Openstaande straffen in nieuwe seizoen

Bron: www.knvb.nl

De registraties van gele kaarten van het afgelopen seizoen komen te vervallen. Iedere speler begint het seizoen 2019/’20 dus met nul registraties. Straffen, die in het seizoen 2018/’19 zijn uitgesproken, ook als gevolg van registraties van gele kaarten, vervallen niet en worden meegenomen naar het seizoen 2019/’20.

Beker en competitie

Wanneer een uitsluiting is opgelopen in een competitie- of nacompetitiewedstrijd dan moet deze worden uitgezeten in de eerste competitiewedstrijd(en) van het nieuwe seizoen 2019/’20. Bij een uitsluiting in het bekertoernooi geldt deze voor de eerste bekerwedstrijd van het komende seizoen.

Mocht een team geen beker spelen, maar wel een speler hebben die hier nog een uitsluiting heeft staan, dan wordt deze meegenomen naar het eerstvolgende seizoen waarin de speler met het team wel is ingeschreven voor het bekertoernooi.

De openstaande straffen zijn zichtbaar in Sportlink Club. In Sportlink Club kan een vereniging onder Wedstrijdzaken het tabblad Tuchtzaken vinden. Vervolgens is het belangrijk om het seizoen in te stellen op 2018/’19, automatisch verschijnt hier namelijk het seizoen 2019/’20. De straffen zijn zichtbaar onder het subtabblad Uitsluitingen & schorsingen.

Overgeschreven spelers

Ook de straffen van spelers die zijn overgeschreven van een andere vereniging, zijn zichtbaar in Sportlink Club. De straffen van deze spelers zijn te vinden door de clubnaam te veranderen in de naam van deze vereniging en daarnaast het seizoen in te stellen op 2018/’19.

Vervolgens kan een vereniging ook in Sportlink Club zien hoeveel wedstrijden uitsluiting een speler nog heeft openstaan. Dit kan een vereniging zien door het wedstrijdprogramma van seizoen 2018/’19 op te roepen en vervolgens het aantal wedstrijden te tellen na de ingangsdatum van de uitsluiting (en indien van toepassing het in mindering brengen van één wedstrijd in verband met de directe rode kaartregeling) en deze van de totale straf af te trekken.

TUCHTZAKENKijk hier voor meer informatie.