Mooi(st)e comeback Brouwershaven bij Jong Ambon

Logo Wereldregio

Brouwershaven heeft zaterdag op de Zeeuwse velden voor de mooiste comeback op de openingsdag van het seizoen 2019/2020 gezorgd.

De ploeg van trainer Danny Sandhövel stond in Middelburg na vijftig minuten met 3-0 achter en vanaf dat moment draaide Brouwershaven, uitkomend in de vierde klasse A, de wedstrijd helemaal om. ,,We gingen voetballen, duels winnen en scoren”, vatte de oefenmeester kort maar krachtig samen. Het werd uiteindelijk 3-4 voor ‘Brouw’. In dezelfde afdeling pakte SKNWK drie punten tegen MZVC. Coach Ralph Zegers: ,,Op basis van balbezit was het geen terechte zege, maar wij waren effectief en hadden er nog wel twee meer kunnen maken”. FC De Westhoek hield Zeelandia/Middelburg in Middelburg op 0-0. De eerste helft van de Schouwse formatie was ondermaats, de tweede helft heeft de ploeg goed gevochten: er werden weinig kansen weggegeven maar ook niet veel gecreëerd.

Bij tweedeklasser MZC’11 was de zware blessure van Rick Ganzeman vooral het onderwerp van gesprek na de terecht verloren wedstrijd tegen De Meeuwen. De verdediger liep een zware hersenschudding op en is inmiddels door een scan gegaan. ,,Gelukkig is alles goed”, kon MZC’11-trainer Edwin Kriens later op de avond mededelen. ,,Voetbal is dan maar bijzaak.” Daarover gesproken: ,,Meeuwen was beter. Wij creëerden te weinig en dwongen weinig af om aanspraak te maken op meer”.

De twee derdeklasser van Schouwen-Duiveland, Duiveland en ZSC’62, openden beiden met een driepunter. De Scharendijkenaren deden dat thuis tegen De Fendert en na een 0-1-achterstand (foutieve terugspeelbal Mark Provoost). Een solo van Nicky van der Velden betekende 1-1. Na rust kwam de thuisploeg onnodig onder druk te staan, maar leverde onderuithalen van Robin Provoost een vrije trap op. Mike de Voogd schoot laag links langs de muur raak. De Fendert bleef toch de overhand houden en zag een poging door Ronald de Vrieze op de doellijn geblokt worden. Robin Provoost gooide na een pass van De Voogd de wedstrijd op slot: 3-1. De Oosterlanders waren zaterdag in St. Annaland vooral effectiever dan WHS. Duiveland-coach Rohan de Geus: ,,In de eerste helft was WHS beter, in de tweede helft wij”.

UITSLAGEN

ZATERDAGVOETBAL

Tweede klasse E:
Bruse Boys-FC Axel 4-0 (1-0 Johan Vroegindeweij (penalty), 2-0, 3-0 en 4-0 Sander van ’t Hof)

De Meeuwen-MZC’11 4-1 (3-1 Fabian Boekholt)

Derde klasse B:
ZSC’62-De Fendert 3-1 (1-1 Nicky van der Velden, 2-1 Mike de Voogd, 3-1 Robin Provoost)

WHS-Duiveland 2-3 (0-1 Robbert de Bruine, 1-2 en 2-3 Ronald Zwager)

Vierde klasse A:
SKNWK-MZVC 2-1 (1-0 Robbert Padmos, 2-0 Jarno van Nieuwenhuize)

VC Vlissingen-WIK’57 2-0

Jong Ambon-Brouwershaven 3-4 (Michiel Theijssen, Cas van der Meer, Martijn Dalebout 2)

Zeelandia/Middelburg-FC De Westhoek 0-0