Jaaroverzicht 2020 van www.sknwk.nl (januari, februari en maart)

Nu het jaar 2020 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2020 ‘samen te vatten’ met berichten die op de website stonden. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken).

Overigens is dat natuurlijk i.v.m. de coronacrisis een ‘iets’ ander jaar geworden qua voetbal en evenementen dan we normaal gewend zijn. Daarom doen we de samenvatting nu niet per maand, maar per kwartaal.

Vandaag januari, februari en maart.

Januari:

4 januari 2020

S.K.N.W.K. opent nieuwe jaar traditiegetrouw met Nieuwjaarstraining

Zoals we inmiddels wel gewend zijn bij S.K.N.W.K. werd ook dit nieuwe jaar, 2020, weer traditiegetrouw afgetrapt met een Nieuwjaarstraining. Vanmiddag stonden omstreeks 14:00 uur 22 spelers op het veld (nummertje 23 kwam nog iets later).

Met spelers van alle drie de seniorenteams en ook S.K.N.W.K. 40+ was het een nu weer een zeer gemêleerd gezelschap. Er was zelfs nog wat support langs de lijn. Ook goed om te zien was dat een aantal spelers na blessureleed weer de eerste metertjes konden maken op het trainingsveld.

Na ruim een uur partijspel konden de heerlijke warme douches worden opgezocht. In de kleedkamer stond overigens voor de liefhebbers al een koude klets klaar. Hierna was het voor de Nieuwjaarsreceptie. Deze begon aansluitend aan de nieuwjaarstraining om 16:00 uur. Ook hier was het ruim 40 aanwezigen prima bezocht.

Bekijk nog meer foto’s van deze Nieuwjaarstraining elders op de site in Het Fotoboek.

 

4 januari 2020

BREAKING: Stefan ‘Spitsie’ Vermeer wijzigt logo S.K.N.W.K. na weer winst van Kantinekaart

Spitsie Krijgt Natuurlijk Weer KantinekaartSpitsie Krijgt Natuurlijk Weer Kantinekaart

Sinds enkele jaren heeft S.K.N.W.K. de ‘kantinekaart’ geïntroduceerd. Groot voordeel is dat je geen geld meer naar het sportpark hoeft mee te nemen. Daarnaast is de kaart meer waard, dan dat je er voor betaalt.

Werkwijze

De kantinekaart is te koop bij de bar voor EUR 35,- per kaart. Het saldo op de kaart is echter EUR 37,- !! Naast dit voordeel kun je een verbruikte kantinekaart in de kantine inleveren (in de daarvoor bestemde brievenbus). Twee keer per voetbalseizoen wordt één van de ingeleverde kaarten getrokken. De eigenaar van deze kaart ontvangt een nieuwe kantinekaart.

Vanmiddag tijdens de Nieuwjaarsreceptie is er uit de volle kaarten in de brievenbus weer een kaart getrokken. En niet voor het eerst was Stefan ‘Spitsie’ Vermeer de winnaar. Er werd opnieuw gesproken over doorgestoken (kantine)kaart ?

Spitsie, van harte gefeliciteerd !! Inmiddels heeft Stefan om het voor iedereen gelijk duidelijk te maken dat er met hem niet valt te spotten het logo van de club aangepast. De afkorting S.K.N.W.K. krijgt namelijk een hele andere betekenis:

Spitsie Krijgt Natuurlijk Weer Kantinekaart !!

 

11 januari 2020

FIFA 20 toernooi bij S.K.N.W.K. was zeer geslaagd

Vanmiddag, zaterdag 11 januari 2020, stond bij S.K.N.W.K. in het teken van FIFA 20. Er werd een heus toernooitje georganiseerd. Met maar liefst 16 deelnemende koppels (en zeker ook nog behoorlijk wat publiek) was het gezellig druk in de kantine. Afgelopen week was de loting al verricht (te volgen via YouTube) en hieruit zijn 4 poules gemaakt. Erg leuk om te zien was dat jong en oud door elkaar heen speelden !!

Om 13:00 uur werd op vier spelcomputers afgetrapt. Per poule gingen de twee besten door naar de kwartfinales. Na de kwartfinales verplaatste het ‘circus’ zich naar het grote beeldscherm zodat iedereen kon meekijken. De halve finales en de strijd om plaats 3 en 4 en de absolute finale werden op groot scherm gespeeld. Uiteraard ook om de druk wat op te voeren op de deelnemers 😉

Uiteindelijk waren Martijn en Ercan de absolute winnaars. Zij lieten in de finale niks heel van Nick en Dirk-Jan, die dus 2e werden. De verliezersfinale werd gewonnen door Tim en Aron die hiermee de derde plek pakten. Allen gefeliciteerd !!

Voor de winnaars waren er uiteraard bekers (mede mogelijk gemaakt door Evertse Sport) en tegoedbonnen gesponsord door Intertoys. En er was uiteraard een groot applaus voor de winnaars en niet te vergeten voor de organisatie (Rob v/d Sleen, Tim v/d Cingel, Stijn Dooge en Nick Bouwman).

Overigens werd er tijdens de halve finales en finales op de overige computers volop doorgespeeld door de fanatiekelingen !! Zij kregen er maar geen genoeg van. En ook aan de bar was het erg gezellig.

Bekijk meer foto’s van dit evenement elders op de site in Het Fotoboek.

 

12 januari 2020

Aftermovie FIFA 2020 toernooi S.K.N.W.K.

Zoals bekend is er gisteren in onze kantine een FIFA 20 toernooitje georganiseerd. Eén van de organisatoren, Rob v/d Sleen, heeft hier een filmpje van gemaakt.

Klik op bijgaande link Aftermovie editie 1 SKNWK FIFA Toernooi 2020

 

13 januari 2020

Verkoop loten Grote Clubactie 2019 levert S.K.N.W.K. een mooi bedrag op !!

Een aantal weken geleden is de trekking geweest van ‘De Grote Clubactie 2019’. Zoals elk jaar heeft ook S.K.N.W.K. weer meegedaan aan deze verkoop. Alle leden hebben de mogelijkheid gekregen om loten te verkopen en te kopen. In totaal is er een mooi bedrag verdiend voor en door de blauw/zwarten.

Vooral onze jeugdspelertjes hebben weer hun stinkende best gedaan !! Deze editie heeft de club een mooi bedrag van € 1.237,50 opgeleverd !!

Namens het bestuur willen wij alle verkopers, zowel jeugd als seniorenleden, nogmaals enorm bedanken voor hun inzet voor onze club. Maar ook willen wij natuurlijk de kopers van de loten enorm bedanken.

 

17 januari 2020

Weer een nieuw reclamebord langs hoofdveld sportpark ‘Het Springer’

qrf

Er is weer een nieuw reclamebord geplaatst langs het hoofdveld op sportpark “Het Springer”. Deze keer van Bloem Marie uit Nieuwerkerk. Namens S.K.N.W.K. willen we deze sponsor hartelijk danken voor de toegezegde steun aan de blauw/zwarten.

Voor meer informatie over deze sponsor klik op www.bloemmarie.com

 

19 januari 2020

Officieel competitiedebuut bij S.K.N.W.K. 1 voor JO19-1 keeper Jasper van Tilburg

In de voorbereiding op dit seizoen keepte hij al eens bij de oefenwedstrijd tegen Arenmuiden 1. Hij is S.K.N.W.K. JO19-1 doelman Jasper van Tilburg. Gisteren speelde S.K.N.W.K. 1 de al twee keer eerder afgelaste inhaalwedstrijd uit tegen Schoondijke 1. Omdat vaste keeper Daan v/d Cingel gisteren afwezig was, stond Jasper op doel bij S.K.N.W.K. 1. Zodoende dus nu zijn officiële competitiedebuut bij het 1e.

Ondanks het feit dat de wedstrijd tegen Schoondijke min of meer éénrichtingsverkeer was (S.K.N.W.K. 1 was veel te sterk voor de tegenstander en won uiteindelijk met 0-4) keepte Jasper uitstekend. Hij kreeg vooral een aantal afstandsschoten te verwerken, maar deze waren een peulenschil voor hem.

In de tweede helft hij had nog wel een prima redding toen na een slippertje op het middenveld de spits van de tegenstander alleen op Jasper af kon gaan. Echter kwam hij prima uit zijn doel en hield zodoende het doel leeg. Uit de tegenaanval wist S.K.N.W.K. zelfs de 0-3 te scoren.

Al met al een prima middag voor de blauw/zwarten die door de overwinning op doelsaldo weer op de 2e plaats komen en Jasper mag trots zijn op zijn officiële competitiedebuut waarbij hij als keeper ‘de nul’ wist te houden. Daar doe je het als keeper toch voor !!

Klasse, Jasper !!

 

20 januari 2020

Blauw/zwarte groeten: Peter en Daan van der Cingel vanuit Barcelona

De redactie van deze website heeft weer een foto mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Peter en Daan van der Cingel waren gisteren aanwezig bij de competitiewedstrijd FC Barcelona – Granada (1-0 overwinning, doelpuntenmaker Lionel Messi). Uiteraard hebben ze de S.K.N.W.K.-sjaal meegenomen om te poseren in het imposante stadion van FC Barcelona, Camp Nou. Hierbij doen ze iedereen de blauw/zwarte groeten vanuit Spanje.

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

22 januari 2020

S.K.N.W.K.-familie is weer uitgebreid

Op 15 januari  j.l. is er bij Ruben Willeboordse en zijn vrouw Alissa een zoontje geboren. Xeff heeft er dus een broertje bij. Uiteraard willen we Ruben, Alissa en Xeff nog van harte feliciteren en heel veel geluk wensen met hun kleine spruit. En Finn natuurlijk hartelijk welkom heten in ‘de S.K.N.W.K.-familie’.

 

25 januari 2020

Teamfoto eerste selectie S.K.N.W.K.

Het seizoen is al eventjes op gang, maar het was er nog steeds niet van gekomen om een teamfoto te maken van de eerste selectie. Daar is vandaag dan eindelijk werk van gemaakt. Voorafgaand aan de derby tegen W.I.K. ’57 1 mocht S.K.N.W.K. 1 poseren in het prachtige blauw/zwart (op de foto ontbreekt Dion de Jonge die vanmiddag afwezig was).

 

 

25 januari 2020

Tweede veld op sportpark ‘Het Springer’ weer volledig in gebruik

Deze week konden we al melden dat het 2e veld was voorzien van de nodige belijning en doelen. Vandaag, zaterdag 25 januari 2020, speelde JO15-1 de eerste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie. Ze traden aan tegen Colijnsplaatse Boys JO15-1. De wedstrijd werd gespeeld op veld 2.

Hiermee is het 2e veld ‘heropend’ en kunnen we dus vanaf nu weer gebruik gaan maken van twee volwaardige speelvelden !! Daar mogen we echt blij mee zijn, want de eerste seizoenshelft was best tobben met slechts één speelveld en een trainingsveld dat gebruikt werd als speelveld voor de jongste jeugd.

 

29 januari 2020

Ad Palings is met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer bij S.K.N.W.K.

Vanavond heeft het bestuur van S.K.N.W.K. akkoord bereikt met Ad Palings als nieuwe trainer/coach van onze eerste selectie met ingang van het seizoen 2020-2021. Palings is op dit moment trainer van De Fendert JO19 en JO17.

De 60-jarige Palings heeft veel ervaring als trainer/coach van een eerste elftal. Zo was hij vier jaar hoofdverantwoordelijk bij N.O.A.D. ’67 (toen hij daar stopte in 2018 is hij overigens opgevolgd door onze oud-trainer Perry Snoep). Ook was Palings o.a. hoofdtrainer bij De Fendert en de voorgangers ervan, F.S.V.  en Kaaise Boys (zijn samen gefuseerd tot De Fendert) en Kogelvangers.

Het bestuur en de technische commissie van S.K.N.W.K. zijn zeer blij met het aantrekken van deze ervaren trainer.

Palings (links) was afgelopen zaterdag aanwezig op ‘Het Springer’ (naast hem voorzitter Arnold Schiettekatte)

 

30 januari 2020

Robbert van de Zande bereid gevonden om zich kandidaat te stellen als voorzitter

Zoals het bestuur onlangs via SportLink aan alle leden heeft gemeld, treed ik in de ledenvergadering van vrijdag 6 maart a.s. af als voorzitter van S.K.N.W.K. Afgelopen dagen heeft het bestuur Robbert van de Zande bereid gevonden om zich kandidaat te stellen als voorzitter. Hij zal dan ook als zodanig worden voorgedragen.

Voor de andere vacatures wordt nog naar kandidaten gezocht.

Namens het bestuur,

Arnold Schiettekatte

 

31 januari 2020

Opnieuw S.K.N.W.K. Pub Quiz tijdens vrijwilligersavond

Op zaterdag 7 maart a.s. wordt bij S.K.N.W.K. weer een vrijwilligersavond gehouden. Het programma is nog niet helemaal bekend, maar wat u wel kunnen melden, is dat we net als tijdens de laatste vrijwilligersavond weer een heuse S.K.N.W.K. Pub Quiz zullen houden. Als dit net zo leuk wordt als de vorige keer, dan komt het zeker te weten goed !!

 

Februari:

2 februari 2020

S.K.N.W.K. 3 verliest strijd om Rode Lantaarn in absolute kelderkraker

Gisteren, zaterdag 1 februari 2020, ontwaakte S.K.N.W.K. 3 uit haar winterslaap. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ stond de derby tegen W.I.K. ’57 2 op het programma. Een absolute kelderkraker, want W.I.K. 2 stond tot gisteren op de 12e en laatste plaats met 4 punten. De blauw/zwarten bezetten de 11e plaats met 6 punten uit 11 duels. Een heuse strijd dus om de Rode Lantaarn……

S.K.N.W.K. 3 had er goede moed op, want de heenwedstrijd werd nog kansloos verloren met 5-1. Bij het aanschouwen van de warming-up zagen ze al snel dat de gemiddelde leeftijd bij de gasten rond de 20 lag. Bij S.K.N.W.K. 3 lag deze tegen (of misschien zelfs wel boven) de 40. Dus op ervaring moesten we het zeker winnen. En misschien ook wel op conditie, immers hadden de meesten van ons 2x zoveel kunnen trainen als de gasten 😉 Met de nadruk op hadden !!

Wie wil er wisselen……….

Echter bleek al snel dat S.K.N.W.K. de strijd om de Rode Lantaarn niet zou gaan winnen. De gasten waren wel wat sneller, maar zeker niet beter. Een goede HOEKschop 😉 van Dirk-Jan kwam via de lat bij Dibbus. Deze schoot goed op doel, maar via paal en lat kwam de bal toch weer terug het veld in. Daar stond Lennard V die dan toch het genadeschot maar gaf, 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Ongeloof in de S.K.N.W.K. kleedkamer. Stonden we echt voor…… Dat kan toch niet !? Snel wat wisselingen doorgevoerd om te kijken of het strijdplan kon worden gewijzigd. In de 2e helft hetzelfde spelbeeld als voor de rust (alleen speelden we nu de andere kant op). Toch werd al snel duidelijk dat we zo niet meer zouden scoren. Dan maar wisselen……. Kristian Bouwman erin voor de moegestreden Lennard. En dat bleek een gouden wissel. Bij de eerste diepe bal op ‘Kris’ kwam de bal voor de voeten van broer(tje) Nick(je). Deze twijfelde geen moment en schoot de bal tegen de touwen, 2-0 !!

Dit kan toch niet waar zijn ?? Doelman Erwin v/d Wekken kon het niet meer aanzien. Hij had namelijk bijna niks te doen en besloot daarom het veld te verlaten. Wissel Martijn Neele was de enige die het shirt en de handschoenen paste dus dan moest hij maar op doel. Hij spoorde zijn teamgenoten aan dat er vooral druk op de bal moest worden gegeven. Echter de druk bleek al een tijdje op bij de moegestreden S.K.N.W.K.-ers. Een afstandsschot van zo’n 25 meter werd over keeper Neele zo in het doel geschoten. Met nog zo’n 10 minuten op de klok leek het dan toch dat de strijd om de Rode Lantaarn echt los was gebarsten…….

Echter in de laatste tien minuten van de wedstrijd veranderde er niks meer aan de stand. Zodoende een 2-1 overwinning voor S.K.N.W.K. 3 dat hiermee prima uit de winterstop kwam. Echter in de strijd om de Rode Lantaarn moeten ze helaas een pas op de plaats maken. Ze stijgen zelfs naar de 10e plaats, want passeren door deze 3-punter N.O.A.D. ’67.

Maar niet getreurd, want gelukkig is het seizoen nog lang……

 

9 februari 2020

S.K.N.W.K. JO7-1 eet frietjes in de kantine, omdat zij meeste loten Grote Clubactie hebben verkocht !!

Gisteren, zaterdag 8 februari 2020, moest S.K.N.W.K. JO7-1 voetballen op ons eigen sportpark ‘Het Springer’. De jongens en meisjes (en trainer/coach/scheidsrechter Gerrit van Loon) hadden er zoals altijd weer veel plezier in. Na de welbekende penalty’s na afloop van de wedstrijd tegen M.Z.C. ’11 JO7-4 mochten de voetballertjes naar de kantine. Daar kregen ze namelijk allemaal frietjes met een snack, omdat ze zo goed hun best hebben gedaan met de verkoop van de loten van de Grote Clubactie 2019 !! S.K.N.W.K. JO7-1 heeft namelijk als team de meeste loten verkocht !!

Klasse jongens en meisjes !!

   

 

9 februari 2020

Rick Dalebout (JO19-1) maakt competitiedebuut voor S.K.N.W.K. 1

Gisteren speelde S.K.N.W.K. 1 de competitiewedstrijd in en tegen Vlissingen. Na een prima eerste helft (ruststand 1-1) verloren de blauw/zwarten deze topper uiteindelijk een beetje geflatteerd met 4-1. Hierdoor blijven ze op een 3e plaats en is het gat met de top nummers één en twee, Zeelandia Middelburg en VC Vlissingen, respectievelijk opgelopen naar 7 en 6 punten. Ook de strijd om plaats 3 wordt nu spannend(er), want nummer 4 FC De Westhoek is de blauw/zwarten inmiddels tot op 3 punten genaderd.

Ondanks de nederlaag gisteren, wat het voor S.K.N.W.K. JO19-1-speler Rick Dalebout toch beste een bijzondere wedstrijd. Hij maakte namelijk zijn officiële debuut in het eerste elftal. In het laatste deel van de 2e helft liet trainer/coach Ralph Zegers hem namelijk invallen bij S.K.N.W.K. 1 . Hij verving de moegestreden Dion de Jonge. Ook ploeggenoot van Rick, Wouter Hartog, viel trouwens nog in, maar voor hem was dit niet de eerste keer dat hij binnen de lijnen kwam bij S.K.N.W.K. 1.

Rick, gefeliciteerd met je debuut !!

16 februari 2020

Sfeerimpressie S.K.N.W.K. van zaterdag 15 februari 2020

Hieronder een sfeerimpressie van zaterdag 15 februari 2020 middels wat foto’s:

Geluk bij een ongeluk was dat JO12-1 nog een scheidsrechter zocht. Nu kon trainer/coach/leider/animator van JO7-1 Gerrit van Loon deze wedstrijd fluiten 🙂

S.K.N.W.K. JO12-1 wist vier keer te scoren !!

Zagen ook hun trainers Tim en Jonathan

Uiteindelijk wonnen ze hun wedstrijd tegen W.H.S. JO12-1 met 4-2

Er stond overigens een stevig briesje op ‘Het Springer’

S.K.N.W.K. JO8-1 moest aantreden op het 2e veld tegen ‘s Heer Arendskerke JO8-1

De blauw/zwarten wisten deze ochtend maar liefst 15x te scoren !!

Eindstand 15-0

Uiteraard werden er na afloop nog strafschoppen genomen

Gerrit bleek gisterenochtend nog van meer markten thuis

Hij haalde hoogstpersoonlijk nog de wedstrijdbal ‘uut de dulvuh’ 😉

Op het hoofdveld in Kapelle speelde JO13-1 tegen Kapelle JO13-1. Het werd uiteindelijk een 0-1 overwinning voor de blauw/zwarten

Wedstrijdbeeld Kapelle JO13-1 – S.K.N.W.K. JO13-1. Op het veld ernaast zo een zelfde beeld, omdat daar S.K.N.W.K. JO15-1 aan moest treden tegen Kapelle JO15-2. Ook hier hetzelfde resultaat, want JO15-1 won met 0-2

Inmiddels hadden op ‘Het Springer’ S.K.N.W.K. JO17-1 en Zeelandia Middelburg JO17-3 afgetrapt

Het zou een zeer eenzijdig duel worden

Met een 10-0 eindstand in het voordeel van S.K.N.W.K.

Deze stonden al een tijdje gereed voor Yannick

Die maakte namelijk zijn rentree bij S.K.N.W.K. 2

Omdat tegenstander D.S.E. 2 in het blauw speelt, was S.K.N.W.K. 2 gehuld in het paarse reserve tenue

Helaas bleken de gasten iets effectiever in de afwerking, eindstand 0-2

Al had S.K.N.W.K. een strafschop moeten krijgen, maar helaas is dit blijkbaar geen hands………

Hulde nog aan Kamiel en Thomas die na hun eigen wedstrijd met JO17-1 nog in wilden vallen bij het 2e

Het hoofdveld is op dit moment zeer dramatisch (erg hobbelig en ongelijk)

Stijn Dooge zorgde voor de 1-0

Robert Padmos uiteindelijk voor de 2-2

Dit was tevens de eindstand

Voor het S.K.N.W.K.-publiek tijd om snel de kantine in te gaan

Daar was het tijd voor een drankje en de verloting

Aansluitend werden er voor de liefhebbers……..

Nog overheerlijke tongetjes gebakken

Met dit als heerlijke eindresultaat 🙂

Logo Springer Open

Aankomend weekend geen voetballen i.v.m. carnaval en de voorjaarsvakantie, dus gaan we weer darten

De kantine is al weer gereed !!

 

20 februari 2020

Blauw/zwarte groeten: Remon de Jonge en Kevin Schiettekatte op wintersport in Saalbach Hinterglemm

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Remon de Jonge en Kevin Schiettekatte genieten van een welverdiende wintersportvakantie in Saalbach Hinterglemm (Oostenrijk). Uiteraard is de S.K.N.W.K.-sjaal mee en doen ze iedereen de blauw/zwarte groeten (ook op de foto twee skileraren).

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

21 februari 2020

S.K.N.W.K.-jeugd vermaakt zich prima tijdens al weer 7e editie Jeugddarttoernooi

Het werd weer een zeer gezellige en geslaagde avond. Er was wat te drinken en uiteraard ook te snacken. Voor de top 3 was er natuurlijk een bekertje beschikbaar.

Dank aan organisator Bert van Tilburg en verder aan alle ‘tel-ouders’, barmensen, publiek en dan nog de mensen die we hierbij vergeten. Het was weer een geslaagde avond en op naar de 8e editie in 2021 !!

Bekijk meer foto’s van dit jeugddarttoernooi elders op de site in Het Fotoboek.

 

22 februari 2020

18e editie van S.K.N.W.K. darttoernooi ‘Het Springer Open’ gaat de boeken in als snelste editie ooit

Dit weekend stond bij de blauw/zwarten in het teken van darten. Gisterenavond was er voor onze jeugd een jeugddarttoernooi. Vandaag, zaterdag 22 februari 2020, stond al weer de 18e editie van hét darttoernooi bij S.K.N.W.K. op het programma, Het Springer Open 2020. Met ook deze keer maar liefst 16 koppels kunnen we ook nu weer concluderen dat er voldoende animo is om een potje te darten.

Iets na 13:00 uur werden de eerste pijlen gegooid. In 4 poules van 4 koppels werd getracht een plaatsje in de kwartfinales te bemachtingen. In de poules werd gespeeld om ‘best of 5’. En om het allemaal niet (veel) te lang te laten duren, spelen we zoals elk jaar niet 501, maar 301.

Iets meer dan twee uurtjes later waren de kwartfinalisten bekend. Het kaf was inmiddels van het koren gescheiden 😉 Dus we konden nu naar best of 7. Maar ook dit ging zeer vlot. Hierdoor was er tussendoor zelfs tijd voor een rondje verloting. Jaco Filius heeft er inmiddels veel lol in en ook deze keer verkocht hij behoorlijk wat loten. Op verzoek van Christian van Vossen was de prijs van de loten verdubbeld zodat 50% van de inleg kan worden gedoneerd aan Stichting Jens (toch € 70,-).

Na de verloting konden we voort met de halve finales. Hierna volgden de finale en de strijd om plaats drie. Iets na 17:00 uur was bekend wie de winnaars waren. Deze keer was dat het koppel ‘Stichting Jens’ (Christian van Vossen en Wouter Beijen). Ze versloegen Dart dan weer wel (Joris Spitholt en Martijn Rentier) met 5-2 (de grote finale  was zelfs best of 9).

Konden we vorig jaar al melden dat het het niveau hoger was dan voorgaande jaren (toen was ca. 17:45 uur bekend wie de winnaar was (dat was al een uur sneller dan de jaren daarvoor)), blijkbaar was het dus nu weer iets hoger (overigens niet bij allemaal….). Dat verklaart ook gelijk dat we nu opnieuw bijna drie kwartier eerder klaar waren dan vorig jaar (met zelfs nog een verloting tussendoor).

Hierdoor kon organisator Martijn Neele gelijk het dartveld (op)ruimen. Dit uiteraard met hulp van enkele anderen (waarvoor dank). En kon daarna onder muzikale klanken nog worden nagenoten van weer een zeer geslaagd evenement.

We kijken weer terug op een super gezellige en geslaagde editie. Uiteraard doet iedereen eigenlijk mee met de Olympische gedachte (meedoen is belangrijker dan winnen), maar als de strijd eenmaal wordt aangegaan, wordt deze gedachten vaak eventjes uitgeschakeld. Zo krijg je leuke spannende potjes darts, ontlading en soms flinke teleurstelling.

Zodoende weer een prachtige middagje darts bij S.K.N.W.K. Dank vanaf deze plaats aan organisator Martijn Neele. Uiteraard ook aan de mensen achter de bar die alle deelnemers en publiek verzorgden van ‘een natje’ en ‘een droogje’. En aan de mensen die hebben geholpen met het opbouwen en ook weer afbreken en opruimen. En tot slot uiteraard een woord van dank aan alle deelnemers en andere aanwezigen in onze kantine. We hebben met z’n allen weer voor een gezellig evenement gezorgd.

Uiteraard staat nu al vast dat ook in 2021 weer een nieuwe editie van ‘Het Springer Open’ zal worden georganiseerd !!

Bekijk de andere foto’s van Het Springer Open 2020 elders op deze site in Het Fotoboek !!

 

Maart:

1 maart 2020

S.K.N.W.K. JO13-1 na strafschoppen uit het bekertoernooi

Gisteren, zaterdag 29 februari 2020, speelde S.K.N.W.K. JO13-1 in de 3e ronde van het K.N.V.B. bekertoernooi. Tegenstander op sportpark ‘Het Springer’ was Kogelvangers JO13-1G. ‘s Ochtends om 08:00 uur moest eerst nog worden gekeken of het veld het wel toeliet om te voetballen vanwege de regenval de dagen ervoor. Maar uiteindelijk werd besloten dat er gespeeld kon worden.

Om 10:00 uur werd er afgetrapt. Onder zeer lastige omstandigheden (erg hobbelig veld en veel wind) ontspon zich uiteindelijk een hele spannende wedstrijd met een anti climax voor de blauw/zwarten. De tegenstander bleek aardig te kunnen voetballen, maar de grootste kansen waren toch voor de thuisploeg. De rust werd bereikt met de brilstand, 0-0.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Kogelvangers was vooral uit een aantal corners heel gevaarlijk, maar wisten toch niet te scoren. De thuisploeg was op de counter een aantal keren gevaarlijk, maar ook zij troffen nog geen doel. Tot twee minuten voor het einde. Uit een schitterende aanval was het Semm Kiesenberg die S.K.N.W.K. op een 1-0 voorsprong zette. Wat een ontlading bij S.K.N.W.K. en een teleurstelling bij de gasten. Echter het werd een echte bekerkraker.

In de absolute slotfase kreeg Kogelvangers nog een corner. Deze kon in eerste instantie door de S.K.N.W.K.-defensie worden verwerkt, echter de afgeslagen bal werd nogmaals ingeschoten. De doelpuntenmaker van zo even, Semm, kreeg de bal duidelijk tegen zijn handen en scheidsrechter Toon v/d Berge kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Bijna had doelman Tijn Westdijk de bal nog gestopt, maar hij dook net over de bal heen, 1-1. Er werd niet eens meer afgetrapt.

Dus resteerden de ‘pingels’. S.K.N.W.K. had het eerste ‘psychologische’ voordeeltje, omdat Kogelvangers als eerste miste. Echter uiteindelijk na allebei vijf penalty’s te hebben genomen, had S.K.N.W.K. twee keer gemist en Kogelvangers slechts één keer en dus is het bekertoernooi ten einde voor S.K.N.W.K. Een spannende en enerverende wedstrijd die uiteindelijk nipt werd verloren door S.K.N.W.K. Jammer, maar helaas.

 

4 maart 2020

Overkapping bij het hoofdveld is bijna gereed

Twee weken gelden konden we al melden dat de heren van de onderhoudscommissie druk in de weer zijn hiermee. Inmiddels kunnen we concluderen dat het bijna klaar is.

 

6 maart 2020

Sportpark ‘Het Springer’ lijkt op dit moment meer op zwembad dan op voetbalveld

Door de hevige regenval van de afgelopen tijd (op dit moment regent het weer volop) lijkt ons sportpark op dit moment meer op een zwembad dan op een voetbalveld…….

Hieronder wat foto’s van vanmiddag:

 

6 maart 2020

S.K.N.W.K. heeft nieuwe voorzitter, penningmeester en secretaris

Vanavond op de Algemene Ledenvergadering werd afscheid genomen van de huidige voorzitter, Arnold Schiettekatte en penningmeester, Michèl Ruyssenaars. Omdat sinds de vorige ledenvergadering al een vacature was voor de functie secretaris had Arnold deze functie het afgelopen jaar ook onder zijn hoede. Uiteraard waren er bloemen en was er applaus voor hen beiden.

Gelukkig kunnen we u melden dat we een geheel nieuw dagelijks bestuur hebben. Robbert v/d Zande (voorzitter), Robin Kosten (penningmeester) en Frank Boere (secretaris) werden namelijk vanavond tijdens de ALV unaniem gekozen door de aanwezige leden. Ook hier waren er bloemen en zij werden onder luid applaus welkom geheten binnen het bestuur.

Robbert kreeg van scheidend voorzitter Arnold symbolisch de sleutels overhandigd. Samen met de nog aanwezige bestuursleden, Wilco de Valk (wedstrijdsecretaris), Lisette Kiesenberg (jeugdzaken) en Gert-Jan ter Riet (kantinezaken) hebben we dus nu een nieuw bestuur dat uit 6 leden bestaat.

Vanaf deze plaats willen we de nieuwe bestuursleden welkom heten en hen heel veel succes en plezier toewensen bij het uitoefenen van hun bestuursfunctie.

 

8 maart 2020

Drie punten én koude douche voor S.K.N.W.K. 1 op bezoek bij Cadzand 1

Na twee weken vrij mocht S.K.N.W.K. weer eens de wei in. Op bezoek bij Cadzand moest de draad maar weer eens opgepakt worden na veel puntverlies in de laatste wedstrijden. Op een werkelijk verschrikkelijk veld was goed voetbal totaal onmogelijk en was het eigenlijk het slimste om zo snel mogelijk je spits te zoeken en aan te sluiten.

Beide ploegen probeerden toch te combineren, maar daar kwam eigenlijk niks van terecht. De bal stuiterde alle kanten op wat voor veel ergernis zorgde bij de spelers. Vijf minuten voor rust een prima pass van Dominique Prins op Jarno van Nieuwenhuize die de goed uit zijn doel gekomen keeper niet kon passeren. Dat was de beste mogelijkheid in de eerste helft, rust 0-0.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder. Alleen de irritatie liep steeds hoger op, omdat scheidsrechter de Boer het allemaal niet kon volgen en meer bezig was met de mensen langs de kant. Gelukkig hielden beide ploegen ‘het koppie’ erbij zodat het niet uit de hand liep. Bijna kwam de thuisclub zelfs op voorsprong toen de spits alleen voor Daan v/d Cingel verscheen. Gelukkig liep het goed af voor de blauw/zwarten omdat er net op tijd kon worden ingegrepen.

Even later kreeg Jarno opnieuw een mogelijkheid, maar de keeper redde weer. Toen eigenlijk iedereen langs de kant zich verzoende met 0-0 wist S.K.N.W.K. op de valreep toch nog de volle buit te pakken. Uit een hoekschop van Dominique bleef de bal even voor de goal hangen. Het was Mark Bleiji die op acrobatische wijze binnenschoot, 0-1. De grensrechter probeerde nog roet in het eten te gooien door de vlag omhoog te doen. Waarvoor wist niemand.

Natuurlijk was de ontlading groot bij heel S.K.N.W.K., want toch de drie punten en die kunnen aan het eind goud waard zijn. Dit werd uitbundig gevierd in de kleedkamer. Blijkbaar iets te uitbundig voor de tegenstander, want ineens was het warme water ‘op’ (??) in de douches en hoorden de spelers een opmerking “klaer dur mee” 🙂

Volgende week komt Brouwershaven op bezoek en wie weet geeft dit ondanks deze moeizame wedstrijd toch weer wat meer vertrouwen.

 

8 maart 2020

Heerlijk eten en geweldige pubquiz tijdens vrijwilligersavond S.K.N.W.K.

Gisteren, zaterdag 7 maart 2020, was het tijd om de belangrijkste mensen binnen een vereniging in het zonnetje te zetten. De vrijwilligers !! Voor hen was gisterenavond een speciale vrijwillgersavond georganiseerd. En het werd een zeer geslaagde avond.

Rond het klokje van 18:30 uur druppelden de eersten binnen. En zo’n half uurtje later waren alle vrijwilligers die zich hadden aangemeld (inclusief hun eventuele partner) dan ook binnen. Ook het eten was gehaald. Er was een overheerlijk buffet van De Wok van Zeeland. En er was ook zeker voldoende, want rond middernacht waren er nog mensen die een vorkje prikten. Dit alles natuurlijk onder het genot van een drankje.

Na het eten was het net als tijdens de vorige vrijwillgersavond tijd voor een heuse pubquiz. De gebroeders Neele hadden weer 75 vragen gemaakt. Al met al genoeg voor een avondvullende programma.

Er werden groepjes gemaakt van zo’n 5 à 6 personen. Uiteraard moesten de teams zelf een naam verzinnen. Dit gaf een aantal unieke teamnamen. Hierna werden er drie ronden afgewerkt van 25 vragen. Elke vraag werd voorafgegaan door een foto. Daarna was er 15 seconden tijd om het antwoord te geven. Hetzij meerkeuze of een openvraag. Tijdens deze 15 secondes was ook nu weer het zeer aanstekelijk muziekje te horen.

Na elke ronde was er even een pauze. Voor de organisatie de mogelijkheid de scores te berekenen. Voor elke nieuwe ronde werden de antwoorden nog doorgenomen en was er uiteraard ook een tussenstand. Erg leuk was om te zien hoe fanatiek een ieder deelnam aan de quiz. Rond 23:00 uur kon de eindstand worden opgemaakt. Het was zelfs zo spannend dat twee teams evenveel punten hadden en dus vraag 75, de zogenaamde benaderingsvraag, de doorslag moest geven. Uiteindelijk bleek team ‘Vergeet-me-niet-jes’ net iets sterker dan team ‘Lekker Snugger’.

Hierna was de vrijwilligersavond ten einde. Uiteraard bleven er nog wat mensen ‘plakken’. Zij hebben er uiteindelijk nog een soort mini ‘Flügelparty’ van gemaakt 😉

Vanaf deze plaats een dankwoord aan de organisatie (Kevin, Leon, René en Steven) en de mensen die gisteren hebben geholpen tijdens de vrijwilligersavond (het halen van het eten, helpen achter de bar en het zorgen voor de gezellige muziek). En ook voor de mensen die hebben opgeruimd/gaan opruimen.

Een toch wel een speciaal woord van dank aan Steven & Martijn die de zeer geslaagde Pubquiz hadden gemaakt. Het was meer dan de moeite waard !!

Bekijk meer foto’s van deze vrijwilligersavond elders op de site in Het Fotoboek.

 

8 maart 2020

Vergeet-me-niet-jes winnen 2e editie van de S.K.N.W.K. Pubquiz

Gisteren tijdens de vrijwilligersavond werd voor de 2e keer een heuse Pubquiz gehouden. Uiteraard is het vooral voor de gezelligheid, maar natuurlijk doet een ieder zijn stinkende best om te winnen. Er deden deze keer 11 teams van (van zo’n 5 à 6 personen). Ze mochten de teams zelf samenstellen en een originele naam verzinnen.

Er werden 3 rondes van 25 vragen gespeeld. Er waren open en meerkeuze vragen. De 75e en laatste vraag was een benaderingsvraag. Dit was het geval om bij een eventuele gelijke stand een winnaar te krijgen.

Uiteindelijk bleken twee teams na 74 vragen allebei 126 punten te hebben en moest de benaderingsvraag de beslissing brengen. De vraag was hoeveel Pageviews we in 2019 hebben gehad op onze website www.sknwk.nl. Het juiste antwoord was 435.086. Uiteindelijk zat team Vergeet-me-niet-jes dichter in de buurt dan team Lekker Snugger. Dus waren zijn de winnaars van deze 2e editie !!

Eindstand 2e S.K.N.W.K. Pubquiz:

Teamnaam Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Totaal Benaderingsvraag Eindstand
Vergeet-me-niet-jes 50 36 40 126 200000 1
Lekker Snugger 46 40 40 126 24998 2
Spek en Boanun 50 38 34 122 100000 3
De Klinkers 50 24 42 116 300 4
Groep Beijer 50 24 40 114 300000 5
Voetbalmutsen 28 32 38 98 503156 6
Feyenax of Ajanoord 26 30 32 88 23000 7
De Panda’s 36 26 26 88 12000 8
Onder Vuuftienû 24 32 30 86 83100 9
N.D.C. 36 14 34 84 2500 10
Op Jari 22 26 30 78 12000 11

 

 

10 maart 2020

S.K.N.W.K. JO17-1 speler Thomas Folmer heeft debuut gemaakt in 1e elftal

Vanavond, dinsdag 10 maart 2020, speelde S.K.N.W.K. 1 een oefenwedstrijd. In Zierikzee was 2e klasser M.Z.C. ’11 1 de tegenstander. Na een 1-0 ruststand in het voordeel van de thuisploeg (waarin S.K.N.W.K. in de 1e helft absoluut een strafschop had moeten krijgen) bleek M.Z.C. ’11 uiteindelijk met 4-0 te sterk voor de blauw/zwarten.

Aan de zijde van de ploeg van trainer/coach Ralph Zegers maakte Thomas Folmer zijn debuut voor S.K.N.W.K. 1. De nog maar 16 jarige speler van JO17-1 startte gelijk in de basis en speelde een verdienstelijke wedstrijd. Zo’n kwartier voor tijd moest hij moe maar voldaan (beetje kramp) het speelveld verlaten. Dat is zeker geen schande.

Thomas kan terug kijken op een prima debuut. Ook vanaf deze plaats gefeliciteerd met je eerste minuten in S.K.N.W.K. 1.

 

15 maart 2020

Sportpark ‘Het Springer’ tot en met maandag 6 april 2020 gesloten !!

Bron: www.rivm.nl

Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs.

 

Wat betekent dit voor S.K.N.W.K. ?

Voor het weekend was het ‘slechts’ een advies van de K.N.V.B. aan alle amateurverenigingen om geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. Nu is dus vanuit de overheid besloten dat sportclubs tot en met maandag 6 april gesloten zullen blijven. Tot die tijd zullen er dus geen activiteiten, trainingen en wedstrijden worden gehouden bij S.K.N.W.K.

 

16 maart 2020

Sponsoravond S.K.N.W.K. van vrijdag 3 april a.s. is uitgesteld

Onlangs zijn al onze sponsoren per mail uitgenodigd voor de sponsoravond van S.K.N.W.K. op vrijdag 3 april a.s.. Naar aanleiding van de beslissing van de Nederlandse regering om tot en met 6 april alle horeca, sportverenigingen en scholen te sluiten, heeft onze sponsorcommissie helaas moeten besluiten deze avond te annuleren.

De planning is om de sponsoravond te verplaatsen naar september of oktober. Tegen die tijd zullen wij onze sponsoren nogmaals uitnodigen en hopelijk kunnen we dan alsnog deze gezellige avond doorgang laten vinden.

 

27 maart 2020

Helaas waren er vanmiddag twee brandjes op sportpark ‘Het Springer’

Of het de verveling is, zullen we niet weten, maar helaas werden we vanmiddag gebeld dat er twee gasten ‘fikkie’ aan het steken waren op het sportpark (nog dank voor het melden). Aangekomen bleek inderdaad dat er aan slootkant bij het 2e veld twee kleine brandhaardjes waren. Er was heel veel papier meegenomen en dit was samen met wat hout in de brand gestoken. Erg triest helaas. En wat heeft het voor nut.

Gelukkig waren we er op tijd bij en konden we de brandjes blussen. Dank nog voor de hulp !!

Vanaf deze plaats toch een dringende oproep aan een ieder om dit soort belachelijke praktijken te stoppen. We kopen er niks voor. Het kost allemaal moeite voor de mensen die zich veel nuttiger kunnen en willen maken met andere werkzaamheden. En als het niet was opgemerkt en dus geblust wie weet wat het dan voor consequenties had gehad.

DUS KAPPEN MET DIE ONZIN !!

 

29 maart 2020

Eerste selectie S.K.N.W.K. had online meeting

Helaas op dit moment geen trainingen/wedstrijden. Dan maar op een andere manier contact hebben als team. Uiteraard gebeurt dit via de groeps-app, maar gisteren had onze eerste selectie een online meeting 🙂