Steve Schalkwijk heeft koploper Rik Impens te pakken

Bron: www.pzc.nl

TOPSCORERSVLISSINGEN – Steve Schalkwijk (Goes) heeft Rik Impens (Hoek) achterhaald aan de kop van het PZC-topscorersklassement. De goal zaterdag van Schalkwijk tegen Harkemse Boys (2-3-zege) betekende zijn negende doelpunt in de derde divisie, evenveel als competitiegenoot Rik Impens die vrij was met Hoek.

Met hun negen goals zijn ze bovendien topscorer in de derde divisie op zaterdag. Die eer moeten ze wel delen met Henny Bouius van Harkemase Boys, die zaterdag zijn negende maakte tegen Goes. Gisteren werd Schalkwijk tevens genomineerd als speler van de week bij het online platform Voetbal247.nl.

Domenique van den Berge (Bruse Boys) en Kevin van Iersel (Nieuwdorp) meldden zich elk door hun twee goals van zaterdag als directe achtervolgers van het topduo uit de derde divisie. Van den Berge en Van Iersel staan beiden op tien goals, goed voor vijftien punten.

Daarmee hebben ze nog maar drie punten achterstand op de koplopers. Datzelfde geldt voor Can Özgan. Vanwege een schorsing kwam hij zaterdag voor Patrijzen niet tot scoren in de derby tegen Lewedorpse Boys (dat won met 0-1) en bleef daardoor staan op tien doelpunten.

De productiefste speler op de Zeeuwse velden is Jarno van Nieuwenhuize van SKNWK. De aanvaller van de Nieuwerkerkse vierdeklasser staat op dertien doelpunten. Zaterdag maakte hij er drie tegen Jong Ambon, inmiddels al zijn derde hattrick van het seizoen.