S.K.N.W.K. 1 is dan toch rode lantaarn drager en heeft het helaas niet meer in eigen hand

Vandaag, zaterdag 6 mei 2017, speelde S.K.N.W.K. 1 de zeer belangrijke wedstrijd voor lijfsbehoud tegen D.I.A. 1. Een ploeg die de laatste 7 wedstrijden had verloren, maar dat was zeker geen garantie voor de blauw/zwarten om zo maar eventjes de drie punten te pakken. Om verschillende redenen verscheen S.K.N.W.K. aan de start zonder Remco van den Berge, Remon de Jonge en de al veel langer geblesseerden Emiel Kuijten, Maarten Padmos, Robbert Uil en Remco Veenboer. Ook keeper Mike Bakker kon niet aan de start verschijnen wegens een blessure.

In het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat D.I.A. over een technisch begaafd elftal beschikt en het balletje lekker rond liet gaan zonder overigens gevaarlijk te worden. S.K.N.W.K. stond verdedigend zijn mannetje en loerde op de mogelijkheden die zich aandienden.


Uit een hoekschop kopte de sterk spelende Wilco de Valk de bal op de lat en in de rebound kon Stefan Vermeer de bal niet tussen de palen krijgen. Even later een sterke actie van Robert Padmos, maar hij kreeg de bal niet langs de doelman. Ook Wilco de Valk kreeg nog een mogelijkheid na een pass van Robert Padmos, maar helaas mikte hij naast. Tussendoor redde A-junior keeper Kenneth Boogerd prima op een gevaarlijke vrije trap. Geen doelpunten in de eerste 45 minuten en dus een 0-0 ruststand.

In de tweede helft in eerste instantie een saaie bedoening, maar na een hele goeie actie van Julian van Nieuwenhuize kon Machiel Schot de score openen, 1-0.   Daarna verzuimde S.K.N.W.K. de wedstrijd in het slot te gooien. Julian van Nieuwenhuize, na weer een prima actie, kreeg de bal niet in het doel en ook Robert Padmos faalde alleen voor de doelman. Tsja en dan weet je dat aan de andere kant het gevaar blijft bestaan voor een kans voor de tegenstander. Doelman Kenneth Boogerd maakte zijn enige foutje van de wedstrijd door uit zijn doel te komen aan de zijkant van het veld. De kwam in de kluts voor een aanvaller van D.I.A. en die schoot de bal in het verlaten doel, 1-1.

Inmiddels kwam D.I.A. met tien man te staan na een overtreding op de doorgebroken Julian v Nieuwenhuize, maar dat voordeel voor de thuisploeg was totaal niet te zien aan het spelbeeld. D.I.A. ging namelijk beter spelen en S.K.N.W.K. raakte meer en meer het spoor bijster. De gevaarlijke linkerspits van de gasten
kwam na een combinatie door het centrum alleen voor het S.K.N.W.K.-doel en scoorde beheerst in de korte hoek, 1-2.

De ploeg van Perry Snoep moest nu echt alles op alles zetten om niet in een hele vervelende situatie te verzeilen. Gelukkig was het Robert Padmos die na een goeie aanval de bal prachtig over de keeper lobde en de stand gelijk trok, 2-2. En de thuisploeg wilde door. Even later een prachtige voorzet van Wilco de Valk, maar de kopbal van Ali Zaman was recht op de keeper.


Na een tweede gele kaart voor een D.I.A. speler kwamen de gasten zelfs met 9 man te staan. En waar iedereen dacht dat S.K.N.W.K. de wedstrijd nu naar zich toe zou trekken, kwamen bedrogen uit. D.I.A. bleef ook nu de vrije man vinden. Dat mocht S.K.N.W.K. zich wel enorm aantrekken. En tot overmaat van ramp lukte het de bezoekers om in de allerlaatste minuut zelfs de 2-3 op het bord te zetten. Een enorme domper voor S.K.N.W.K. dat het zichzelf kan verwijten dat het deze wedstrijd alsnog verloor. Het was wel precies het voorbeeld hoe eigenlijk het gehele seizoen verloopt.

Enorm veel kansen creëren, maar zeer moeizaam scoren. En dan achterin de foutjes die de club nu onderaan de ranglijst laten bungelen. Zeer teleurstellend en onnodig, maar het wordt nu erg moeilijk om directe degradatie te voorkomen. Ten eerste zal er volgende week zelf gewonnen moeten worden bij D.H.V. En dan nog moeten ze hopen dat de concurrentie punten verspeeld.

Het blijft een kleine hoop voor alles wat Blauw/zwart een warm hart toedraagt, maar wie weet kunnen ze toch nog stunten volgende week in Zevenbergschen Hoek. Afrap is om 14:30 uur.

Toon v/d Berge

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 is dan toch rode lantaarn drager en heeft het helaas niet meer in eigen hand"

  1. Jan de Jonge | 07-05-2017 at 09:35 |

    Met zo’n serie spelers die om diverse redenen niet kunnen spelen (meer dan een half elftal) is het geen wonder dat SKNWK degradeert. Vierde klas niveau, meer zit er niet meer in.
    Dat lees ik uit dit verslag.

Reacties gesloten.