Punt in mindering voor v.v. Kogelvangers (en Rillandia) is komen te vervallen

Vorige week waren er in de 3e klas B K.N.V.B. Zuid 1, de klasse van S.K.N.W.K. 1, straffen uitgedeeld. Zowel Rillandia 1 als Kogelvangers 1 hadden één punt in mindering gehad (dit naar aanleiding van een incident tijdens hun onderlinge duel). Daarnaast kregen beide verenigingen een geldboete van € 100,-. Dit had in eerste instantie ook consequenties voor de eindstand. S.K.N.W.K. 1 stond namelijk met 19 punten op de laatste plaats. Hierdoor zijn zij ook gedegradeerd. Echter, omdat Kogelvangers ook een punt minder had gekregen, hadden en ook zij 19 punten en kwamen hiermee dus nu op gelijke hoogte met S.K.N.W.K. 1. De vraag was wat dit zou betekenen.

Uiteraard heeft S.K.N.W.K. contact gezocht met de K.N.V.B. om te vragen wat dit voor ons zou betekenen. Uiteindelijk bleek het volgende:

De tuchtcommissie heeft deze zaak nogmaals goed bestudeerd om te kijken of de straffen eventueel gematigd of verzwaard moest worden. Alle zaken rondom dit incident bekeken te hebben, heeft de tuchtcommissie uiteindelijk besloten de straf voor beide verenigingen te matigen tot het opleggen van een boete. Het punt in mindering voor zowel Rillandia als Kogelvangers is komen te vervallen.

 

2 reacties op "Punt in mindering voor v.v. Kogelvangers (en Rillandia) is komen te vervallen"

  1. Ik heb begrepen dat ze volgens de regels (omdat deze zaak nog liep) eigenlijk niet eens hadden mogen deelnemen aan de nacompetitie.

  2. Typisch de KNVB: de weg van de minste weerstand. Stel je voor dat dit gehandhaafd zou blijven dan moet er weer van alles geregeld worden door de KNVB en daar zitten ze zeker niet op te wachten.

Reacties gesloten.