S.K.N.W.K. 1 kan overwinning van vorige week helaas geen goed vervolg geven

Vandaag, zaterdag 1 december 2018, een uitwedstrijd op het programma voor ons vlaggenschip, namelijk waarde. En dat is voor S.K.N.W.K. 1 altijd een lastige opponent. Gelijk na de aftrap kreeg waarde al een kans om te scoren, maar doelman Kenneth BoogerD redde. De blauw/zwarten voetbalden daarna bij vlagen aardig en kregen ook enkele mogelijkheden om te scoren. Jarno van Nieuwenhuize stuurde Remco v/d Berge weg. Die schoot vanuit een moeilijke hoek weer maar eens op de paal……

Even later prima pass van Robert Padmos op Jarno van Nieuwenhuize die trok de bal terug naar Justin de Bruine, maar die wist de doelman niet te passeren. Tussendoor moest Kenneth Boogerd een paar keer handelend optreden bij kansen voor de thuisclub. Dé grootste kans was voor S.K.N.W.K. toen Remco v/d Berge breed legde op Jarno. Die speelde zichzelf vrij, maar van een meter of twaalf schoot hij te gehaast over. Zo werd de rust met een brilstand bereikt.

De tweede helft begon aanvankelijk zonder kansen, maar na een prima pass van Jarno van Nieuwenhuize speelde Remco v/d Berge zich vrij, maar zijn inzet werd knap gered door de doelman. Het spelpeil zakte steeds verder weg en de thuisploeg werd sterker. Na een fout in de opbouw bij S.K.N.W.K. kwam de 1-0 op het bord. Overigens goed uitgespeeld door de thuisclub.

Nog geen drie minuten later was het zelfs 2-0. Een voorzet van rechts ging via een S.K.N.W.K. speler met een grote boog over keeper Kenneth Boogerd heen en belandde precies in het net.  Weer een achterstand na twee onnodige doelpunten. S.K.N.W.K. probeerde het daarna nog wel, maar er lukte vrijwel niks meer. In de slotfase benutte Dion de Jonge nog een strafschop, maar verder kwam sknwk niet meer, 2-1.

Een terechte nederlaag na een redelijke eerste en zwakke tweede helft. Volgende week de derby tegen het ongenaakbare Duiveland 1 op het programma. Aftrap op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk is 14:30 uur.