Rugnummer 4, derbyloze tijd en mijlpaal als invaller

Bron: www.pzc.nl

RUDESTATSNog even terugblikken op het afgelopen Zeeuwse voetbalweekeinde. Zoals gebruikelijk op dinsdag doen we dat met cijfers. Heel veel cijfers. De 100ste strafschop van Jeremy Hubregtse werd er al uitgelicht door RudeStats; vandaan vangt hij nog meer zinnige en zinloze (oordeel zelf) feitjes uit het Zeeuwse voetbalweekeinde.

3

Meer dan tien jaar had Peter Dieleman het alleenrecht op hattricks bij Zaamslag. Tussen 2007 en 2017 maakte de ‘Gerd Müller van Zaamslag’ elf hattricks in de competitie zonder dat een ploeggenoot dat ook lukte. Maar sinds zijn afscheid is er meer variatie. Niek Luime brak in oktober 2017 de streak van Dieleman. Hij maakte er dat seizoen nog twee. Vorig seizoen meldde Dennis van Passel zich in de hattricklijst. En zaterdag deed Wesley Dieleman (what’s in a name) dat tegen GPC Vlissingen met zijn eerste driepunter voor Zaamslag.

5

Zeelandia Middelburg moest zaterdag na vijf wedstrijden zonder tegendoelpunten weer eens een goal incasseren. Op 13 oktober scoorde Jarno van Nieuwenhuize namens SKNWK tegen de Middelburgers (in de eerste helft) en zaterdag na ruim zes droge uren maakte Martijn Dalebout namens Brouwershaven pas de volgende tegentreffer (in de tweede helft). Dat is het seizoensrecord. Wie scherpt het aan?

9

© PZC

Yerseke haalde zaterdag net de dubbele cijfers niet. Tegen Walcheren stokte de teller bij 9-0. Twee seizoenen geleden lukte dat de ploeg wel twee keer (tegen Wemeldinge en Lewedorpse Boys). Voor trainer Alexander van Keulen was het wel de grootste competitiezege uit zijn carrière. Hij haalde al wel eens negen treffers (9-2-zege met Kapelle tegen Tholense Boys in het seizoen 2002/2003), maar nog nooit negen goals verschil. In de beker overigens wel. Met SSV’65 won hij al eens met 11-0 van Nieuwland. En waarschijnlijk zijn ze in Yerseke de 9-3-nederlaag uit het bekerseizoen 2004/2005 vergeten…

25

Julius Bliek tekende bij Go Ahead Eagles voor zijn 25ste invalbeurt in het betaald voetbal. In de 85ste minuut werd hij bij een gelijke stand ingezet tegen Jong PSV. Een doelpunt zoals in zijn vorige invalbeurt tegen Telstar was hem niet gegund. Dit seizoen is hij er al zeven keer ingekomen voor Jeroen Veldmate; dat is de meest voorkomende wissel van die 25 invalbeurten. Bij de Eagles viel hij 23 van zijn 38 wedstrijden in; bij zijn vorige club FC Dordrecht viel hij vier keer in.

50

Vlissingen speelde zondag teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Dosko. Dat was alweer het zesde gelijkspel van de club in elf competitiewedstrijden. Maar dat was niet dé stat van de wedstrijd. Vlissingen wacht na zondag al 50 wedstrijden op een Zeeuwse derby in competitieverband. Dat is op dit moment de langste wachttijd voor een Zeeuwse club. Bijna twee jaar geleden verloor Vlissingen in de hoofdklasse de derby bij Goes (2-0). Tot dit seizoen zat Hoek het langst zonder Zeeuwse derby. Tot de kraker eind september tegen Goes had de club 162 competitieduels geen Zeeuwse tegenstander gehad. Kloetinge was in februari 2014 de laatste.

100

Volgens één van de collega’s is deze statistiek iets té nerdy, maar hij is te mooi om te laten liggen. Rick van Drongelen verloor vrijdagavond weer in de Tweede Bundesliga met Hamburger SV. Hij droeg rugnummer 4 in die wedstrijd en het was de 100ste keer dat hij dat rugnummer droeg in een wedstrijd. Bij Hamburger SV droeg hij in al zijn 75 wedstrijden dat nummer. Daarnaast nog 25 keer bij de verschillende jeudteams van Oranje. Voor de echte freaks: hij heeft inmiddels acht verschillende rugnummers gedragen: 3, 4, 5 en 6 plus 12, 13, 14 en 15.