Steve Schalkwijk alleen op kop met vier spelers in de directe achtervolging

Bron: www.pzc.nl

TOPSCORERSVLISSINGEN – Steve Schalkwijk staat alleen aan de leiding in het PZC-topscorersklassement. Met zijn twee doelpunten zaterdagavond namens Goes tegen VVOG (3-0-zege) rukte hij zichzelf los van Rik Impens (Hoek) met wie hij de koppositie vorige week nog moest delen.

Rudy Boogert 02-12-19, 15:14 Laatste update: 18:06 Bron: PZC

Schalkwijk heeft nu elf keer gescoord in de derde divisie, wat hem een puntentotaal van 22 oplevert. Hij heeft een gat van vier punten met zijn rivaal uit Hoek, die zaterdag tegen DVS’33 net als alle andere spelers op het veld niet tot scoren kwam.

Impens kreeg in de achtervolging gezelschap van drie andere spelers. Domenique van den Berge (Bruse Boys), Kevin van Iersel (Nieuwdorp) en Can Özgan (Patrijzen) scoorden elk twee keer. Ze kwamen daarmee op twaalf goals, goed voor achttien punten.

Enkele bijzonderheden over de doelpunten van topscorer Steve Schalkwijk.

2
Met zijn twee doelpunten tegen VVOG bezorgde Schalkwijk zichzelf een verjaardagscadeautje. Hij werd zaterdag immers 27 jaar. Zes jaar eerder had hij ook al eens op zijn verjaardag gescoord. In de derde klasse maakte hij er toen twee in het shirt van Walcheren tegen Spui.

8
Met zijn goals bracht Schalkwijk zijn seizoenstotaal op elf treffers. Daarmee haalde hij voor het achtste seizoen op rij de dubbele cijfers in de competitie. Eerst vier seizoenen bij Walcheren, daarna drie keer bij Goes, tussendoor ook nog één seizoen bij Vlissingen.

11
De laatste elf wedstrijden waarin Schalkwijk scoorde, maakte hij telkens de eerste goal voor Goes. Die streak kwam zaterdag tot een einde, doordat Daniel Wissel de openingstreffer voor zijn rekening nam. Hij scoorde in zijn derde opeenvolgende wedstrijd. Schalkwijk in zijn vierde op rij.

26
Door zijn goals tegen VVOG doorbrak Schalkwijk de barrière van 25 doelpunten in één kalenderjaar. Bij Walcheren was dat bijna vaste prik, maar in zijn jaren bij Goes en Vlissingen lukte hem dat nog niet eerder. Hij staat nu op 26 goals in 2019. Er volgt nog één duel, 14 december thuis tegen Ter Leede.