Meeuwen JO19 naar finale districtsbeker!

Zaterdag 20 april stond de halve finale op het programma tegen SKNWK in Nieuwerkerk. Op een zonovergoten sportpark ‘t Springer werden de groen-witten hartelijk ontvangen. Voor de staf een kop koffie en een aantal consumptiebonnen vooraf, en de spelers werkten langzaam aan toe naar de apotheose van 11:15 uur.

Met de afwezigheid van Wessel (vakantie), Thomas (kneuzing in rug) en Sam (achillespees) kwamen we uit op 13 beschikbare spelers. Tygo en Leon trainden de hele week mee met Jo19 met oog op het aantal spelers en sloten zodoende aan waardoor er een goed gevulde kleedkamer zich opmaakte voor de wedstrijd.

Na een wedstrijdbespreking, met een aantal accenten op standaardsituaties, tijd voor de warming up. Hierna nog een korte oppepper waarna we met vuurwerk werden onthaald door de supporters van de thuisclub. Het hoofdveld van ‘t Springer was een vlakke mat waardoor we er, mede dankzij de positieve spelopvatting van SKNWK, een voetballende wedstrijd van wisten te maken.

Na een wat aftastend begin (te snel de lange bal hanteren) kregen we steeds meer grip op de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd kopte Quin een voorzet in de handen van de keeper, maar even later was het buitenspeler Ruben die zijn man voorbij ging en met het chocoladebeen wist te scoren: 0-1 na 18 minuten voetbal. Hierna combineerden we ons vlot via het middenveld naar meerdere mogelijkheden, maar de voorzet of afronding was net niet goed genoeg. Smet op de eerste helft was het uitvallen van Ruben die werd vervangen door Jo17 talent Leon.

Na rust kwam een ander Jo17 talent binnen de lijnen; Tygo erin voor Gijs. SKNWK nam direct risico door een speler door te schuiven, maar kwam er nooit echt aan te pas. De tandem Sjoerd-Dario gaf het Nieuwerkerkse middenveld handenvol werk, en anders konden we leunen op kilometervreter Ronan. Met een attente Yoeri onder de lat kwamen we geen enkele keer in de problemen. De doelman voetbalde goed mee en plukte een aantal voorzetten en corners weg voor ze gevaarlijk werden. Vervolgens was het de beurt aan Bjorn voor de moegestreden Jesse. De Meeuwen kreeg kansen via onder andere Tygo en Dario, maar het was uiteindelijk spits Quin die koel bleef voor de goal. Met twee tegenstanders in zijn nek dribbelde Quin richting de Nieuwerkerkse doelman en schoof de bal beheerst binnen: 0-2 en de wedstrijd leek na een uur gespeeld.

SKNWK probeerde nog wel te forceren middels lange ballen, maar wist eigenlijk ook geen echte kans bij elkaar te voetballen. Aan de andere kant verzuimde Meeuwen om 0-3 te maken. Na 97 minuten voetballen (extra blessuretijd vanwege de drinkpauzes) vond de goed fluitende scheidsrechter Dalebout het welletjes. Met gejuich verlieten de groen-witten het veld. Een sportieve halve finale met een terechte winnaar.

Meegereisde supporters bedankt! We hopen jullie ook te zien tijdens de finale van de districsbeker Jo19 op zaterdag 1 juni bij v.v. Prinsenland (Dinteloord).