‘Tiener’ Duiveland alleen aan kop na stunt Brouwershaven

Logo Wereldregio

Duiveland staat op de plek waar de Oosterlandse formatie na 26 wedstrijden in de vierde klasse B wil (of misschien wel moet) staan. Met dank aan stunt van poule- en eilandgenoot Brouwershaven.

Om met de laatste maar eens te beginnen. De bespeler van sportpark Onder de Molen hield zaterdag verrassend Vrederust op een terecht gelijkspel. De medekoploper, dat Duiveland aan kop moest dulden vanwege een beter doelsaldo en helemaal na de zesde speelronde, vatte de wedstrijd tegen de nummer elf van de ranglijst wellicht wat te lichtzinnig op. Voor rust hadden de Bergenaren wat meer balbezit en kregen ze volgens Brouwershaven-trainer Danny Sandhövel een onterechte maar benutte strafschop. Met iets meer geluk had het 0-2 kunnen worden maar dat daarvoor bedoelde schot belandde op de paal. ,,In de tweede helft hebben we het wat omgezet waardoor wij gevaarlijk werden in de omschakelingen counter”, meldde Sandhövel. In één van deze situaties kreeg Brouwershaven ook een penalty.

‘Tiener’ Duiveland profiteerde optimaal van het eerste puntenverlies van Vrederust. Tiener omdat de Oosterlanders voor de derde keer deze competitie en voor de tweede maal op rij met 10-0 een wedstrijd wonnen. Hansweertse Boys werd op eigen bodem het derde slachtoffer. ,,Winnen is altijd leuk”, antwoordde Duiveland-trainer Rohan de Geus op de vraag of ‘het nog wel leuk is’. Na zeventig minuten was het 0-10. ,,Als we echt gas hadden gegeven, had het zo 0-15 kunnen zijn.” (later meer)

UITSLAGEN

ZATERDAGVOETBAL

Tweede klasse E:
Bruse Boys-Nieuwdorp 4-2 (1-1 Ingmar Quist, 2-1 en 3-1 Mats Willemse, 4-2 Sander van ’t Hof)

Oostkapelle-MZC’11 6-3 (1-1 Jesse van der Linden, 1-2 Sven Heijboer, 4-3 Sander Backx)

Derde klasse B:
Smerdiek-ZSC’62 2-2 (1-1 Nicky van der Velden, 2-2 Justin Vaane)

Vierde klasse B:
Hansweertse Boys-Duiveland 0-10 (0-1 Ronald Zwager, 0-2 Joran Maliepaard, 0-3 Ronald Zwager, 0-4 Joran Maliepaard, 0-5 Rudi Koster, 0-6 Ronald Zwager, 0-7 Joran Maliepaard (strafschop), 0-8 Melvin Dooge, 0-9 Matthias Wesdorp, 0-10 Joran Maliepaard)

SKNWK-SPS 1-2 (1-0 Robbert Padmos)

Stavenisse-WIK’57 1-1 (1-1 Remon den Boer)

FC De Westhoek-Waarde 5-0 (1-0 en 2-0 Gijs van Duivenbode, 3-0 Jelle Boogerd, 4-0 Wilco Jochem, 5-0 Joean Hosiyar)

Brouwershaven-Vrederust 1-1 (1-1 Robin van Mourik (strafschop)