Matig S.K.N.W.K. 1 verliest onnodig derby tegen Duiveland 1

Vandaag voor S.K.N.W.K. 1 de derby tegen Duiveland  1.  Op papier een leuke wedstrijd voor  flink wat publiek.  Als de vechtersmentaliteit van S.K.N.W.K. vandaag weer naar boven zou komen, zou het wel eens een leuke middag kunnen worden voor de Nieuwerkerkers…….. De wedstrijd was amper 2 minuten bezig of S.K.N.W.K. keek al tegen een achterstand aan. Een vrije trap op links van Ronald Zwager werd bij de tweede paal simpel binnen gewerkt door Robbert de Bruine. Weer een goal tegen uit een dood spelmoment waarbij een tegenstander frank en vrij binnen kan schieten.

Al snel naar deze tik pakte S.K.N.W.K. de draad op en werd de volgende dertig minuten de betere partij. Er werd zo nu en dan flink druk gezet op de Duiveland defensie en die kwamen er maar moeilijk meer uit. De eerste kans was voor de niet geheel fitte Remco v/d berge die de bal met rechts moest schieten. Hij raakte de bal niet goed en kwam vervolgens op de arm van een duiveland verdediger. Een duidelijke handsbal, maar de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen.

Even later kreeg Stefan Vermeer de kans om voor de keeper uit te halen, maar dat duurde te lang zodat een verdediger net op kon ruimen. Tussendoor kwam de thuisploeg er nog een keer gevaarlijk uit. Een op het oog ongevaarlijk schot leek toch net de hoek in te rollen, maar Mike Bakker redde prima via de paal.

S.K.N.W.K. bleef goed combineren en kreeg zeker aan de rechter kant enorm veel ruimte om gevaarlijk te worden. Helaas was de laatste bal vaak niet zuiver. Jammer, want daar hadden zeker nog meer mogelijkheden van kunnen komen.

In de rust gezegd dat S.K.N.W.K. zo door moest gaan, maar wat feller in de duels moest zijn. De tweede helft was 2 minuten bezig en al de aspiraties konden de prullebak in. Rene Verschoor liet de bal terecht gaan voor Mike Bakker. Die ging vervolgens enorm in de fout en kon Wouter de Jonge de bal binnen schieten, 2-0. Gezien de eerste helft niet geheel verdiend, maar zulke fouten kom je gewoon niet mee weg.

Een enorme domper voor S.K.N.W.K. en dat was in het vervolg van de tweede helft goed te zien. Er ging veel mis en Duiveland kreeg zelfs nog mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de verder prima keepende Bakker hield zijn doel nu wel schoon.

Even leek het er op dat S.K.N.W.K. toch nog even aan ging zetten. Eerst lobde Julian van Nieuwenhuize de bal over de doelman heen, maar verdween helaas boven op de lat. Een minuut redde de keeper van Duiveland met de voet op een inzet van Remco v/d Berge.

Het laatste kwartier was het duidelijk dat de blauw/zwarten er niet meer in geloofde en eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 2-0 voor de thuisclub. De eerste helft was nog aanvaardbaar van S.K.N.W.K.-zijde, maar na de goal net na rust zakte de ploeg  ver weg. Gelukkig waren de uitslagen gunstig en blijft S.K.N.W.K. daardoor op de 9e plek staan.

Volgende week zal er weer gevochten moeten worden, want dan wacht de volgende finale om lijfsbehoud tegen N.O.A.D. ’67. Bij winst kan S.K.N.W.K. bijzonder goede zaken doen. En hopelijk wordt het daarna dan een super mooi feestje.

1 reactie op "Matig S.K.N.W.K. 1 verliest onnodig derby tegen Duiveland 1"

1. Het ontbreekt SKNWK om wanneer de keper ver van zijn doel verwijderd is de plaats in te nemen van de keper en wel met twee man.Dat gebeurd zelden maar is toch nodig.Als dat wel gebeurd was,was het misschien 1-0 gebleven.Verdedegers moeten overal op letten zo is mij dat geleerd al was ik een voorhoede speler.Maar ja het werd 2-0.Mooi dat jullie de 43 minuten die er nog te gaan was niet meer tegen gas kunnen geven,met een coal,voor een beter aanzicht.Een Zaterdag tegen NOAD uit Sint Filipsland.Die moeten jullie zien te winnen en dan lonkt 22 punten op de ranglijst.Uit heeft SKNWK met 1-3 gewonnen.Dus zet`op succes.