S.K.N.W.K. JO19-1 wint na zenuwslopende penaltyreeks de bekerfinale !!

Eindelijk de dag dat de finale gespeeld ging worden onder prachtige weersomstandigheden op het fraaie sportpark “de beek” in Halsteren. Aan supporters geen gebrek. Ouders, broertjes, zusjes, oma’s en opa’s en ook de vrijwel de complete selectie van S.K.N.W.K. 1 zaten op de tribune om de jongens van S.K.N.W.K. JO19-1 fanatiek aan te moedigen.

Het was al snel te zien dat het geen hoogstaande partij zou worden, maar wel een hele spannende zoals een finale ook hoort te zijn.  Al na 5 minuten kreeg Jarno van Nieuwenhuize na een actie over links van Dion de Jonge een schietkans. Zijn inzet werd nog van richting veranderd en belandde op de lat. Ook de rebound kon niet worden binnengewerkt.

Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, maar na twintig minuten was het Halsteren JO19-3 dat een aantal keren erg gevaarlijk werd. Gelukkig was het de lat en een aantal prachtige reddingen van doelman Kenneth Boogerd die Halsteren van score afhielden.

S.K.N.W.K. kwam daarna weer wat beter in de wedstrijd en het was de zeer verdienstelijk spelende Karl Hanse die na een prima actie de keeper op zijn weg vond. Verder gebeurde er voor rust nog weinig en konden beide teams de kleedkamers in met een 0-0 ruststand.

De tweede helft was van S.K.N.W.K.-zijde beter en al gelijk kreeg Toby de Bruine de mogelijkheid. Hij gebruikte uitstekend zijn lichaam en alleen voor de keeper kon hij uit een moeilijke hoek net niet scoren. Even later een mooi aangesneden vrije trap van Dion de Jonge, maar zowel Toby de Bruine en Julian v Nieuwenhuize kregen de bal van dichtbij niet in het doel.

Halsteren kon steeds moeilijker onder de druk uitkomen en het was Dion de Jonge die een kans kreeg om van 12 meter in te schieten, maar helaas verdween het leder over de goal. Ook Jarno van Nieuwenhuize kreeg een schietkans, maar die verdween naast. Weer een paar minuten later een hele sterke actie van Julian van Nieuwenhuize met een voorzet over de grond. Deze leek door broertje Jarno in het lege doel gewerkt te worden, maar op curieuze wijze stuiterde de bal vlak voor Jarno omhoog zodat hij de bal niet binnen kon schieten.


Her en der bij beide partijen kramp en de pijp raakte helemaal leeg bij de meeste spelers op het veld. Na negentig minuten dus 0-0 en de onvermijdelijke penalties. Wat hier in gebeurde is waarschijnlijk nog nooit voorgekomen in een wedstrijd op deze aarde, want deze roulette duurde maar liefst 48 penalties !!!


Je had dus tussendoor makkelijk even kunnen gaan eten, want dit alles duurde maar liefst 40 minuten.  Zenuwslopende taferelen langs de kant, maar wat bleven de spelers van beide partijen koel, want 43 penalties werden echt heel goed genomen. Op een gegeven moment mistte S.K.N.W.K. en kon halsteren de winst binnenhalen, maar Kenneth Boogerd redde. Het feest ging dus door en hoe bestaat het, maar de twee spelers die mistten deden dat in hun volgende beurt weer!!


Uiteindelijk de 48 ste !!  penalty werd door Kenneth uit zijn doel geranseld en kon het feest losbarsten. Heerlijke emotionele taferelen op het veld en wat is het dan mooi als je na twee kampioenschappen ook de beker nog binnen haalt.

Prachtige prestatie van al de jongens en uiteraard ook de staf. Aan deze prachtige tijd komt een einde, want volgend jaar zullen de meeste jongens in S.K.N.W.K. 1 en 2 te bewonderen zijn. Maar dit zullen ze in hun hopelijk lange leven nooit meer vergeten.

Toon v/d Berge

1 reactie op "S.K.N.W.K. JO19-1 wint na zenuwslopende penaltyreeks de bekerfinale !!"

  1. Trainer/leider jo-19 | 11-06-2017 at 11:26 |

    Mooi stukje Toon
    En wat een mooie dag, de ontlading ! Bedankt iedereen, voor de support gisteren ! Heeft ons allen goed gedaan ! ?

Reacties gesloten.