De Noormannen is op schot, spektakel in Philippine

DISTRICTSBEKERVLISSINGEN – In de eerste groepswedstrijden van de districtsbeker vielen de doelpunten weer als rijpe appelen van de boom. Zo won De Noormannen met 8-0 van Hansweertse Boys en versloeg RCS Biervliet met 0-6. Goes boekte een 1-6-overwinning bij Meto en met diezelfde cijfers won Dauwendaele van Hoedekenskerke/Kwadendamme. De Zeeuws-Vlaamse derby tussen Philippine en Cadzand leverde spektakel op: 5-2.

Groep 2-47. Kruiningen-SKNWK 3-3: Op sportpark de Kruse Mat schoot de thuisploeg rap uit de startblokken, want al na een halve minuut opende Bryan Leendertse de score. Na twintig minuten spelen stond Kruiningen op een comfortabele 3-0 voorsprong. Steffan van Houte maakte de 2-0 en Lars Steendijk zette de 3-0 op het scorebord. SKNWK was wakker en Jarno van Nieuwenhuize verkleinde de achterstand voor de bezoekers uit Nieuwerkerk. Nog voor de pauze bracht Dion de Jonge de spanning helemaal terug. In het tweede bedrijf mikte Dominique Prins de 3-3 in het doel en daar bleef het bij.

Meto-Goes 1-6: De kersverse derdeklasser Goes had negentig minuten lang de controle en was duidelijk de bovenliggende partij in Hoogerheide. De bezoekers kregen de nodige kansen en Atilla Cavus zorgde voor 0-1. Souliman Abali maakte er 0-2 van en na een hoekschop prikte Marcej Domorat de 0-3 in het vijandelijke doel. Net na de rust kreeg Meto een strafschop en die werd raak geschoten door Marijn van Kalmthout. Goes ging vrolijk verder en Flamur Maloku zorgde voor 1-4 en ook Kadar Abdullah schoot nog twee keer raak. De laatste 30 minuten van de wedstrijd waren een rondo waarbij alleen Goes de bal had.