Het Zeeuwse voetbalweekeinde in cijfers

Bron: www.pzc.nl

RUDESTATSIn het afgelopen Zeeuwse voetbalweekeinde werd ein-de-lijk de ban gebroken in Oostkapelle, kreeg Arjen Versluys een nieuwe favoriete tegenstander, schreef Martijn Simonse weer ’s een mijlpaal bij en viel Sven Mbikulu wéér in. RudeStats vangt het Zeeuwse voetbalweekeinde in cijfers.

4

Tholense Boys won zaterdag voor de vierde keer op rij de derby van Noad’67. Makkelijk ging dat niet, want de beslissing viel pas in blessuretijd toen Tholense Boys van 1-1 naar 1-3 wegliep. Hoewel Tholense Boys de laatste jaren de boventoon voert in deze derby (de laatste nederlaag in Sint-Philipsland dateert bijvoorbeeld van 2011), maar in deze eeuw heeft Noad’67 een betere balans met negen zeges versus acht nederlagen (en vier gelijke spelen).

7

Sven Mbikulu is bij Hoek één van de negen spelers die dit seizoen in elke competitiewedstrijd heeft gespeeld. De voormalige prof speelde in alle zeven wedstrijden en in alle zeven wedstrijden als invaller. Bij die zeven wedstrijden kwam hij er voor zes verschillende spelers in. Voor Steven Smulder kwam hij er twee keer één, in de andere duels verving hij Rik Impens, Reguillo Vandepitte, Jonathan Constansia, Gert-Jan van Leiden en (afgelopen zaterdag tegen Dovo) Karim Bannani.

9

Negen spelers hebben na drie speelrondes nog in elke wedstrijd gescoord. Dat zijn Bart van den Hemel (Groede), Ibrahim Eryürük (HVV’24), David Tolhoek (Apollo’69), Martijn Simonse (Luctor Heinkenszand, zie ook 100), Jarno van Nieuwenhuize (SKNWK), Jochem van der Meulen (Oostburg), Jesse Kaptein (Hoedekenskerke/Kwadendamme), Can Özgan (Patrijzen) en Joost van Dijke (WHS).

12

Arjen Versluys deed Biervliet weer eens pijn. De aanvaller van Oostburg scoorde twee keer in de 5-2-overwinning van zijn club. Vorig seizoen haalde hij ook al uit tegen Biervliet. Oostburg won met 5-0 en Versluys maakte er vier! In totaal heeft hij nu 12 keer gescoord tegen Biervliet. Tegen geen enkele tegenstander scoorde hij zo vaak in zijn carrière. Een goede tweede is nu Sluiskil, waartegen Versluys 11 keer trefzeker was.

100

Martijn Simonse heeft aan zijn lange lijst met mijlpalen zaterdag weer een nieuwe toegevoegd. De aanvaller van Luctor Heinkenszand scoorde tegen Nieuwdorp ‘maar’ één keer, maar die goal betelende wel zijn 100ste in het shirt van Luctor Heinkenszand. Daarmee is hij met afstand de topscorer van de fusieclub. Tom Blomaard is met 49 goals nummer twee op de lijst. Met zijn tweeën hebben Simonse en Blomaard meer dan de helft van alle Luctor Heinkenszandse goals gemaakt: 149 van de 289.

1977

Voor het eerst sinds 1977 verloor SSV’65 een wedstrijd in Oostkapelle. Destijds werd het in de eerste klasse van de afdeling 2-1 voor Oostkapelle. Sindsdien bleef SSV’65 in vijftien opeenvolgende wedstrijden op sportpark Duinhelm ongeslagen. Van die vijftien duels won het er twaalf (waarvan de laatste acht) en eindigden er drie onbeslist. Maar zaterdag brak de combiploeg Oostkapelle/Domburg de ban. Sander de Kam maakte de winnende 2-1.