G.O.E.S. 1 (zat.) overduidelijk maatje te groot voor S.K.N.W.K. 1

Voorafgaand aan het laatste van de drie bekerduels in de 1e ronde was er nog een kans voor S.K.N.W.K. 1. Dan moesten ze op sportpark ‘Het Springer’ wel ‘eventjes’ winnen van G.O.E.S. 1 (zat.). Bij elk ander resultaat was Goes zeker van de volgende ronde. Echter mocht de thuisploeg geen enkel moment aanspraak maken op drie punten. Daarvoor waren de gasten, die afgelopen seizoen via de na-competitie promoveerden naar de 3e klas, simpelweg te sterk.

De kersverse 3e klasser kwam op schitterende wijze op 0-1. Vanaf randje 16 werd de bal keurig over doelman Daan v/d Cingel gelobt. De gasten wisten zelfs op 0-2 te komen, maar nog voor rust kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. De doelman van de gasten was te ver uit zijn doel en maakte bewust hands op de achterlijn buiten de 16-meter. Volgens de regels toch een rode kaart (??), maar de scheidsrechter oordeelde anders en gaf de keeper een gele kaart. De toegekende vrije trap werd door Robert Padmos keurig op het hoofd van de inkomende Stefan Vermeer gelegd en deze kopte op prachtige wijze de bal bij de 2e paal in de kruising, 1-2.

Twee minuten later zelfs een goede mogelijkheid op 2-2, maar de bal ging niet langs de keeper en uiteindelijk bleek dat de assist in buitenspel positie was gegeven en had de eventuele treffer toch niet geteld. Ruststand 1-2.

In de 2e helft kwamen wisten de gasten de marge opnieuw naar twee te brengen. En ook nu weer en prachtig doelpunt. Middels een volley werd de bal snoeihard onder de lat tegen het dak van het doel geschoten, 1-3. Bij deze treffer bleef de jeugdige doelman van S.K.N.W.K., Daan v/d Cingel geblesseerd liggen. Hij leek toch te veel last te hebben van de blessure die hij opliep bij een botsing in de 1e helft en moest zodoende geblesseerd (aan zijn stuitje) het veld verlaten. Sterkte, Daan !!

Er zat geen reservekeeper op de bank bij de thuisploeg. Martijn Neele, die als toeschouwer langs de lijn stond (en net terug was van de wedstrijd Duiveland 2 – S.K.N.W.K. 2 waar hij ook al als keeper had gefungeerd) werd gevraagd. In overleg met scheidsrechter en tegenstander was dit geen probleem. Na zo’n 5 minuten oponthoud had Neele het keeperstenue aangetrokken en kon de wedstrijd worden voortgezet.

Het waren de gasten die het net eerst weer lieten bollen, 1-4 in de korte hoek. Daarna een mooie aanval van de thuisploeg en was het Stijn Dooge die de tussenstand weer wat draaglijker liet lijken, 2-4. Helaas was dit ook maar van korte duur. Goes wist zelfs nog 3x te scoren (de 2-7 was uit een strafschop die bij de interim goalie door de benen ging). Het slotakkoord was dan wel nog voor de blauw/zwarten. Na een prima aanval was het Jarno van Nieuwehuize die de eindstand op 3-7 bracht.

Hiermee is het bekertoernooi voor S.K.N.W.K. 1 ten einde. Een 3-3 gelijkspel tegen Kruiningen 1, vorige week een 5-2 overwinning en gisteren dus een 3-7 nederlaag tegen G.O.E.S. 1 zorgden voor een 2e plaats in de poule. G.O.E.S. won alle drie de duels en is dus terecht door naar de 2e ronde.

Dit betekent dat de oefen- en bekerwedstrijden ten einde zijn. A.s. zaterdag, 21 september 2019, start voor S.K.N.W.K. 1 de competitie. Dit betreft opnieuw een thuiswedstrijd. Met M.Z.V.C. 1 te gast op sportpark ‘Het Springer’ (aftrap is om 14:30 uur) opnieuw een sterke tegenstander voor de Nieuwerkerkers.

We willen ze bij deze veel succes toewensen dit seizoen !!