deze week de groepen gesplitst. Dus gaan de 1e en 2e selectie apart trainen. De eerste training van S.K.N.W.K. 2 vanavond, dinsdag 5 september 2017, was druk bezocht. Maar liefst 17 spelers hadden de weg naar ‘Het Springer’ gevonden. Onder leiding van interim-trainer Martijn Neele werd er bijna 1,5 uur heerlijk getraind.

In principe wordt er voorlopig alleen op de dinsdag getraind door de 2e selectie, omdat er voor de dinsdag alleen nog maar een trainer is. Op donderdag kunnen de liefhebbers van 2x trainen wel aansluiten bij de lagere seniorenteams voor een partijspel van 19:00 uur tot 20:15 uur.

Er wordt nog gekeken voor een trainer voor de donderdagavond. En voor een coach en/of leider voor de zaterdagen.

 

10 september:

Website www.sknwk.nl is inmiddels gereed voor voetbalseizoen 2017-2018

Inmiddels zijn alle teams gestart met de voorbereiding op het aankomende seizoen. De meesten hebben ook al een beker- en/of oefenwedstrijd gespeeld. Zaterdag 23 september 2017 start voor alle teams de competitie.

De redactie van www.sknwk.nl is achter de schermen weer druk bezig met het aanpassen van de website aan het seizoen 2017-2018. Inmiddels kunnen we zeggen dat ‘we’ gereed zijn. Alle contactgegevens (voor zover bekend) zijn aangepast aan het nieuwe seizoen. Ook de teampagina’s zijn gereed, alleen missen nog wel de nieuwe teamfoto’s, maar deze hopen we de komende twee weekenden aan te kunnen vullen.

Ook is er weer een S.K.N.W.K.-Toto waarvoor u zich kunt aanmelden/registreren. Vanaf de start van de competitie zal de topscorerslijst bij de senioren weer worden bijgehouden. En zoals u van ons gewend bent, wordt u dagelijks op de hoogte gehouden bij het nieuws over het reilen en zeilen van ons prachtige clubje. Al met al weer voldoende ‘leesvoer’.

Mochten er toch nog zaken niet compleet zijn of heeft u vragen en/of opmerkingen, mail dan de webredactie via postmaster@sknwk.nl.

We wensen iedereen weer een heel fijn voetbalseizoen !!

 

14 september:

Alternatieve training voor S.K.N.W.K. 1 bij hoofdsponsor Sportworxs

Omdat er niet op het veld getraind kon worden, was er voor S.K.N.W.K. 1 vanavond een alternatief gevonden. Zij hebben getraind bij onze eigen hoofdponsor Sportworxs te Zierikzee. Hier werd aan de conditie gewerkt middels ‘spinning’ en er was ook nog wat tijd voor wat krachtoefeningen.

 

16 september:

S.K.N.W.K. JO11-1 heerlijk aan het trainen op voetvolleyveldje

Voor S.K.N.W.K. JO11-1 stond voor vandaag geen wedstrijd op het programma. Zij hadden dus ook geen last van een eventuele afgelasting. Echter met de immer fanatieke Gerard Olijhoek als trainer, is er altijd tijd en ruimte om toch lekker te trainen !! Zo geschiedde.

 

16 september:

Blauw/zwarte groeten: S.K.N.W.K.-ers in Villa Ziggo Sport

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Matthijs Boender (neef van S.K.N.W.K. 1-speler René Verschoor) heeft meegedaan aan een prijsvraag en deze nog gewonnen ook. Hiermee heeft hij een weekend lang een verblijf in een villa van Ziggo Sport (vanwege de winnende prijsvraag eventjes Villa Quality Time genaamd) gewonnen. Dit betekent een heel weekend lang topsport kijken. Ook is er ruimte om te gamen. Voor eten en drinken is uiteraard gezorgd. De villa staat overigens in Noordereinde (vlakbij Alkmaar).

Ook de S.K.N.W.K.-ers Kevin Schiettekatte, Kristian Bouwman, Dirk-Jan Hoek, Remco v/d Berge en Christian van Vossen verblijven dit weekend in deze villa. We wensen ze uiteraard heel veel plezier.

Natuurlijk is de S.K.N.W.K.-sjaal mee en doen ze iedereen de blauw/zwarte groeten. Vanavond, zaterdag 16 september 2017,  op televisie in Round-up op Ziggo Sport (om 23:30 uur) een korte sfeerimpressie vanuit Villa Quality Time !!

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

17 september:

Karl Hanse debuteert in S.K.N.W.K. 1

De 17-jarige Karl Hanse heeft gisteren zijn debuut gemaakt in S.K.N.W.K. 1. Karl is afkomstig uit de succesvolle lichting JO19-1 spelers (vorig seizoen 2x kampioen en winnaar van de districtsbeker) die dit seizoen zijn doorgeschoven naar de 1e en 2e selectie. Gisteren in het bekerduel in en tegen Aardenburg maakte Karl dus zijn debuut bij het 1e. Hij speelde de eerste helft mee als rechtshalf en kan terug kijken op een prima eerste duel bij S.K.N.W.K. 1.

 

17 september:

S.K.N.W.K.-ers dit weekend in Villa Ziggo Sport (video’s)

Bron: https://www.facebook.com/ZiggoSport/

Dit weekend verblijven enkele S.K.N.W.K.-ers in de Villa Ziggo Sport. Hiervan gaan inmiddels ook wat filmpjes rond via social media. Deze wilden we u uiteraard niet onthouden.

De winnaars van Villa Ziggo Sport zijn gisteren ingecheckt. Kijk hier hoe zij de eerste avond van het SuperSportWeekend beleefd hebben!

https://www.facebook.com/ZiggoSport/videos/1761799727196074/

Op het puntje van de stoel bij Max, de comeback van Barça en het KLM Open. De mannen in Villa Ziggo Sport genieten van SuperSportWeekend.

https://www.facebook.com/ZiggoSport/videos/1762174677158579/

 

20 september:

Drietal spelers 2e selectie neemt leiding op zich voor S.K.N.W.K. 2

Met Martijn Neele al als trainer was het alleen nog zoeken naar leiding voor het 2e elftal. Inmiddels hebben drie spelers van S.K.N.W.K. 2 besloten met zijn drieën de leiding over het 2e team op zich te nemen. Martin Kiesenberg, Leon Pollemans en Martijn Rentier zullen dit gezamenlijk gaan doen. Ze zullen onderling de diverse taken nog verdelen.

Martijn Neele (als trainer) en Joris Spitholt (voor het DWF) zullen het drietal bijstaan. We wensen ze allen uiteraard heel veel plezier en succes toe het aankomende seizoen met S.K.N.W.K. 2 !!

 

21 september:

Zaterdag 28 oktober a.s. Wild West Party bij S.K.N.W.K.

Na het succes van het Oktoberfest en de Foute Party tijdens vorig seizoen komt er binnenkort weer een nieuw feestje aan bij S.K.N.W.K. Deze keer is gekozen voor een zogenaamde Wild West Party. Deze zal worden gehouden op zaterdag 28 oktober 2017. Het feest begint om 20:00 uur en de kosten bedragen € 5,- per persoon.

Binnenkort krijgen de leiders van de seniorenteams de inschrijflijsten. Opgave en betalen kan via de desbetreffende leiders. Let op: Deze editie wordt er niet voor eten gezorgd (uiteraard zijn er op de avond zelf wel diverse hapjes) !!

Ook nu verwacht de organisatie van alle feestgangers wel een Wild West kostuum. Dus wees allen hartelijk welkom Cowboys en Indianen !!

 

23 september:

Deel selectie S.K.N.W.K. 3 eet opnieuw pannenkoeken bij voorzitter Arnold Schiettekatte

Na het succes van vorig jaar heeft voorzitter Arnold Schiettekatte ook vanavond weer gasten over de vloer. Vorig seizoen kwam S.K.N.W.K. 3 pannenkoeken bij hem eten en dat is zo goed bevallen dat ze ook vanavond waren (of hadden ze zichzelf) uitgenodigd om te komen eten.

We wensen ze eetsmakelijk en een fijne avond !!

 

23 september:

Donaldo eerste leider in S.K.N.W.K.-Toto 2017-2018

Vandaag, zaterdag 23 september 2017, is de competitie gestart in de 4e klas A K.N.V.B. Zuid 1. Dit betekent ook dat vanaf vandaag ook de S.K.N.W.K.-Toto weer is begonnen. Met de resultaten en voorspellingen van de 1e competitieronde is Donaldo de allereerste leider in de S.K.N.W.K.-Toto. Quikje en DonTrump zijn de nummers 2 en 3.

De ranglijst is als volgt:

POSITIE SPELERSNAAM PUNTEN 
-. Donaldo 705 Bekijk voorspelling
-. Quikje 600 Bekijk voorspelling
-. DonTrump 560 Bekijk voorspelling
-. Conard 540 Bekijk voorspelling
-. Nwksupporter 490 Bekijk voorspelling
-. Gerwi 465 Bekijk voorspelling
-. NWKer 435 Bekijk voorspelling
-. JdJ 420 Bekijk voorspelling
-. Cvv 410 Bekijk voorspelling
-. SKNWK 410 Bekijk voorspelling
-. SPad 390 Bekijk voorspelling
-. deNummer15 380 Bekijk voorspelling
-. JdK 360 Bekijk voorspelling
-. Sknwk2 345 Bekijk voorspelling
-. Feyenoord 340 Bekijk voorspelling
-. Cvo 305 Bekijk voorspelling
-. Supervisor 285 Bekijk voorspelling
-. Woste 285 Bekijk voorspelling
-. Deneersten/lesten 285 Bekijk voorspelling
-. Fossiel_van_Elders 275 Bekijk voorspelling
-. CEDE 255 Bekijk voorspelling
-. MadeVa 210 Bekijk voorspelling
-. Azul_Negro 210 Bekijk voorspelling
-. Spartaantje 155 Bekijk voorspelling
-. Angstgegner 115 Bekijk voorspelling
-.(-) Schiewold7 0 Bekijk voorspelling

 

24 september:

Jethair en Koeriersdienst Nieuwerkerk sponsoren nieuw tenue voor S.K.N.W.K. JO11-2

Gisteren, zaterdag 23 september 2017, werden de spelertjes van S.K.N.W.K. JO11-2 voorzien van een nieuw tenue. Voorafgaand aan de enerverende competitiewedstrijd tegen De Fendert JO11-2 werd dit tenue overhandigd.

Sponsoren hiervan zijn Jethair en Koeriersdienst Nieuwerkerk. Namens de sponsorcommissie was Lourus-Jan Verton aanwezig. Hij overhandigde de bloemen aan de sponsors, Mariët Tierie (Jethair) en Cecil Dalebout (Koeriersdienst Nieuwerkerk).

Uiteraard was er daarna tijd voor de foto’s.

Vanaf deze plaats nogmaals dank aan Jethair en Koeriersdienst Nieuwerkerk voor dit schitterende nieuwe tenue !!

 

29 september:

Léon Quik wordt keeperstrainer van 1e selectie S.K.N.W.K.

Vanaf aankomende week zal Léon Quik de keepers van de selectie, Mike Bakker en Kenneth Boogerd, keeperstrainer gaan geven. Dit zal hij gaan doen op donderdagavond van 20:15 uur tot 21:00 uur (na de training van de lagere seniorenteams).

Positief dat Léon dit wil gaan doen met zijn jarenlange keeperservaring (in S.K.N.W.K. 1). En in het verleden heeft hij o.a. training gehad van Gerard Olijhoek en Piet Diepenhorst, die ook altijd veel tijd en energie staken in de keepers(training).

We wensen Léon heel veel succes en plezier !!

 

29 september:

Onderzoek trainingsmethoden met keepers selectie S.K.N.W.K. gestart door Thijs Rentier

Voor een onderzoek voor zijn afstudeerproject is Thijs Rentier (tegenwoordig voetballend voor v.v. Goes 1, maar ooit begonnen bij de F-pupillen van S.K.N.W.K.) gisteren, donderdag 28 september 2017, naar sportpark ‘Het Springer’ gekomen. Dit is in het kader van zijn opleiding Master sport- en prestatiepsychologie vanuit de Universiteit van Amsterdam. Hieraan werken namens S.K.N.W.K. de keepers van de selectie, Mike Bakker en Kenneth Boogerd mee.

Hierbij wat algemene informatie over het onderzoek. Inhoudelijk kan er op dit moment niet zoveel over worden gezegd, omdat het nog gissen is naar de uitkomsten. Als Thijs klaar is met z’n onderzoek kan hij wat meer zeggen over de effectiviteit van de trainingsmethoden.

Doel van het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is om nieuwe trainingsmethoden voor keepers te testen. Deze trainingsmethoden zijn opgezet aan de hand van inzichten vanuit zowel bewegingswetenschappen als sportpsychologie. In deze trainingsmethoden wordt het vermogen van de keeper getraind om te voorspellen in welke richting de bal zal gaan als een speler op het punt staat te schieten. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij het stoppen van penalty’s. Het sneller en beter kunnen voorspellen van de richting van de bal, vergroot namelijk de kans op het stoppen van een penalty. De trainingsmethoden omvatten het fysiek trainen op penalty’s. We vergelijken de effectiviteit van een paar varianten van die training. Van elk van die trainingsvarianten wordt verwacht dat de keepers vaardigheid erdoor verbetert.

Het onderzoek

Het onderzoek bestaat uit een aantal verschillende fases. Het is verspreid over vier trainingsdagen (ongeveer twee weken, uitgaande van 2 keer trainen per week). De eerste dag zullen er twee laptop-tests worden gedaan (15 minuten per test), zullen er een aantal vragenlijsten worden afgenomen (15 minuten), en zal er een training op het veld plaatsvinden van ongeveer 20 minuten. Vervolgens zullen er zelfstandig twee trainingen worden afgewerkt (20 minuten per training). De vierde dag zal er nog een training worden gedaan (20 minuten) en zal er na afloop nog een keer een laptop-test worden afgenomen (15 minuten). De trainingen worden afgewerkt in duo’s. Dat betekent dat er minimaal twee keepers per club zullen deelnemen aan het onderzoek.

Het lijkt een vrij intensief onderzoek door de vier trainingen en drie laptoptesten. We hebben daar bewust voor gekozen, omdat we verwachten meer effecten te vinden dan wanneer er slechts 1 training wordt afgewerkt.

Gisteren zijn onze keepers, Mike en Kenneth, dus gestart met het onderzoek. Nu zal tijdens 3 komende trainingsavonden hetzelfde als gisteren gedaan moeten worden. Dus zowel via de laptop als in de praktijk penalties proberen te stoppen. Na 4 avonden kan dan gekeken worden wat het effect is van dit onderzoek.

 

30 september:

S.K.N.W.K. 40+ heeft weer veel plezier tijdens eerste toernooi van dit seizoen

Gisteren, vrijdag 29 september 2016, was er op Schouwen-Duiveland voor de eerste keer dit seizoen weer 40+ voetbal. Organiserende vereniging van deze eerste editie was ASV Brouwershaven. Met 6 deelnemende teams was er weer genoeg animo voor een geslaagd toernootje. Ook de (weers)omstandigheden waren prima voor een voetbalavondje. Alle ingrediënten dus voor een geslaagd avondje en dat werd het dus ook.

Rond het klokje van 18:21 uur verzamelde S.K.N.W.K. 40+ waarna de rit naar sportpark ‘Onder de Molen’ werd ingezet. Na een bakje koffie begonnen om 19:15 uur werd de eerste wedstrijden gespeeld (op een half veld 7 tegen 7). Voor alle teams stonden 5 wedstrijdjes van 15 minuten gepland, dus de 40-plussers konden eens goed aan de conditie werken !!

S.K.N.W.K. 40+ poseerde eerste nog even voor de fotograaf voor een kiekje voor de website van de blauw/zwarten.

Rond 21:30 uur was ook de laatste wedstrijd van het toernooi (S.K.N.W.K. 40+ – W.I.K. ’57 40+) gespeeld en kon een warme douche worden genomen. Daarna kon de 3e helft worden gestart onder het genot van een hapje en drankje. Er werd uiteraard terug gekeken op deze geslaagde eerste editie. Daarnaast werd alvast vooruit gekeken naar de 2e editie. Deze is op vrijdag 27 oktober a.s. Dit is bij FC De Westhoek.

 

Het zou nog lang heel gezellig blijven ‘Onder de Molen’. S.K.N.W.K. 40+ toog iets na middernacht weer huiswaarts. Hier en daar nog met een tussenstop in Nieuwerkerk voor nog een versnapering….. Het wordt weer een gezellig seizoen !!

 

Dank aan ASV Brouwershaven voor de organisatie en gastvrijheid.

 

30 september:

Blessureboeg seniorenteams S.K.N.W.K. stroomt al weer aardig vol

We zijn slechts één competitiewedstrijd onderweg (met S.K.N.W.K. 1, 2 en 4, S.K.N.W.K. 3 heeft helemaal nog niet gespeeld) en de blessureboeg bij S.K.N.W.K. stroomt helaas al weer aardig vol.

Bij S.K.N.W.K. 1 is Remon de Jonge de gehele voorbereiding aan het tobben met een blessure aan zijn stuitje. Hij lijkt inmiddels op de weg terug en zal vanmiddag op de bank plaats nemen bij het 1e. Robbert Uijl was terug van een langdurige teenblessure. Echter liep hij vlak voor de competitiestart een knieblessure op en is dus ook nog niet fit. Simon van Dongen zal waarschijnlijk pas na de winterstop weer aansluiten. Hem wacht een kijkoperatie (meniscus).

Bij het 2e is Jelle Kastelein die het in de lappenmand zit. Hij liep op de training een knieblessure op en zal voorlopig rust moeten houden. Ook Pieter Klompe heeft helaas nog heel veel last van een knieblessure die hij op heeft gelopen tijdens het bedrijventoernooi aan het eind van vorig seizoen. Afwachten hoe lang het gaat duren voordat hij zijn rentree kan maken binnen de lijnen. Ruben Willeboordse is ziek en kan vandaag helaas ook niet spelen.

Het 3e lijkt op dit moment gevrijwaard van blessures. Alleen zij hebben een ander probleem. Zij treffen in de competitie tot nu toe steeds een tegenstander met te weinig spelers waardoor evenals vorige week dit weekend hun wedstrijd is uitgesteld.

Tot slot onze baggerschuit, S.K.N.W.K. 4. Daar is Max de Reus vorige week geblesseerd geraakt aan zijn rug. Hij kan zodoende vandaag niet voetballen.

Hopelijk ben in niemand vergeten die ook geblesseerd is (en als dat zo is excuses daarvoor). Laten we hopen dat de ‘blessure-gevallen’ weer snel herstellen zodat ook zij binnenkort kunnen doen waarvoor ze lid zijn van S.K.N.W.K., namelijk voetballen !! Vanaf deze plaats aan allen van harte beterschap !!

 

30 september:

S.K.N.W.K. 1 met het schaamrood op de wangen van het veld na eclatante 2-7 nederlaag

Na de onnodige zeperd vorige week in de eerste wedstrijd bij Hoedekenskerke 1 (2-1 nederlaag), vandaag kans op revanche. Dit moest dan gaan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Domburg 1. Vanaf de aftrap zette S.K.N.W.K. gelijk vol druk en het was bijna de keeper van Domburg die de fout inging bij het voluit jagende S.K.N.W.K. Helaas werd de eerste de beste bal over de middenlijn van de bezoekers ook gelijk gepromoveerd tot doelpunt. Overigens na een paar vreemde fratsen achterin, 0-1.

Een paar minuten later een hoekschop van Domburg. Iedereen bij S.K.N.W.K. staat te kijken hoe de kleinste man bij de tegenpartij van een paar meter vrij kan inkoppen, 0-2. En geloof het of niet het was net als vorige week weer binnen zes minuten !! Dan ben je dus gewoon niet scherp.

S.K.N.W.K. kreeg ook wel enkele mogelijkheden, maar kon niet scoren. Aan de andere kant was zowat elke aanval van de gasten raak. Zo vloog een vrije trap wel erg makkelijk over Mike Bakker heen, 0-3. Niet veel later ging de doelman enorm in de fout door een instormende aanvaller te willen uitspelen. Met o.a. deze fouten werd de rust bereikt met maar liefst een schandalige 0-6 tussenstand !!

De tweede helft werd aangegeven om er toch nog wat van proberen te maken, want je wilt toch niet met dubbele cijfers van het veld af tegen een tegenstander die niets eens zoveel beter speelde.

Via een mooi doelpunt van Dion de Jonge, hij omspeelde een paar man en knalde van 22 meter de bal precies in de hoek, werd het 1-6. Domburg kwam na weer niet goed ingrijpen op 1-7, maar even later kopte René Verschoor knap raak en stond het 2-7.

Na een prima actie van Julian van Nieuwenhuize (hij raakte de paal) werd het bijna nog 3-7, maar ondanks een wat betere tweede helft kunnen we concluderen dat weer in de eerste tien minuten het kwaad al was geschiedt.

Volgende week naar Veere en dan moet het daar maar gebeuren………

Toon v/d Berge

 

30 september:

Teamfoto’s eerste selectie, S.K.N.W.K. JO13-1, 11-1 en JO7-1 ook toegevoegd aan website

Inmiddels is het voetbalseizoen 2017-2018 in volle gang. Dit betekent dat we op onze prachtige website al weer diverse teamfoto’s hebben geplaatst. Vandaag, zaterdag 30 september 2017, hebben we weer wat teamfoto’s kunnen maken. Deze zijn uiteraard ook op de website geplaatst.

Onder het item Teams, elders op deze website, zijn deze foto’s geplaatst. Het is uiteraard de bedoeling dat er van alle teams een foto op deze prachtige site komt. Nu is het voor ons als redactie niet mogelijk om van alle teams een foto te komen maken. Dus bij deze een oproep aan iedereen die het maar wil lezen (leiders, trainers, ouders, supporters enz.): Willen jullie zorgen dat er van alle teams een digitale foto wordt gemaakt?

Deze kan dan gemaild worden aan de redaktie: postmaster@sknwk.nl.

Alvast allemaal hartelijk dank voor de aanlevering !!

Teamfoto’s seizoen 2017-2018:

S.K.N.W.K. JO9-1

S.K.N.W.K. JO11-2

S.K.N.W.K. MO17-1

S.K.N.W.K. JO15-1

S.K.N.W.K. JO17-1

S.K.N.W.K. 2

S.K.N.W.K. 4

S.K.N.W.K. 40+

S.K.N.W.K. JO7-1

S.K.N.W.K. JO11-1

S.K.N.W.K. JO13-1

S.K.N.W.K. 1