Derde elftal S.K.N.W.K. blijft records maar aan elkaar rijgen

En weer drie punten voor S.K.N.W.K. 3. Inmiddels al bijna 8 maanden ongeslagen. Voor het eerst in misschien wel 20 jaar aan kop van de ranglijst. Wekelijks voldoende spelers. Een gemiddelde leeftijd van rond de 40. Al meer punten na 3 duels dan vorig seizoen voor de corona-problemen. En ga zo maar door. S.K.N.W.K. 3 blijft dit seizoen de records aan elkaar rijgen. Echt heel jammer dat vanwege de coronamaatregelen er nu geen supporters meer welkom zijn. Dat doet toch wel een beetje afbreuk aan de serie van het 3e waaraan ze op dit moment bezig zijn. De T-shirts met opdruk met de stand in de reserve 5e klas 01 K.N.V.B. Zuid 1 vinden gretig aftrek in de webshop van S.K.N.W.K. Logisch, want dit zijn unieke exemplaren. Wil je er ook één, wees er dan snel bij. De kosten bedragen € 195,- (75% hiervan is voor S.K.N.W.K. 3. Hiermee proberen we voor één of twee spelers een verre reis te boeken gedurende het lopende seizoen (vul zelf maar in wie er op reis mag 😉 ).

Toch had ook dit duel nog heel wat voeten in de aarde. Na de schitterende zege vorige week bij Duiveland was het een kwestie van herstellen. Vooral veel rusten en zodoende werd er donderdag niet getraind. Na het meten van de fysieke toestand (gelukkig hoefde er deze keer niet te worden gewogen) van het grootste deel van de selectie van het 3e leek het onze inspanningsfysioloog verstandig(er) om donderdag eens een keertje niks te doen. Gelukkig was de kantine ook gesloten, want anders was de 3e helft misschien wel ingezet en dat zou dan waarschijnlijk weer van invloed zijn geweest op gisteren.

Het psychologisch spel werd overigens begin van de week al ingezet. Tegenstander FC De Westhoek ’20 / Z.S.C. ’62 3 wilde namelijk pas om 15:00 uur spelen, omdat ze dan nog wat versterkingen konden meebrengen naar Nieuwerkerk. Echter hadden ze natuurlijk geen rekening gehouden met het feit dat ‘wij’ in principe na 16:15 uur (als normaliter de 3e helft begint) eigenlijk pas op ons sterkst zijn. Uiteraard stemden wij dus toe met deze aanpassing van de speeltijd ; -) . Feit blijft ook de FC De Westhoek ’20 / Z.S.C. ’62 3 een combinatieteam is van dus twee verenigingen en zij dus kunnen vissen in een veel grotere vijver. En we speelden dus tegen twee teams i.p.v. 1. De ’20’ in de naam blijkt overigens te staan voor de gemiddelde leeftijd van het team……. Maar goed dat betekent dan ook gelijk dat wij 20 jaar meer ervaring hebben.

Helaas lukte het ons niet om één specifieke speler thuis te laten. Hij kwam er vrijdag zelf achter dat hij niet bij de selectie was gezet en meldde zich ondanks alles alsnog zelf aan….. De Gebroeders Pee hadden deze ‘tip’ niet nodig. Zij waren zelf zo verstandig om thuis te blijven !!

Na het prima keeperswerk van Daan v/d Cingel vorige week, moest hij toch weer mee met het eerste. Ook trainer Ad Palings had blijkbaar de geluiden gehoord en kon niets anders dan toch voor Daan te kiezen i.p.v. Erwin. Zodoende kregen wij vaste doelman Erwin v/d Wekken weer terug, die hersteld leek te zijn van zijn hamstringblessure……… Leek, maar niets was minder waar. Was het bij de laatste training nog zijn ‘laatste’ sprintje waarna hij werd geraakt door de scherpschutter in de bosjes, nu was het al bij zijn ‘eerste’. Hij kon de bal nog wel pakken, maar moest helaas het strijdtoneel opnieuw verlaten met een hamstringblessure. Al met al heeft zijn warming-up langer geduurd dan zijn wedstrijd. Uiteraard wensen we hem een spoedig herstel en hopelijk is hij weer snel van de partij (helaas is er geen WK wielrennen voor dames meer op tv, maar inmiddels is de Giro begonnen, dus kan Erwin zijn vrije zaterdagen goed besteden 😉 ).

Overigens was ons plan deze keer eigenlijk heel simpel. Zoals onze kapitein altijd zegt “goed je best doen en ééntje meer scoren dan de tegenstander”. Nou zo gezegd zo gedaan.

Het zeer jeugdige FC De Westhoek ’20 vloog werkelijk waar uit de startblokken. Na enkele minuten lag de bal al in het mandje, 0-1. En hierna bleef de storm maar razen. Gelukkig stond het vizier van de mannen niet op scherp (of je moet op de paal mikken, want dan natuurlijk wel). En ze werden eigenlijk al snel een beetje ongeduldig waardoor veelvuldig van afstand werd geschoten. Het is maar goed dat er een ballenvanger stond achter het doel, anders had inval-doelman Eddy Kaaisteker in ieder geval na gisteren genoeg stappen op zijn teller gehad. En als Eddy dan al eens was gepasseerd was er nog onze pijlsnelle laatste man die middels een geweldige sliding de bal alsnog van de doellijn wist te halen. Ook ‘El Capitano’ gooide zich nog een keer voor een afstandsschot. De keiharde bal ging via zijn kuit over de zijlijn. Hij heeft inmiddels op die kuit een schitterende afdruk van ‘Jako’. Met een 0-1 ruststand gingen beide teams eventjes naar de kleedkamer.

In de rust was er bijna ruzie bij het 3e wie er allemaal uit mochten 🙂 De meesten zaten er eigenlijk een beetje door (laat dat beetje maar weg trouwens), maar goed om respect te houden naar je tegenstander is het wel zo netjes ook na de rust gewoon met 11 ‘man’ te spelen. Gelukkig hadden drie jongens van de JO19-1 zich spontaan nog aangemeld (waarvoor dank). Dit betekende trouwens opnieuw twee debutanten bij het 3e (Damian en Marijn). Bij het Nederlands Elftal krijg ja na je debuut een heus ‘Haasje’. We zijn bij het 3e inmiddels ook in overleg wat wij onze debutanten zullen overhandigen in de toekomst. Wij beschikken slechts over één ‘Haze’ en die geven we liever nog niet weg. En de vraag is dan ook gelijk of je als debutant wel blij en gelukkig zou worden als je ‘die’ zou krijgen 🙂

Dan toch nog maar de 2e helft. Doelman Eddy ‘The Eagle’ Kaaisteker (hij vloog naar de hoeken als Eddy Edwards in zijn beste dagen van de skischans) had zich voorgenomen niets meer door te laten. Hij pareerde alles en bleek zelfs een veel beter meevoetballende keeper dan doelman Yvon Mvogo van P.S.V. Uit het niets komt S.K.N.W.K. 3 dan zelfs op gelijke hoogte. Het is Dirk-Jan Hoek die aan de linker kant van het 16 meter gebied de bal in zijn bezit krijgt. Hij ziet dat de doelman van De Westhoek positie heeft gekozen bij de eerste paal. Zodoende is de verre hoek helemaal vrij. Voor ‘Dirkje’ een koud kunstje om met zijn verfijnde traptechniek de bal perfect in het zijnetje te plaatsen bij de tweede paal en voor de gelijkmaker te zorgen, 1-1.

Iedereen vind het prima zo. Er wordt aan Nieuwerkerkse zijde nog wat doorgewisseld zodat spelers die een half uurtje rust hebben gehad nog even volle bak kunnen. Met man en macht verdedigen en het puntje koesteren. Dat lijkt dan ook te gaan gebeuren, als blijkt dat toch niet iedereen het heel goed heeft begrepen. De ingevallen Nick Bouwman zit nog steeds op die roze wolk van vorige week. Hij wordt de diepte ingestuurd. Inmiddels 20 jaar oud gaat hij zeer ‘mannelijk’ het duel aan en zet zijn tegenstander vakkundig opzij. En hij heeft blijkbaar deze week getraind op zijn zwakke been, want met zijn chocolade ‘linker’ schiet hij de bal perfect binnen, 2-1. Wat een weelde en wat een vreugde. Wel een beetje arrogant om a-la Pierre van Hooijdonk een buikschuiver te maken 😉

Uiteraard volgt dan nog een vloedgolf van aanvallen van de gasten. Echter S.K.N.W.K. 3-keeper Eddy P.G. laat niets meer door. Een ‘beetje’ gebruik maken van de routine door vooral de tegenstander veel moed in te praten doet de rest (daar hebben we gelukkig wel een aantal prima spelers voor). Als de trainer/coach van de tegenstander dan op zijn klokje wijst dat hij naar huis wil, is dat het sein voor vaste scheids bij het 3e Piet ‘Collina’ Grootenboer om de wedstrijd na exact 90 minuten (er waren toch geen blessure gevallen en als je voor alle wissels extra tijd moet bij gaan trekken ben je een half uur langer bezig) af te fluiten.

De vreugde is groot bij S.K.N.W.K. en FC De Westhoek ’20/Z.S.C. ’62 3 die voorafgaand aan de wedstrijd nog aangaven voor de titel te gaan (we denken ook wel dat ze die moeten kunnen pakken, maar dan moeten ze iets ‘slimmer’ spelen en wat scherper zijn in de afronding) druipen teleurgesteld af. Normaal gesproken wordt er door de zeer jonge gasten nog penalty’s genomen na afloop van de wedstrijd 😉 , maar vanwege de slechte weersomstandigheden wordt daar deze keer maar vanaf gezien 😉

Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan  (maar hoe lang nog ??) !! Maar waren we voorgaande seizoenen altijd een ploeg die van onderuit stilletjes aan naar boven keek (meestal moesten we het verst kijken, want stonden we stijf onderaan), nu zijn wij dus de prooi en wordt er dus door maar liefst 10 ploegen jacht op ons gemaakt !! A.s. zaterdag wacht voor S.K.N.W.K. 3 de altijd zeer lastige uitwedstrijd tegen ‘Colijn 3’. Mochten we deze ook niet verliezen wordt onze ongeslagen reeks gelijk met 2 weken verlengd, immers zaterdag 17 oktober zijn we vrij 🙂