Hattrickrecord, dubbele droogte en een nieuw lid van de 500-club

Bron: www.pzc.nl

RUDESTATSIn het afgelopen Zeeuwse voetbalweekeinde zijn veel goals gevallen en weinig. Er was een 0-0-primeur, een hattrickrecord, dubbele droogte en weer een jubilerende trainer. RudeStats vangt het Zeeuwse voetbalweekeinde in cijfers.

0

Daar was-t-ie dan. Na 75 wedstrijden heeft de fusieclub Luctor Heinkenszand voor het eerst in zijn (nog prille) bestaan 0-0 gespeeld. De topper tegen koploper Kapelle eindigde zaterdag doelpuntloos en dat was een primeurtje voor de club. Het was ook pas de vijfde keer dat Luctor Heinkenszand zelf niet tot scoren kwam in een officiële wedstrijd (twee keer tegen Walcheren, één keer tegen ’s-Heer Arendskerke en Zaamslag).

3

Jarno van Nieuwenhuize tekende zaterdag voor zijn derde hattrick van het seizoen. Eerder maakte de aanvaller van SKNWK er al minimaal drie tegen Nieuwland en Cadzand, zaterdag voegde hij daaraan een hattrick tegen Jong Ambon toe. In dit kalenderjaar staat de teller van Van Nieuwenhuize al op zes hattricks en dat is het hoogste aantal in het Zeeuwse amateurvoetbal. Hij heeft er daarmee ééntje meer dan Martijn Simonse van Luctor Heinkenszand.

6

Goes behaalde zaterdag in Harkema de zesde zege van dit seizoen: vier in de competitie en twee in de KNVB beker. Alle zes die overwinningen werden in uitwedstrijden behaald. En ook geinig: vier van die zes overwinningen waren met 2-3-cijfers. Tegen Harkemase Boys repareerde de ploeg ook iet voor het eerst een 2-0-achterstand. Dat deed het in de voorronde van de KNVB beker ook tegen Silvolde. Zaterdag speelt Goes thuis tegen VVOG…

9

Voor de tweede keer dit seizoen noteerde FC De Westhoek een 9-1-overwinning. In de districtsbeker won de ploeg uit Burgh-Haamstede eerder al met die cijfers van Hansweertse Boys, zaterdag moest Schoondijke er op dezelfde manier aan geloven. In competitieverband is echter nog altijd wachten op de eerste Zeeuwse zege met dubbele cijfers. Hoofdplaat incasseerde wel een nederlaag met dubbele cijfers (10-1), maar dat was tegen het Brabantse Rimboe. Nog nooit heeft het Zeeuwse voetbal deze eeuw zo lang op een dubbele Zeeuwse zege gewacht.

500

In navolging van Cees Houtepen en Alexander van Keulen heeft nu ook John Tahapary de grens van 500 competitiewedstrijden als trainer bereikt. Die mijlpaal ging niet gepaard met een overwinning, want ‘zijn’ ZSC’62 moest zaterdag passen tegen Kogelvangers (2-0-nederlaag). Sinds 1998 (bij Middelburg zaterdag) heeft hij elk seizoen een club gehad en (tegenwoordig niet echt gebruikelijk) hij heeft maar één keer het seizoen niet afgemaakt. Dat was vier jaar geleden bij Kruiningen.

John Tahapary.

John Tahapary. © Ruben Oreel