Voorbeschouwing ZSC 62 – SKNWK van website ZSC

A.s Zaterdag speelt ZSC haar eerste thuiswedstrijd van de tweede competitie helft tegen SKNWK uit Niewerkerk, voor deze derby zijn de belangen groot. Voor beide staat het zelfde op het spel aansluiting, ZSC zal er alles aan doen om de aansluiting terug te krijgen met de mede degradatiekandidaten. Voor SKNWK is het zaak om aansluiting te behouden met de medekoploper Bruse Boys!!!

ZSC speelde tot nu toe 11 wedstrijden en behaalde daarbij slechts 3 punten met een doelgemiddelde van 8 voor en 29 tegen, SKNWK daarin tegen speelde 12 wedstrijden en haalde daarbij 27 punten met een gemiddelde van 26 voor en 12 tegen ! Op papier heeft SKNWK een beter ploeg, maar als het op karakter en mentaliteit aan komt, staat ZSC zeker zijn mannentje, de ploeg van Koster gaat langzaam maar zeker wat beter voetballen. Zo werd er al een aantal keer een gelijkspel of een overwinning weggegeven, onlangs wist ZSC niet alle punten mee naar Scharendijke te nemen. Toen werd er onterecht gelijkgespeeld tegen Duiveland (1-1).

Wat kunnen we over de Nieuwerkerkse equipe vertellen, de ploeg is dit jaar aan zijn beste seizoen bezig. Met een smalle selectie worden veel punten vergaard. Vorige week werdt pas het eerste verlies geleden in de competitie.

Vorig jaar werd er op Scharendijke met 2 – 2 gelijkgespeeld en won het de uitwedstrijd met 2 – 0. De eerste competitie wedstrijd in en tegen SKNWK voor ZSC werdt met 2 – 2 gelijkgespeeld. As. zaterdag kan ZSC weer over Martin Kiesenberg(terug van schorsing) en Niels van de Moezel(cursus is afgelopen) beschikken, nadat vorige week Tom Roth en Jan-willem Dorreman alweer volledig inzetbaar waren. Echter lopen Michiel van den Hoek en Marco de Jonge nog in de ziekenboeg.