MZVC komt ein-de-lijk ’s goed uit de winterstop

Bron: www.pzc.nl

RUDESTATS Hè, hè, eindelijk is het MZVC gelukt. Eindelijk kwam de Middelburgse club weer eens winnend uit de winterstop. Halverwege leek het zaterdag tegen SKNWK het oude liedje te worden (0-1), maar na de pauze won MZVC alsnog met 2-1 door twee benutte strafschoppen van Jaimy Tims. Het lange wachten was ten einde.

Op 24 januari 2009 proefde MZVC voor het laatst een overwinning in de eerste wedstrijd na de winterstop. Thuis tegen Apollo’69 werd het 4-2 door goals van Yoram Rijkse (2) en Remon de Muijnck (2). Sindsdien was het kommer en kwel bij de herstart van MZVC. Tien wedstrijden op rij lukte het maar niet om te winnen. Zeven nederlagen en drie gelijke spelen waren de mislukte oogst.

In die periode promoveerde MZVC twee keer en zelfs in die twee succesjaren overwinterde het niet zo best. In het seizoen dat de ploeg promoveerde naar de tweede klasse leed het zelfs de grootste nederlaag in die reeks: 1-6 tegen AZVV (één van de voorlopers van FC Axel). En in twee degradatiejaren deed de ploeg het niet eens zo heel slecht met een knappe 0-0 tegen Serooskerke.

Wie neemt nu de kroon over? SPS wachtte al sinds 2012 op een volgende overwinning. Zaterdag kwam echter ook aan het wachten van de Thoolse ploeg een einde. SPS kwam voor het laatst winnend uit de winterstop onder trainer Peter van Poortvliet. Dit seizoen haalde de club hem terug en zie: probleem opgelost!

De nieuwe ‘winterkoning’ is daardoor Schoondijke. In 2013 schoot de Zeeuws-Vlaamse dorpsclub het uit de winterse startblokken met een 6-0-overwinning op Groede, maar sindsdien wil het niet zo vlotten. De nederlaag vorige week tegen SKNWK (4-0) was de zevende zonder zege. De teller tikt…