De nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen

Bron: www.knvb.nl

Het amateurvoetbal is vanaf dit seizoen (2017/’18) gestart met de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Na een uitvoerig onderzoeks- en aanlooptraject spelen de onder 8 en onder 9-pupillen vanaf dit seizoen 6-tegen-6-wedstrijden op een bijna kwart veld.

Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen zij vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Het spelen op een kleiner veld sluit bovendien beter aan op de belevingswereld van deze kinderen. Dit alles draagt bij aan het uiteindelijke doel: het vergroten van het spelplezier en de ontwikkeling van deze pupillen.

Vervolgstappen

Vanaf het seizoen 2018/’19 worden de nieuwe wedstrijdvormen verder ingevoerd in het amateurvoetbal. De onder 10 pupillen gaan vanaf dat seizoen ook 6 tegen 6 wedstrijden spelen op een bijna kwart veld. De onder 11 en onder 12 pupillen gaan vanaf dan 8 tegen 8 wedstrijden spelen op een bijna half veld.

De totale invoering van de nieuwe wedstrijdvormen in het pupillenvoetbal wordt dus gespreid over twee seizoenen. Zodoende krijgen clubs voldoende de tijd om de veranderingen zorgvuldig door te voeren binnen hun vereniging. Want de clubs zijn dé sleutel om dit voor kinderen tot een succes te maken.

ONDER 6Kijk hier voor meer informatie over Onder 6.

ONDER 7Kijk hier voor meer informatie over Onder 7.

ONDER 8, 9 EN 10Kijk hier voor meer informatie over Onder 8, 9 en 10.

ONDER 11 EN ONDER 12Kijk hier voor meer informatie over Onder 11 en Onder 12.

Meer weten? Kijk hier!

TERUGKIJKEN WEBINAR PUPILLENVOETBALKijk hier het webinar over het pupillenvoetbal terug en begin goed voorbereid aan de start van een nieuw seizoen.

VRAGEN EN ANTWOORDEN NIEUWE PUPILLENVOETBALBekijk hier de veelgestelde vragen over het nieuwe pupillenvoetbal.

AANMELDEN PANEL PUPILLENVOETBALMeld je aan en denk mee over het nieuwe pupillenvoetbal.

ONLINE MAGAZINE PUPILLENVOETBALBekijk hier het online magazine over de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen.

VERENIGINGS-ONDERSTEUNINGDe KNVB kan jouw vereniging adviseren en ondersteunen bij het opzetten van pilots omtrent deze nieuwe wedstrijdvormen.