Tom Wuyts is tiende speler van Kloetinge met hattrick in 21e eeuw

Logo RudeStats

Tom Wuyts maakte zaterdag voor het eerst in zijn carrière drie doelpunten. De aanvaller uit Krabbendijke legde daarmee de basis voor de 4-0-overwinning van Kloetinge op Almkerk in de eerste klasse. Wuyts scoort regelmatig voor Kloetinge – vorig seizoen was hij met twaalf goals clubtopscorer – maar hij maakte voor het eerst meer dan één goal in een wedstrijd.

De laatste keer dat een speler van Kloetinge drie keer scoorde in één wedstrijd is nog niet eens zo heel lang geleden. Yves Nyemb maakte er vorig seizoen drie tegen Zuidland. Hij maakte zijn hattrick binnen zeventien minuten in de eerste helft. Superknap natuurlijk. Maar het volstond niet voor een overwinning. Het werd immers 4-4.

Tom Wuyts is de tiende speler van Kloetinge die in competitieverband minimaal drie keer scoort. Eén speler deed het vaker dan eens: Erik de Groene. Hij deed het drie keer; een hattrick van hattricks dus. In de tabel staan de hattrickmakers van Kloetinge in de 21e eeuw.