S.K.N.W.K. breekt met traditie

SKNWK breekt met traditie

SCHARENDIJKE – Het leek zaterdagmiddag op de ’goed nieuws show’ voor SKNWK. Voor het eerst sinds jaren leverde een ontmoeting met ZSC’62 drie punten op voor de Nieuwerkerkers. SKNWK won met 1-3 en daarnaast maakte Christian van Vossen in de laatste tien minuten van de wedstrijd zijn rentree.

SKNWK zal er na de winterstop aanvallend gezien alleen maar sterker op worden. Trainer Adriaan Nieuwenhuijse – die zijn contract bij SKNWK met een jaar verlengd heeft – zal voorin keuzes moeten maken, want ook Jacky de Bruine heeft de training hervat. Van Vossen, die maandag pas uit het gips mocht na een armblessure, kwam in de eerste twaalf wedstrijden totaal niet in actie. „Eind vorig seizoen, tegen MZVC, heb ik mijn laatste competitiewedstrijd gespeeld. Daarna nog wat oefenwedstrijdjes. En nu ben ik al kapot van tien minuten“, aldus de aanvaller.

SKNWK mag ook na de winterstop meestrijden om het kampioenschap, voor ZSC’62 is de situatie een stuk minder rooskleurig. De ploeg uit Scharendijke zal alle zeilen moeten bijzetten om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Die klus za; voor de ploeg van doelman Leon Weeda loodzwaar zijn. Tegen SKNWK stond de keeper van ZSC’62 tot driemaal toe machteloos. „We krijgen drie mooie goals tegen en maakten zelf de doelpunten niet. De eerste helft kregen we daar wel de kansen voor.“

Vooral Martin Kiesenberg liet het in de van beide kanten niet bijster goede eerste helft na om de score open te breken. Na een defensieve blunder bij SKNWK mocht de van een schorsing teruggekeerde speler in de 43e minuut alleen op SKNWK-doelman Léon Quik afgaan. De doelman, die goed naar de bal bleef kijken, kwam als grote winnaar uit het persoonlijke duel.

Moeite

Voor die kansrijke situatie hadden beide elftallen moeite om kansen te creëren. ZSC gokte, met enkele goede spelvoortzettingen van Weeda, op de onberekenbaarheid van de spitsen Kiesenberg en Niels van de Moezel. SKNWK kreeg pas in de laatste vijf minuten enkele kansen. Wouter de Jonge keek bij een voorzet van Johan Padmos recht in de zon en kopte over. Een voorzet van Mark den Haan werd, doordat hij de bal verkeerd raakte, gepromoveerd tot kans. Weeda tikte de bal voor alle zekerheid tot corner.

Na rust kwam Gert-Jan Tierie wat meer los van zijn tegenstanders en dat werd de thuisploeg fataal. Leon Goedegebure, die in de 57e minuut inviel voor Martin Huisman, stond aan de basis van de 0-1. Zijn corner leidde tot de schitterende uithaal van Gert-Jan Tierie die zo zijn elfde seizoenstreffer scoorde. Met Tierie en Goedegebure waren de meest opvallende spelers van het SKNWK na rust genoemd. Tierie zorgde, na een door Leon de Bruine slim en snel genomen vrije trap, na 68e minuten met een fraaie boogbal over Leon Weeda ook voor de 0-2.

Jan-Willem Dorreman bracht ZSC in de 83e minuut nog terug en ZSC was daarna op opportunistische wijze zelfs nog dicht bij de gelijkmaker.

Maar Goedegebure besliste het duel met een schot in de kruising. „Het ging lekker“, vond Goedegebure. „Ik had een beetje geluk bij die corner, maar Gert-Jan schoot hem prima in. En mijn goal was zeker lekker, omdat we toen onder druk stonden. Voor mij was het vandaag lekker dat mijn tegenstander al leeg was gespeeld.“ Pegel, zoals Goedegebure door zijn teamgenoten genoemd wordt omdat er drie Leons in het team spelen, maakte zo zijn bijnaam waar.

In het ZSC-kamp stonden de gezichten na afloop een stuk bedrukter. „Het wordt steeds moeilijker. Als we nu eens een keer drie keer achter elkaar zouden winnen…“, keek Weeda vooruit.

ZSC’62-SKNWK 1-3 (0-0). 60. Gert-Jan Tierie 0-1, 68. Gert-Jan Tierie 0-2, 83. Jan-Willem Dorreman 1-2, 90+1. Leon Goedegebure 1-3. Scheidsrechter: J.J.G. van Rijsingen (Boxtel). Gele kaart: Jan-Willem Dorreman (ZSC’62). Aantal toeschouwers: 175.

ZSC’62: Leon Weeda, Barry Dorreman, Werner Klaassen, Sebastiaan Vaane (71. Rini Hart) en Thomas Petiet; Jos Kristelijn, Jan-Willem Dorreman, René Coomans (75. Tom Roth) en Gerard Verhoek (65. Remy Flohil); Martin Kiesenberg en Niels van de Moezel.

SKNWK: Léon Quik, Johan Padmos, Martijn Neele, Frank Boere en Mark den Haan; Maarten Padmos, Gert-Jan Tierie (81. Christian van Vossen), Leon de Bruine en Martin Huisman (57. Leon Goedegebure); Wouter de Jonge (75. Remco Veenboer) en Emiel Kuijten.