Tikkie Terug deel 335 – S.K.N.W.K. 2 strandt in de halve finale van het K.N.V.B. Bekertoernooi (mei 2013)

Logo Tikkie Terug
In het foto-archief kwam ik foto’s tegen van een halve finale in het K.N.V.B. Bekertoernooi van S.K.N.W.K. 2. Dat is best een unieke prestatie. Op zaterdag 11 mei 2013 speelden ze op hun eigen sportpark tegen het 2e klassen hoger spelende V.C.K. 2. Uiteindelijk plaatsten de gasten zich voor de finale. Wat overbleef was een wedstrijdverslagje en uiteraard dus de foto’s. In deze editie van Tikkie Terug (deel 335) een terugblik op deze wedstrijd.

S.K.N.W.K. 2 met opgeheven hoofd uit de beker

Gisteren speelde S.K.N.W.K. 2 op het eigen sportpark ‘Het Springer’ in de halve finale van het K.N.V.B. Bekertoernooi. Tegenstander was V.C.K. 2, een ploeg die in de reserve 1e klas acteert (dus 2 klassen hoger dan de blauw/zwarten). Uiteindelijk verloor S.K.N.W.K. 2 met 1-3, maar mag het trots zijn op deze prestatie.

Voorafgaand aan dit duel werd begonnen met een goede bodem. In de kantine was er voor de 2e selektie een broodmaaltijd met een stevig biefstukje. Nadat dit bij iedereen naar binnen was gewerkt, werd het toch tijd om te starten met de warming-up.

Om 12:30 uur was de aftrap. Snel was duidelijk dat de bezoekers het meeste balbezit zouden hebben en dat de thuisploeg moest hopen op enkele goede counters. Het was ook V.C.K. dat op voorsprong kwam. Doelman Koen de Jonge speelde de bal tegen een V.C.K.-speler op. Deze kreeg de bal duidelijk tegen zijn arm, maar de scheidsrechter vond het geen hands. Een koud kunstje om de 0-1 binnen te werken.

S.K.N.W.K. probeerde het wel, maar kon nog niet echt potten breken. Nadat het ook nog 0-2 werd, ging de thuisploeg iets beter spelen en kreeg het zowaar ook enkele kansen. Het is Sytze Stins die een prima schot lost. De doelman van V.C.K. gaat al naar de andere hoek, maar op miraculeuze wijze verdwijnt de bal via een been van een V.C.K.-verdediger over het doel. Corner dus voor de thuisploeg. Uit deze afgeslagen corner komt de bal bij Tonny v/d Berge. Hij speelde de bal naar Martijn Neele die de bal voorzette. Sytze Stins wist de voorzet op waarde in te schatten en schoot de bal prachtig met zijn linker (!!) been in de kruising, 1-2. S.K.N.W.K. rook bloed en ging op zoek naar meer. Een voorzet kon net niet worden ingekopt. Iets later een corner die door Neele bij de 2e paal in het zijnet werd geschoten. Het kon dus echt.

In de 2e helft bleef S.K.N.W.K. hoop houden. De ingevallen Wim Voorbeijtel loste een prima schot, maar doelman van V.C.K. redde prima. Iets later opnieuw een actie van ‘Keu’. Nu komt de bal duidelijk op de arm van een V.C.K.-verdediger. Ook nu is de scheidsrechter niet van plan om te fluiten, helaas. De laatste minuten gaan de blauw/zwarten 1 op 1 spelen en weet zelf helaas hieruit geen profijt te halen. Door het risico dat ze nemen weet V.C.K. 2 nog wel een keertje te scoren. Zodoende dus 1-3 en is de wedstrijd gespeeld.

V.C.K. 2 mag met Roosendaal 2 uit gaan maken wie de ‘Amstel Cup’ mag meenemen. Een terechte overwinning voor V.C.K., maar S.K.N.W.K. hoeft zich echt niet te schamen. Zij kunnen met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten.