Tikkie Terug Deel 326 – Vandaag precies 12 jaar geleden schrijft S.K.N.W.K. 1 geschiedenis !!

Logo Tikkie Terug

Vandaag, 26 april 2020, exact 12 jaar geleden schrijft S.K.N.W.K. 1 absoluut geschiedenis. Op deze dag speelt S.K.N.W.K. 1 de uitwedstrijd tegen Halsteren 1. Ze spelen dat seizoen in de 4e klas B. Het zou een geweldig seizoen worden !! Op zaterdag 15 maart 2008 wordt op wedstrijddag 20 in en tegen Kruiningen het kampioenschap veilig gesteld. Ze winnen op ‘de Kruse Mat’ met 0-4 en zijn daarmee niet meer te achterhalen. Wat volgt is een groot feest.

Echter S.K.N.W.K. 1 is heel hongerig, immers het kampioenschap wordt in de wacht gesleept na 60 punten uit 20 duels. Dus ze hebben nog geen punten verspeeld. Dit is voor de 1e selectie nog een mooie uitdaging. Want ze moeten dan nog 6 duels spelen en wat zou het mooi zijn als deze ook alle 6 worden gewonnen !! De vijf volgende duels lukt dit ook (SC Stavenisse 6-0, W.I.K. ’67 5-0, Smerdiek 0-1, Z.S.C. ’62 1-0 en Chrislandia 5-0). Ze zitten zelfs over de 1000 minuten zonder tegendoelpunt !!

En dus komen we op zaterdag 26 april 2008 (vandaag dus exact 12 jaar geleden). Halsteren, de nummer twee van de ranglijst, is de tegenstander. Ook hier is S.K.N.W.K. absoluut te sterk. Ze winnen uiteindelijk met 2-5 !! Enige ‘frustratie’ zijn de 2 tegentreffers, maar een uniek seizoen wordt perfect afgesloten. De blauw/zwarten behalen uit 26 duels maar liefst 78 punten (26x winst). Het doelsaldo is 116 voor en maar 10 tegen. Uiteindelijk zetten ze een serie neer van 1105 minuten zonder tegentreffer.

Hieronder enkele artikelen die op onze eigen website stonden van deze unieke dag/prestatie:

Unieke prestatie kampioen S.K.N.W.K.

Onderstaand bericht staat te lezen op Omroep Zeeland Teletekst:

Halsteren 1 – S.K.N.W.K. 1(C) 2-5

Met de laatste competitie wedstrijd in en tegen halsteren, kan er voetbalhistorie gemaakt en geschreven worden door SKNWK. De hele rit zonder puntenverlies 78 uit 26. De enige club in Nederland die dat heeft gehaald, althans dit zeizoen 2007-2008. En het was 26 April 2008 waar de volgende spelers aan mee deden. Leon Quik, Martijn Neele, Sytze Stins, Martin Kiesenberg, Emiel Kuijten, Leon Goedegebure, Maarten Padmos,Wilco de Valk, Kees- Jan van Nieuwenhuize, Erwin Nelissen, Christiaan van Vossen, en Sander Uil.We moeten terug naar het seizoen 1955- 1956 toen de voorhanger van SKNWK het Nieuwerkerkse SINOTO ook ongeslagen kampioen werd in de tweede klas D afdeling. Dat is dus 52 jaar geleden.Ondergetekende die toen 20 jaar was was daar ook bij en maakte toen ook deel uit van die ongeslagen kampioensploeg. En na ruim een halve eeuw herhaald zich dat. Provisiat mannen.Vanaf het begin van de wedstrijd ging Sknwk weer ergens voor. En het was Wilco de Valk die in de tweede minuut de keeper van Halsteren kansloos liet. Vanaf een meter of achttien scoorde hij 0-1. De kansen stapelden zich op maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft. Na de hervatting in de 48ste minuut een schot van Wilco net naast. Maar in de 51ste minuut scoorde op aangeven van Wilco, Maarten Padmos de 0-2 binnen. Prachtig doelpunt in de 67ste minuut prikte Erwin Nelissen de 0-3 in de netten, uit een counter van af het middenveld bracht hij de bal verder op en hij faalde niet. Maar in de 75ste minuut een tegentreffer en dat was 1-3. Maar een minuut later kopte Maarten de vierde voor Sknwk uit een corner in het net 1-4. Maar dan weer twee minuten later was het weer twee doelpunten verschil 2-4. Het was weer Wilco die in de 80ste minuut met een eenmansactie hij passeerde drie man ook de uigelopen keeper, de tweede van hem en de vijfde voor Sknwk in het doel plaatste. En zo was ook de laatste wedstrijd een klinkende overwinning voor de Nieuwerkerkers met de eindstand 2-5. Nu even een vooruitblik naar het volgende seizoen. Wil het bestuur het elftal nog sterker maken. Zo ja dan moet dat een doel hebben.Misschien een streven om nog hoger op te komen? Maar als er volgend seizoen jongens inlopen die niet gaan voor het teambelang, maar slechts uit zijn op eigen roem en glorie. Dan zijn ze eerder een storende dan een positieve factor voor de ploeg, als ze derde klas gaan spelen. En juist die types kan Sknwk als de club hoger op wil niet gebruiken.

S.K.N.W.K. rondt unieke serie af

Met de 5-2-zege op Halsteren heeft SKNWK zaterdag een kunststukje geleverd. De Nieuwerkerkse kampioen kreeg na elf wedstrijden – en precies drie maanden – weliswaar weer ’s een doelpunt tegen, maar de missie om zonder puntverlies het einde van de competitie te halen, is wél volbracht.

RudeStats is dertig seizoen teruggegaan in de tijd en is geen enkel standaardteam tegengekomen dat in één seizoen al zijn wedstrijden heeft gewonnen. De zoektocht ging overigens niet verder dan de tweede klasse afdeling. Wél is er een aantal teams – tien om precies te zijn – dat ongeslagen het einde van de competitie heeft gehaald.

De opmerkelijkste ploeg in dit rijtje is Dauwendaele. Niet omdat het Dauwendaele is, maar omdat deze ploeg met 16 zeges (16w) en 6 gelijke spelen (6g) géén kampioen werd. Dat werd ’s-Heer Arendskerke met 19 zeges, 2 gelijke spelen en 1 nederlaag. Wie zich verder afvraagt tegen welke ploeg HVV’24 zijn enige punten verspeelde in 96/97: dat was Luctor’88. Dat gebeurde al op de vierde speeldag. Na een 2-0-ruststand in het voordeel van Luctor’88 zorgden Dennis Rietjens en Jurgen de Block alsnog voor een gelijkspel.

SDO’63 Seizoen: 78-79 Klasse: 2e klas afd. 18x winst – 4x gelijk

S.K.N.W.K., de kampioen van de vierde klasse B in Zuid 1, heeft een unieke prestatie geleverd. De ploeg won alle 26 wedstrijden met de fraaie doelcijfers 116-10. Het laatste duel werd gewonnen met 5-2 van Halsteren, de nummer twee die op liefst 32 punten achterstand eindigde.

Missie volbracht voor S.K.N.W.K. 1

Op het sportpark van Halsteren moest het dan gisteren gaan gebeuren. De allerlaatste competitiewedstrijd voor S.K.N.W.K. 1 en bij winst een schitterende serie van 26 overwinningen op rij. In ieder geval in de historie van S.K.N.W.K. nog nooit voorgevallen.

Omroep Zeeland was aanwezig tijdens de laatste competitiewedstrijd van S.K.N.W.K. 1

Onder toeziend oog van Omroep Zeeland, zij kwamen een reportage maken van deze knappe prestatie, trapten de nummers 1, S.K.N.W.K. en 2, Halsteren (voor dit duel al 29 punten achterstand) af op het kuntsgras. Het is toch afwachten hoe S.K.N.W.K. hier mee om zou gaan, want daar speel je niet elke week op en de tegenstander wel. Gelukkig heeft S.K.N.W.K. redelijk wat technische spelers binnen de lijnen en zijn ze ook dit duel, zoals eigenlijk het gehele seizoen, de bovenliggende partij.

Wilco de Valk was met zijn routine en ervaring een zeer belangrijke schakel dit seizoen in het succes van S.K.N.W.K.

Al na twee minuten is het raak. Wilco de Valk gaat goed door en schiet beheerst de 1-0 tegen de touwen. Daarna is het zaak de score uit te bouwen. Kansen te over, maar met name twee uitstekende mogelijkheden van Erwin Nelissen en Emiel Kuijten, treffen geen doel. Hierdoor blijft de marge slechts ‘1’. Aan de andere kant geen mogelijkheden voor de thuisploeg, dus de ruststand is 0-1 in het voordeel van S.K.N.W.K.

In de tweede helft gaat S.K.N.W.K. op zoek naar de tweede treffer. Eerst is het Wilco de Valk die net langs de verkeerde kant van de paal mikt, maar vlak daarna is het wel raak. Maarten Padmos maakt beheerst de 0-2 op aangeven van de Valk. Erwin Nelissen maakt er dan met een schitterende stift ook nog 0-3 van.

S.K.N.W.K. wordt wat nonchalant. Helaas resulteert dit in een tegentreffer (voor het eerst in twaalf wedstrijden!). Laatste man Martijn Neele probeert de bal te controleren met het hoofd vlak voor het S.K.N.W.K.-doel in plaats van dat hij de bal laat gaan voor doelman Quik. Hierdoor geeft Neele een Halsteren speler een niet te missen kans en deze maakt simpel de 1-3. Even ontstaat er onrust bij S.K.N.W.K., maar een minuut later kopt Maarten Padmos schitterend een corner van Léon Goedegebure snoeihard tegen de touwen, 1-4.

Maarten Padmos scoorde 2x tegen Halsteren. In totaal maakt hij dit seizoen 10 treffers voor S.K.N.W.K. 1

Hierna mag Halsteren nog maals scoren, omdat er niet wordt ingegrepen door S.K.N.W.K. Misschien is ook wel een oorzaak dat het ‘kunstgras’ bij velen toch in de benen gaat zitten. Zeker met de weersomstandigheden, want het was erg benauwd op dat veld!

Het slotakkoord is dan voor opnieuw Wilco de Valk. Hij gaat alleen door tot de achterlijn en ziet dan dat er geen medespeler is meegelopen. Dan besluit hij zelf maar te scoren. Kapt tegenstander en keeper uit en maakt er 2-5 van.

De missie van S.K.N.W.K. 1 is volbracht. Kampioen en na één jaar weer terug op het nivo waar het thuishoort, de 3e klasse. Een schitterend seizoen met 26 wedstrijden winst en dus 78 punten!! Het doelsaldo mag er ook zijn: 116 voor en 10 tegen!

S.K.N.W.K.: Léon Quik, Martijn Neele, Kees-Jan van Nieuwenhuize, Martin Kiesenberg, Sytze Stins, Wilco de Valk, Emiel Kuijten, Maarten Padmos, Erwin Nelissen, Christian van Vossen (Léon Goedegebure) en Sander Uijl.

SKNWK sluit seizoen af zonder puntverlies

SKNWK sluit seizoen af zonder een enkel punt te morsen

GOES – SKNWK sloot als kampioen van de vierde klasse B het voetbalseizoen 2007-2008 af zonder puntverlies.

Na 26 overwinningen, 116 doelpunten voor en slechts tien tegen, keert SKNWK komend seizoen terug in de derde klasse. Vorig jaar degradeerde de club nog onder leiding van Adriaan Nieuwenhuize, die dit seizoen met Kapelle pas op de plaats in de tweede klasse moest maken

WIK’57 speelt volgend seizoen wederom in de vierde klasse en eindigde dit seizoen na een 5-0-zege op Chrislandia op de negende plaats van de ranglijst. Voor ZSC’62 en Brouwershaven zit het seizoen er nog niet op. De twee Schouwse teams treffen elkaar zaterdag al in de nacompetitie.

Chrislandia–WIK’57 0-5: WIK’57 won voor het eerst sinds 19 januari 2008, toen er met 4-1 gewonnen werd bij ZSC’62, weer eens een duel. Daarna volgden tien wedstrijden zonder winst.

In Heijningen, tegen Chrislandia, werd er voor rust ook niet gescoord, maar door een doelpunt van Marco Ganzeman kwam de ploeg uit Kerkwerve na rust toch aan de leiding. Chrislandia kon nauwelijks tegenstand bieden en dat zorgde er voor dat WIK’57 zeker in de tweede helft lekker vrijuit kon voetballen. Door twee treffers van Rick Bevelander liepen de bezoekers dan ook uit naar 0-3. Bram Blakenburg deed daarna ook een duit in het zakje en door een treffer van Arjen Berrevoets werd het uiteindelijk ook nog 0-5.

Halsteren–SKNWK 2-5: Wilco de Valk opende met zijn tiende seizoenstreffer de score en dat betekende tevens de ruststand. Na de pauze liep SKNWK door goals van Maarten Padmos en Erwin Nelissen uit naar 0-3, waarna Alwin de Nijs SKNWK na 1105 minuten zonder tegentreffer weer eens een tegengoal bezorgde. Padmos scoorde daarna de 1-4 en door Martijn Bovée kwam Halsteren aan de tweede goal. Wilco de Valk sloot als laatste doelpuntenmaker van SKNWK het seizoen af.

ZSC’62–FSV 4-2: Edward de Rooij scoorde in de eerste helft de 0-1, maar na rust kwam ZSC’62 sterk terug. In een kwartier tijd hadden de gastheren de score naar 3-1 getild. Jan-Willem Dorreman bracht ZSC’62 langszij en door goals van René Coomans en Arjan Smalheer werd de marge twee goals in het voordeel van ZSC’62.

De Rooij kopte uit een corner nog wel de 3-2 binnen maar met zijn 32e seizoenstreffer zorgde Smalheer voor de 4-2. Rini Hart liep in de laatste competitiewedstrijd tegen een schorsing op en moet het eerste duel in de nacompetitie aan zich voorbij laten gaan.

Kruiningen–Smerdiek 1-1 (0-0). Arno van de Berge 1-0, Hilbert Brinkman 1-1.

Stavenisse–Vrederust 2-0 (0-0). Mark Tak 1-0, Kees van Putte 2-0.

Yerseke–SPS 0-2 (0-0). Willem Bevelander 0-1, Willem Bevelander 0-2.

Halsteren maatje te klein voor SKNWK

Hieronder volgt het wedstrijdverslag van Halsteren van de wedstrijd Halsteren 1 – S.K.N.W.K. 1.

Op een zonovergoten ‘de Beek’ stond Halsteren voor de loodzware opgave om SKNWK het eerste puntverlies toe te brengen. Halsteren kreeg echter na 5 minuten al een treffer te incasseren, toen Wilco de Valk te makkelijk langs 2 man glipte en met een bekeken schot de 0-1 scoorde. De bezoekers kregen nog 3 dotten van kansen, maar benutte deze vooralsnog niet. De 2e helft was amper begonnen of de 0-2 lag alweer in het netje, een kwartiertje later gevolgd door een stiftje van Erwin Nelissen, wat de 0-3 betekende. Halsteren voetbalde beter dan in het eerste bedrijf en begon ook wat kansjes te creëren. In de 75e minuut belandde de bal bij Alwin de Nijs, die de 1-3 tegen de touwen knalde. Een minuutje later was de marge weer drie, toen er uit een corner ingekopt werd, 1-4. De ingevallen Martijn Bovee kon amper twee minuten later met een fraaie lob de goalie van SKNWK verschalken, 2-4. Het laatste woord was echter aan de Valk, samen met Nelissen de grote uitblinker deze middag, die met een leuke actie de eindstand op 2-5 bepaalde. Halsteren kan zich nu op gaan maken voor de nacompetitie waarin het Brouwershaven en ZSC’62 treft.

Opstelling Halsteren:
Ronald de Keijzer; Hans de Kock, Rob van Eekelen (Maikel de Bekker), Maurice Wils, Alan Koomans van den Dries; Nick Loopmans (Edwin Gabriëls), Alwin de Nijs, Alwin Klaassen, Eric Goossens (Martijn Bovee); Sjoerd Bakx en Matthew Kramer.

Uniek

Het eerste heeft een unieke prestatie geleverd door ongeslagen kampioen te worden. Niet alleen uniek in hun klasse, maar ook uniek in het hele Nederlandse zaterdagamateurvoetbal seizoen 2007/2008. Als ik even terug kijk na de vorige seizoenen zie ik wel opmerkelijk zaken, maar niet zo uniek als dit seizoen.
Dit is het vierde kampioenschap (90/91; 96/97; 02/03; 07/08) dat ik, als één van de vele vrijwilligers van SKNWK, meemaak. Ik heb in mijn bescheiden archief nog eens nagekeken hoe de eindstand in 90/91 was. Er werden toen 22 competitiewedstrijden gespeeld ,waarvan er 19 gewonnen werden; één (van Kats 08/09/90) werd verloren en 2x werd gelijk gespeeld ( tegen Borssele en Apollo). Doelsaldo: 72-26.

Seizoen 96/97: SKNWK kampioen 3de klasse KNVB. Er werden toen 2x van de 22 wedstrijden verloren (van De Meeuwen en Bevelanders) en drie maal gelijk gespeeld (tegen VCK, DFS en Terneuzense Boys) en 17 keer gewonnen. Doelsaldo: 64 – 25.

Seizoen 2002/03: toen werd één wedstrijd verloren (de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen DVO) daarna werd niet meer verloren; gelijk tegen Halsteren, WIK ‘57, Chrislandia en Wolfaartsdijk en 17 keer gewonnen. Doelsaldo: 57 –11.

Opmerkelijk is dat SKNWK vaak in de eerste competitiewedstrijden punten laat liggen.
In seizoen 90/91 werd de tweede wedstrijd ( 1 – 4)verloren daarna niet meer; in 96/97 werd in september van De Meeuwen verloren, ook met 1- 4 ! daarna nog 1x.

In 2002/03 werd de eerste competitiewedstrijd in september verloren, daarna geen enkele wedstrijd meer.

Seizoen 2007/08 in de wedstrijd tegen FSV in september was het ook kantje bord of we hadden gelijk gespeeld.

De vrijwilliger die onder de naam ‘een supporter’ de boeiende wedstrijdverslagen van het eerste schrijft, hoorde ik op Omroep Zeeland zeggen dat hij ook eens ongeslagen kampioen was geworden. Hij wist zich niet meer te herinneren of dat ook zonder gelijk te spelen was gebeurd.
In het boek ’30 seizoenen kompetitievoetbal in Nieuwerkerk’ van Jan Tierie vond ik dat in het seizoen 1955/56 het kampioenschap door SINOTO werd behaald na 16 wedstrijden, waarvan 12 keer winst en 4 keer gelijk werd gespeeld. Doelsaldo: 96- 30. U ziet er werd toen ook al lustig op los gescoord 96 doelpunten in 16 duels, maar tegen MEVO 2 en 3 en Brouwershaven 2. (6 per duel, nu 4,46 per duel).
De selectie bestond uit 18 spelers, te weten: Han de Bil; Jan Bolkenbaas; Kees Folmer; Bram Heyboer; Kees Heyboer; Jan de Jonge; Huib Kesteloo; Leunis van Klinken; Joh. Lemson; Kees Lodewijk; Adrie Matthijsse; Rinus Matthijsse; Leen van Popering; Jan Scholten; Wannes Schiettekatte; Anton Stoutjesdijk; Kees Stoutjesdijk; Tinus de Vin en Ybert Wandel.

De selectie anno 2008 heeft al het voorgaande overtroffen; 26 duels 26 gewonnen, 116 keer gescoord, meer dan 1100 minuten de nul gehouden… uniek!

Jan’s Column: Uniek