Negen DIA ZA-spelers handhaven zich in 3B

Bron: www.voetbalinbreda.nl

In een werkelijk abnormaal duel heeft DIA zich zaterdag veilig weten te spelen onderin 3B. SKNWK zag hoe er twee rode kaarten vielen bij de Bredase dorpelingen, maar verloor toch nog in blessuretijd dankzij een A-junior.

foto door Jos ThommassenNa een saaie eerste helft, waarin de beginstand ook de ruststand werd, ontbrandde het duel volledig. SKNWK kwam uit een hoekschop op voorsprong, maar twintig minuten voor tijd maakte Aart Joosen de gelijkmaker. Op dat moment stond de formatie uit Teteringen al met een man minder. Jan Joosen had een discutabele rode kaart gekregen vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler, althans dat was de lezing van de arbiter.

Toch kwam DIA op 1-2: wintertransfer Amine Bakbachi had die treffer geproduceerd. In de slotminuut leek het echter opnieuw een dramatisch weekend te worden voor de geel-zwarten van trainer Wanny van Gils. Aart Joosen pakte zijn tweede gele kaart en moest net als zijn broer van het veld af. Ondanks alles werd er zowaar gewonnen: A1-speler Bram Mallens had met een Cristiano Ronaldo-achtige goal de stunt voltrokken.

Jan Joosen (foto) na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. “Iedereen weet dat we ermee gaan stoppen, dus om de eer aan onszelf te houden en niet te degraderen voelt toch lekker. Het zat vandaag eindelijk eens mee.” Volgend weekend sluit DIA ZA de competitie af met een thuiswedstrijd tegen WHS. Na afloop volgt er nog een barbeque mede mogelijk gemaakt door teamleider John van den Elshout.

SKNWK – DIA ZA 2-3 (0-0)
1-0 SKNWK, 1-1 Aart Joosen, 1-2 Amine Bakbachi, 2-2 SKNWK, 2-3 Bram Mallens.