Eerste bekerwedstrijd is ook gelijk eerste overwinning voor S.K.N.W.K. 1

S.K.N.W.K. 1 is al weer een tijdje bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit seizoen onder leiding van een nieuwe trainer/coach, namelijk Ad Palings. Inmiddels al behoorlijk wat trainingen achter de rug en ook al drie oefenduels. Van derde klassers N.O.A.D. ’67 1 en W.H.S. 1 werd allebei verloren (en zelfs niet gescoord). Ook vorige week tegen S.P.S. 1 (dus hetzelfde nivo als de blauw/zwarten) nog geen treffers. Omdat ook S.P.S. niet scoorde eindigde dit oefenduel in 0-0.

Gisteren stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ was eveneens vierde klasser Colijnsplaatse Boys 1 de tegenstander. Omdat ons eerste veld een aantal maanden geleden opnieuw is ingezaaid, is dit nog niet bespeelbaar. Vandaar dat dit duel moest worden gespeeld op veld 2. Hiervoor is er zelfs provisorisch een afrastering geplaatst. Dit is het geval, omdat wedstrijden van S.K.N.W.K. 1 moeten worden gespeeld op een speelveld met afrastering. Overigens is ook het 2e veld zeker nog niet optimaal. Dit was zeker terug te zien in het spel. En we vrezen ook voor de komende weken/maanden als alle thuiswedstrijden van S.K.N.W.K.-teams op dit veld moeten worden afgewerkt. Benieuwd hoe het veld er over een aantal weken bij zal liggen ??

Al heel snel kwam S.K.N.W.K. 1 op voorsprong. Een prima corner van Robert Padmos in de 3e minuut werd door René Verschoor hard tegen de touwen gekopt, 1-0. Hierna ging S.K.N.W.K. door met prima voetbal. Zeker het eerste kwartier lieten ze het balletje lekker rondgaan, zonder overigens nog echt gevaarlijk te worden.

Na deze 15 minuten was het spel wat meer in evenwicht. Vooral veel spel op het middenveld met veel duels. Maar weinig kansen. En als je dan denkt dat de 1-0 ook de ruststand zal zijn, plaatst S.K.N.W.K. nog één keer een prima counter. Dion de Jonge over de linkerflank met een harde voorzet. De doelman van ‘Colijn’ stompt de bal voor Robert Padmos die wel raad weet met dit presentje en de 2-0 binnenschiet. Hierna is het eigenlijk gelijk rust.

In de 2e helft is het eigenlijk hetzelfde scenario als voor de rust met een snelle treffer. Echter is het deze keer tegenstander Colijnsplaatse Boys die na een goede aanval over de rechterkant de bal binnen weten te werken, 2-1. De beste kans op een treffer in de 2e helft is voor invaller voor Machiel Schot. Echter ziet hij zijn bal van zo’n meter of 5 voor het doel via de onderkant van de lat weer terug het veld in stuiteren en blijft de marge dus slechts één.

In de slotfase krijgt Remco v/d Berge dan toch nog één keer de handen op elkaar van het thuispubliek. De assist van Robert Padmos lijkt niet bij Remco te komen, maar via een tegenstander komt de bal er toch. Vanaf de linkerzijde dribbelt V/d Berge naar binnen en schiet beheerst de 3-1 binnen in de korte hoek. Hierna nog een goede mogelijkheid voor de geel/groenen, maar S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel is allert en redt prima. Zodoende eindigt dit eerste bekerduel in een overwinning voor de blauw/zwarten. Goed voor het zelfvertrouwen zullen we maar zeggen. De eerste winst en ook de eerste treffers dit seizoen.

A.s. zaterdag wacht een tegenstander van ander kaliber. Dan is namelijk in Oosterland 3e klasser Duiveland 1 de tegenstander. Aftrap is om 14:30 uur. Dit is gelijk een strijd om de koppositie in ‘de beker’ immers Duiveland won gisteren met 2-5 van het Bevelanders van onze voormalig trainer Ralph Zegers.

1 reactie op "Eerste bekerwedstrijd is ook gelijk eerste overwinning voor S.K.N.W.K. 1"

1. Er zit een stijgende lijn in.Verleden week een gelijk spel in een oefenwedstrijd tegen SPS in poortvliet.Maar nu AS Zaterdag tegen Duiveland, moet die stijgende lijn nog blijken.Natuurlijk is Duiveland een derde klasser.Er zijn twee mogelijkheden.Of de een of de ander wint of ze spelen gelijk.We zullen zien.En we hopen op veel publiek van Nieuwerkerks zijde.Mannen veel duels moeten ze winnen en SKNWK veel succes.