Doelpuntrijk bekerduel Kruiningen 1 en S.K.N.W.K. 1 eindigt in 3-3

Na vier oefenwedstrijden en 6 trainingen moest S.K.N.W.K. 1 vandaag, zaterdag 31 augustus 2019, haar eerste bekerduel afwerken. Op de ‘Kruse Mat’ in Kruiningen was het eerste elftal van de v.v. de eerste tegenstander in de poule met verder M.E.T.O. 1 en G.O.E.S. 1 (zaterdag). Voor het eerst een tegenstander van het zelfde niveau voor S.K.N.W.K., immers Kruiningen degradeerde afgelopen seizoen naar de 4e klas. De tegenstanders in de oefenduels waren namelijk 2e en 3e klassers.

De wedstrijd was eigenlijk nog niet eens op gang en de bal lag al in het mandje. En hoe !! Na een verkeerde inspeel pass van Nieuwerkerkse-zijde kwam bal voor de voeten van een speler van de thuisploeg. Deze kapte de bal naar zijn rechtervoet en krulde de bal buitenkantje rechts snoeihard in de kruising !! Er stonden welgeteld 30 seconden op de teller, 1-0.

Toch leek S.K.N.W.K. nog niet echt wakker na deze zeperd !! Zo’n 10 minuten later namelijk het zelfde scenario. Alleen was het nu niet met buitenkant voet, maar opnieuw vloog het leer wel stijf in het kruis en keken de blauw/zwarten al tegen een 2-0 achterstand aan. Toen in de 20e minuut het ook 3-0 werd, leek of de Nieuwerkerkse ploeg de schroom van zich af wist te gooien en gingen ze zelf op zoek naar treffers.

Net voor de drinkpauze halverwege de eerste helft was het Jarno van Nieuwenhuize (hij wist in de voorbereiding al regelmatig doel te treffen) die de stand op 3-1 wist te brengen. Hierna was het eventjes bijtanken. Na de drinkpauze probeerde S.K.N.W.K. het heft in handen te nemen. Via een prima assist van Dominique Prins was het Dion de Jonge die de bal keurig over de keeper wist binnen te werken en S.K.N.W.K. weer volledig terug te brengen in de wedstrijd, 3-2. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft was het Dominique Prins die S.K.N.W.K. 1 zelfs op gelijke hoogte wist te brengen met de geel/zwarten (onder leiding van Ex-S.K.N.W.K.-trainer Thomas de Ridder). De bal breed van een Kruiningen-speler werd goed onderschept door ‘Do’ en met een geweldig afstandsschot van zo’n 20 meter verschalkte hij de doelman van de thuisploeg en bracht de score op 3-3.

Toen hierna Simon van Dongen diep werd gestuurd en op alleen op weg kon naar het vijandelijke doel, vond de assistent-scheidsrechter van Kruiningen het blijkbaar wel voldoende. Geheel onterecht (Simon kwam overduidelijk van achter de laatste lijn) vlagde hij en hiermee was de kans om zeep. Erg jammer !!

Hierna leken beide ploegen echt last te hebben van de warmte. De laatste 15 minuten was namelijk een waar foutenfestival. Beide teams wisten de bal niet lang in bezit te houden. Toch kwamen er op de counter nog kansen aan beide zijden. De ingevallen Koen Kraaijenbrink kwam 2x goed door over de linkerkant, maar zijn laatste bal was net niet goed genoeg. Aan de andere kant nog een bal tegen de buitenkant van de paal en één keer een prima redding van S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel. Zodoende dus geen treffers meer en na het laatste fluitsignaal vielen de meesten uitgeput languit op het veld.

Eindstand 3-3. S.K.N.W.K. 1 bleek opnieuw zeer effectief voor het doel van de tegenpartij, maar gaf ook weer eenvoudig tegentreffers kado. Zonde en geheel onnodig. A.s. dinsdag opnieuw een oefenwedstrijd. Tegenstander is V.C.K. 1. Zaterdag wacht de 2e bekerwedstrijd. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ is M.E.T.O. 1 de tegenstander. Zij verloren vanmiddag van G.O.E.S. 1 met 1-6 en komen dus naar Nieuwerkerk om te strijden voor haar laatste kans in het bekertoernooi. Aftrap zal zijn om 17:00 uur.