S.K.N.W.K. 1 weer met beide beentjes op de grond

Na de prachtige overwinning in Dongen al een vroege topper. Gisteren, zaterdag 24 september 2016, speelde S.K.N.W.K. 1 namelijk op het eigen sportpark ‘Het Springer’ tegen koploper W.H.S. 1 uit Sint- Annaland. Onder prachtige weersomstandigheden en redelijk wat publiek startten beide ploegen voorzichtig aan de wedstrijd. Duidelijk was al gelijk dat beide ploegen niet veel risico’s wilden en durfden te nemen.

p1390065

W.H.S. was wat meer dreigend, maar meer dan een paar gevaarlijke voorzetten kwam er ook niet uit. Toch lagen er voor S.K.N.W.K. een aantal keren de mogelijkheid om balverlies bij W.H.S. net als vorige week tegen Olympia ’60 af te straffen. Maar waar vorige week gelijk de bal de diepte in ging, werden nu geregeld foute keuzes gemaakt. Hierdoor werd de ruimte die achter de W.H.S.-verdediging lag niet benut. Telkens werd voor een moeilijke bal breed gekozen zodat die mogelijkheden verloren gingen.

p1390097

Rond het half uur kwam W.H.S. aan de leiding. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval werd achterin volkomen verkeerd beoordeeld en kon gemakkelijk worden afgemaakt, 0-1. Even later bijna een kopie van het eerste doelpunt. Weer kon W.H.S. scoren nadat een aanval ongevaarlijk leek af te lopen, maar een W.H.S.-speler kon de bal op de achterlijn 2 meter van het doel aannemen, omdraaien en een vrijstaande teamgenoot bereiken, 0-2. Totaal onnodig, maar vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. W.H.S. kon nu nog meer achteruit gaan leunen en S.K.N.W.K. moest gaan forceren…

p1390124
In de tweede helft probeerde S.K.N.W.K. het tij nog te keren. Er kwamen een aantal kleine mogelijkheden voor o.a. Robert Padmos om de achterstand te verkleinen. Maar het broodnodige doelpunt viel simpelweg niet. Aan de andere kant kreeg W.H.S. steeds meer ruimte en het was eigenlijk wachten tot de score werd opgevoerd.

p1390134

Pas nadat ze een 4-tal kansen om zeep hadden geholpen, besloot een W.H.S.-speler met zijn mindere linker eens van afstand te schieten. En dat deed hij geweldig, want de bal zeilde fraai in de kruising overigens weer na onnodig balverlies bij S.K.N.W.K. Eindstand 0-3 waarbij sknwk het niveau van vorige
week bijlange na niet haalde.

p1390141

Het leek allemaal wat te gespannen t.o.v. vorige week. Maar we gaan zeker niet bij de pakken neer zitten, want 6 punten uit 4 wedstrijden is bij debuut in de derde klas natuurlijk zeker niet verkeerd. Volgende week gewoon weer de draad oppakken. Dan speelt S.KN.W.K. in Sint-Philipsland de uitwedstrijd tegen N.O.A.D. ’67 1. Dé mogelijkheid voor de blauw/zwarte brigade om te laten zien dat het veel beter kan dan gisteren tegen WHS dat overigens zeer verdiend won en trots koploper is in derde klas B.

p1390156

Toon v/d Berge

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 weer met beide beentjes op de grond"

  1. C.Stoutjesdijk | 26-09-2016 at 11:27 |

    Ze staken met kop en schouders boven SKNWK uit WHS dus.ZE waren de baas 90 minuten lang.En de Nieuwerkerkers kwamen er niet aan te pas.De verdedeging,het middenveld en de voorhoede ze faalden allemaal.Natuurlijk was SKNWK te langzaam.Ik heb dat voor de competitie begon ook al eens gezegd.Hoe dat op te lossen,dan moet je bij de trainer zijn.Ze moeten druk zetten op de tegen partij.Dan valt er wat te halen.Iedereen zal toch moeten toegeven dat er in de derde klas veel anders wordt gevoetbald.Dat hebben jullie kunnen zien bij WHS.Dus Zaterdag bij NOAD de beuk er in.Succes Mannen.

Reacties gesloten.