Wedstrijdverslag oefenduel Bruse Boys 1 – S.K.N.W.K. 1 (door Toon v/d Berge)

Na een ochtend met ‘gebel’ en verschillende tegenstanders kwam er tenslotte een oefenwedstrijd uit tegen Bru 1 op het kunstgras. Bij beide ploegen wat afwezigen, maar uiteindelijk toch twee ploegen op het veld die er een leuke wedstrijd van wilde maken. Bru liet het balletje gelijk goed rondgaan en S.K.N.W.K. wachtte af.

Toch was de eerste mogelijkheid voor S.K.N.W.K. toen machiel schot alleen voor de keeper de bal voorlangs schoot. Aan de andere kant was Bruse Boys vooral gevaarlijk met wat pogingen van buiten de zestien, maar keeper Mike Bakker was heel alert en redde een paar keer prima. Aan de andere kant was het Remco v/d berge die op doelman Giljam stuitte en zowat uit de tegenaanval maakte Remon de Jonge een overtreding in de 16 en kreeg Bruse Boys een strafschop die feilloos werd benut, 1-0.

Bruse boys bleef de ploeg die veel balbezit had zonder echt gevaarlijk te worden. Toch werd het tien minuten voor rust 2-0 nadat Dominique v/d Berge helemaal werd vrijgelaten en met een goed schot doelman Bakker kansloos liet. Net voor rust nog een prima aanval van S.K.N.W.K. maar jongeling Mark Bleiji stuitte op de weer goed uitgekomen Mark Giljam zodat de rust met een 2-0 stand werd ingegaan.

De tweede helft werd het een ander spelbeeld. S.K.N.W.K. zette overal goed druk en de thuisploeg had meer en meer moeite om het spel te maken.Via een aantal mooie aanvallen creeerde S.K.N.W.K. legio mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. Maar ‘afmaken’ blijkt eigenlijk al het hele seizoen erg moeilijk. De eerste beste aanval van Bru was wel gelijk raak na een slippertje van de overigens prima keepende Mike Bakker.

De blauw/zwarten bleven daarna prima meevoetballen en even later eindelijk de dikverdiende tegentreffer toen Remco v/d Berge tussen drie man in toch de verre hoek wist te bereiken 3-1. Hierna kreeg de goed ingevallen Robert Padmos de mogelijkheid om tot twee keer toe de 3-2 te maken, maar hij kreeg de bal niet voorbij de doelman.

Bruse Boys was wel effectief, want even later kon van dichtbij de bal worden ingetikt toen de S.K.N.W.K.-verdediging niet goed stond, 4-1.  Ook het laatste kwartier kreeg S.K.N.W.K. na een aantal prachtige counters een drietal kansen, maar ze kregen de bal niet in het doel. Net voor tijd scoorde Bru nog simpel de 5-1 en blies scheidsrechter Muller deze oefenwedstrijd af.

Een ruime nederlaag voor S.K.N.W.K., maar die was gezien het aantal kansen die S.K.N.W.K. creëerde flink geflatteerd te noemen. Nu in de competitie al die kansen wel een keertje benutten. Dan speel je een hele andere wedstrijd. Om te beginnen a.s. zaterdag, 18 februari 2017, bij W.H.S. waartegen nog wat goed te maken is !!