KNVB is WIK’57 en SKNWK ter wille

Logo Wereldregio

Trainers vierde klasse A wel verrast over nieuwe indelingen voetbalcompetities

ZIERIKZEE – De trainers Ralph Zegers (SKNWK) en Wouter Zwackhalen (WIK’57) zijn verrast over de indelingen voor het voetbalseizoen 2019/2020. Tegelijkertijd zijn ze er ook blij mee.

De tevredenheid zit ‘m in het feit dat de clubs uit Nieuwerkerk en Kerkwerve zijn ingedeeld in de vierde klasse A, een poule waar Hansweertse Boys niet in zit. Deze ploeg trok zich het afgelopen seizoen terug uit de competitie naar onder meer ‘enkele gebeurtenissen’ in de wedstrijden tegen SKNWK en WIK’57. Toch heeft Hansweertse Boys besloten weer te willen worden ingedeeld. Zegers: ,,Wij hadden, samen met WIK’57, aangevraagd om niet bij Hansweertse Boys ingedeeld te worden en dat is gelukt”.

Naast de blijdschap omtrent ‘Hansweert’ is er de verbazing over de sterkte van de vierde klasse A en de flinke reisafstanden naar Zeeuws Vlaanderen. Zegers: ,,Ik vind het wel verrassend. De KNVB heeft niet naar afstanden gekeken, denk ik. Drie keer naar Zeeuws-Vlaanderen, dus veel reizen. Dertien ploegen, een sterke klasse met Zeelandia, FC De Westhoek en Vlissingen. Het niveau van andere ploegen in deze klasse ken ik niet”. Zwackhalen: ,,Het heeft me wel verrast dat ze de hele indeling van vorig seizoen uit elkaar getrokken hebben”. De trainer van WIK’57 ziet ‘mogelijkheden’, maar ook de afstanden. ,,Het is wel een bloedeind rijden.” Zo zijn de Kerkwervenaren bijvoorbeeld bijna anderhalf onderweg voor een uitwedstrijd naar Cadzand.

Brouwershaven-trainer Danny Sandhövel keek ook op van de indeling. ,,Ik had verwacht dat Brabantse ploegen eruit zouden gaan maar niet dat wij in de vierde klasse A zouden zitten. Nieuwkomers zijn bekend en we zijn er blij mee.” Steven Seedo, coach van FC De Westhoek, ziet het allemaal wel. ,,We gaan weer ons ding doen. Sowieso lol en plezier maken en hebben.”

MZC’11-oefenmeester Edwin Kriens vindt dat de tweede klasse E in vergelijking met het afgelopen seizoen sterker is geworden en doelt daarbij op ploegen zoals Nieuwenhoorn, Hellevoetsluis, Meeuwen, Walcheren en Arendskerke, ,,Zelf vind ik het een heel aantrekkelijke poule met ploegen van verschillende culturen. We komen nu ook andere ploegen tegen die gewend zijn om in de regio Rotterdam te voetballen.” Bruse Boys-collega Carlos de Jonge noemt deze tweede klasse redelijk voorspelbaar. ,,Op Hellevoetsluis en Nieuwenhoorn na. Ik ben benieuwd hoe sterk die zijn.”

Voor de coaches van de derdeklassers ZSC’62 en Duiveland is er weinig nieuws onder de zon. John Tahapary: ,,Wat mij betreft is het geheel volgens de verwachtingen. Leuk dat er wat meer Zeeuwse ploegen bij zijn. We kijken uit naar de duels met Duiveland”.


,,Wij hadden, samen met WIK’57, aangevraagd om niet bij Hansweertse Boys ingedeeld te worden en dat is gelukt”