KNVB bestaat 130 jaar

Bron: www.knvb.nl

Het is vandaag op de kop af 130 jaar geleden dat de KNVB werd opgericht door Pim Mulier. Een gedenkwaardig moment natuurlijk, dat niet onopgemerkt voorbij mag gaan. Het jubileum wordt dit seizoen gevierd met een ode aan het georganiseerde voetbal en alle voetbalshirts die wekelijks de velden kleuren. Om die reden trok de KNVB in de afgelopen weken het land in om ‘shirtje te ruilen’ met alle verenigingen van Nederland. Het resultaat was overweldigend.

Het was 8 december 1889 dat Pim Mulier de Nederlandschen Voetbal- en Athletischen Bond (NVAB) oprichtte. Zo veel mogelijk Nederlanders laten voetballen, zo luidde zijn doelstelling. En dat lukte! 130 jaar na de oprichting telt de KNVB – zoals de voetbalbond sinds haar veertigjarig bestaan in 1929 is gaan heten – ruim 1,2 miljoen leden. Daarmee is het volkssport nummer één.

Speciaal shirt

Om het jubileum te vieren is aan de start van dit seizoen een speciaal shirt ontwikkeld voor alle verenigingen van Nederland. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van diezelfde Nederlandse voetbalverenigingen. Zo is een uniek jubileumexemplaar ontstaan, dat 130 jaar voetbal in één shirt verenigt.

svsvoetbal@svsvoetbal

Shirtje ruilen! Ter ere van het 130 jarig bestaan van de @KNVB is er vandaag shirtje geruild met de pupil van de week bij z’n oude cluppie @svsvoetbal SVS in Capelle aan den IJssel door @SanderDBR Sander de Brito Roque

View image on TwitterView image on Twitter
See svsvoetbal’s other Tweets

In de traditie van het shirtje ruilen zijn de afgelopen maanden tal van KNVB-medewerkers, ledenraadsleden en ambassadeurs op pad gegaan om het jubileumshirt te ruilen met de ruim 2800 verenigingen in Nederland tegen het tricot van de verenigingen zelf. Het leverde een hoop goede gesprekken en bijzondere shirtwissels op. Het grootste deel van de verenigingen is inmiddels bezocht.

Verzameling op de KNVB Campus

De verzamelde shirts uit het Nederlandse voetbal krijgen een plaats op de KNVB Campus in Zeist. Hoe dat er precies uit gaat zien, wordt op een later moment bekendgemaakt.

AVV Zeeburgia@AVVZeeburgia

Erg leuk om door onze eigen Daniel Jellema (loopt vanuit zijn master stage bij de KNVB) het prachtige jubileumshirt van de KNVB te ontvangen. En ze kregen natuurlijk ons eigen jubileumshirt terug. Van harte @KNVB! Prachtige actie!

View image on Twitter
See AVV Zeeburgia’s other Tweets

DVO’32@DVO32

Vanwege het 130-jarige bestaan van de KNVB heeft onze voorzitter shirtje geruild. De komende periode gaat de KNVB alle amateurclubs in Nederland langs. Alle shirts van de clubs krijgen een plekje op de KNVB campus in Zeist.

View image on Twitter
See DVO’32’s other Tweets

Manon Albers@Alb_Manon

? Voor het 130-jarig jubileum van de @KNVB mijn oude club @vvTrekvogels bezocht om het speciale jubileumshirt te overhandigen. Leuk om weer even op het oude nest te zijn geweest!

Bedankt @vvTrekvogels ? http://www.vvtrekvogels.nl/shirtje-ruilen/ 

Shirtje ruilen! | VV Trekvogels

De KNVB staat dit seizoen stil bij de viering van 130 jaar georganiseerd amateurvoetbal. In de traditie van het alom bekende ritueel ‘shirtje ruilen’ komt de KNVB in de komende maanden bij alle…

vvtrekvogels.nl

See Manon Albers’s other Tweets

AVV Terschelling@avvterschelling

Vandaag was Lynata Dijkstra van de @KNVB op het eiland. Ze kwam We deden dit gebroederlijk samen met @SCTerschelling

View image on TwitterView image on Twitter
See AVV Terschelling’s other Tweets
See Jozef van der Vooren’s other Tweets