Schalkwijk en Impens in Zeeland samen op kop, in de derde divisie niet

Bron: www.pzc.nl

TOPSCORERSVLISSINGEN – Steve Schalkwijk (Goes) heeft Rik Impens (Hoek) achterhaald in het PZC-topscorersklassement. Vrijdag stonden ze tegenover elkaar in de Zeeuwse derby (2-0 voor Goes) en met zijn openingsdoelpunt achterhaalde Schalkwijk zijn rivaal van Hoek.

Beiden staan op 14 doelpunten, wat in het klassement 28 punten oplevert. Daarmee staan ze over de helft van de competitie nog steeds samen aan de leiding. In de derde divisie moeten ze na zaterdag Sietse Brandsma van Odin’59 voor zich dulden. Hij heeft 15 keer gescoord.
Can Özgan pakte de draad zaterdag ook weer op. De aanvaller zette Patrijzen met twee doelpunten op het juiste spoor tegen Zaamslag (hij maakte de eerste twee goals in een 4-2-zege). Zijn seizoenstotaal is nu 16 treffers, wat in de derde klasse goed is voor 24 punten.
In dezelfde klasse voegde Kevin van Iersel (Nieuwdorp) ook weer een doelpunt toe aan zijn totaal, waarmee hij op 14 doelpunten kwam, goed voor 21 punten. Omgerekend staat hij daarmee al vijf doelpunten achter op de koplopers Schalkwijk en Impens.
Noemenswaardige prestaties: de enige Zeeuwse hattrick van het weekeinde kwam van Dylan Davidse van RCS (5-0-zege op Bevelanders), de tiende treffer dit seizoen van Robin Provoost (ZSC’62) die daarmee voor het elfde opeenvolgende seizoen de dubbele cijfers haalde.