Jarno van Nieuwenhuize (SKNWK) als eerste in de dubbele cijfers

Bron: www.pzc.nl

TOPSCORERSVLISSINGEN – Jarno van Nieuwenhuize komt eraan. De aanvaller van SKNWK maakte er zaterdag weer drie (tegen Nieuwland) en tilde zijn seizoenstotaal naar tien treffers. Daarmee is hij de eerste Zeeuwse speler die de dubbele cijfers haalt.

Zijn tien doelpunten zijn in het PZC-topscorersklassement goed voor tien punten. Spelers die hun goals in de vierde of vijfde klasse maken, krijgen een vermenigvuldigingsfactor 1 mee. In de tweede en derde klasse is de factor 1,5 en bij de eerste klasse en hoger hoort een factor 2.

Met zijn tien punten staat Van Nieuwenhuize gelijk met Erwin Franse (Hoek) en Steve Schalkwijk (Goes), die beiden vijf keer hebben gescoord in de derde divisie. Alleen Rik Impens, eveneens van Hoek, staat nog boven dit trio met twaalf punten vanwege zijn zes doelpunten.

Vier spelers volgen met negen punten. Onder hen zijn twee spelers van Kapelle, de verrassende koploper in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. Reinier Goedemondt en Robin Boogaard bezorgden Kapelle zaterdag een 2-0-zege op Patrijzen. Beiden scoorden hun zesde goal.

Ook Ibrahim Eryürük (HVV’24) en Joey Walhout (Philippine) hebben inmiddels al zes keer gescoord in vijf wedstrijden en staan daarmee op negen punten.