Tikkie Terug Deel 323 – S.K.N.W.K. 1 wint periodetitel (seizoen 1995-1996)

Logo Tikkie Terug

Voor deze editie van ‘Tikkie Terug’ hebben we nog een foto ontvangen van Wilco de Valk (waarvoor opnieuw hartelijk dank !!). Deze komt uit het seizoen 1995-1996. Tijdens de uitwedstrijd bij Terneuzense Boys 1 (op zaterdag 11 mei 1996) wisten de blauw/zwarten de wedstrijd met 2-3 te winnen. Een duel in de 4e klas K.N.V.B. Wilco de Valk 2x en Martijn Neele verzorgden de doelpunten namens S.K.N.W.K. In het laatste kwartier van dit duel kreeg S.K.N.W.K. het nog lastig, omdat Martijn Neele een rode kaart had gekregen nadat hij doelman Leon Quik had geassisteerd op de doellijn (hij tikte de bal met de hand uit het doel). Doordat de Nieuwerkerkse ploeg stand hield, werd een periodetitel in de wacht gesleept.

Staand v.l.n.r.: Laurens Kik, Joop Wandel, Jan-Jaap Padmos, Wilco de Valk, Michèl Flikweert, Martijn Neele, Erwin Theunisse, Mark den Haan, Jan de Jonge, Cees Willemse, Harald Kesteloo. Zittend (beter gezegd liggend 😉 ) v.l.n.r.: Kees-Jan van Nieuwenhuize, Ronnie de Bruine, Leon Quik, Jacky de Bruine, Oby Kikstra, Peter v/d Cingel.

Op www.krantenbankzeeland.nl staan onderstaande krantenartikel (van maandag 13 mei 1996) over deze wedstrijd en over Wilco in zijn strijd om de Zeeuwse topscorerstitel:

P.Z.C.

Let trouwens eens op de doelpuntenmaker van Terneuzense Boys 😉

Zierikzeesche Nieuwsbode:

In mijn eigen archief kwam ik ook nog wat tegen. Je moest namelijk na zo een rode kaart een verweerschrift schrijven. Dit natuurlijk allemaal met ‘het doel’ de schorsing ze kort mogelijk te laten duren. Blijkbaar kwam mijn verhaal geloofwaardig over, want ik kreeg voor deze overtreding ‘slechts’ één duel schorsing…… (en een boete van 35 gulden).

qrf

qrf

Uiteindelijk redde S.K.N.W.K. 1 het weer niet via de na-competitie. Eerst werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Kruiningen 1. Twee dagen later was S.S.V. ’65 1 met 3-2 te sterk voor S.K.N.W.K. Omdat S.S.V. ’65 ook van Kruiningen wist te winnen, waren zij de ploeg de promoveerde.

Overigens zou S.K.N.W.K. 1 het seizoen erop opnieuw een periodetitel winnen. Echter toen was ‘deze’ niet nodig, omdat via het kampioenschap promotie werd afgedwongen naar de 2e klas K.N.V.B. (naar de 2e klas, omdat dat seizoen de herindeling bij de K.N.V.B. had plaatsgevonden en S.K.N.W.K. dus in de 3e klasse i.p.v. in de 4e klasse actief was).