Jaaroverzicht 2020 van www.sknwk.nl (oktober, november en december)

Nu het jaar 2020 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2020 ‘samen te vatten’ met berichten die op de website stonden. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken).

Overigens is dat natuurlijk i.v.m. de coronacrisis een ‘iets’ ander jaar geworden qua voetbal en evenementen dan we normaal gewend zijn. Daarom doen we de samenvatting nu niet per maand, maar per kwartaal.

Vandaag oktober, november en december

Oktober:

1 oktober 2020

Tenues van S.K.N.W.K.-teams zullen tijdelijk bij alle spelers zelf in bewaring blijven

Omdat er bij elke voetbalvereniging op dit moment andere protocollen gelden i.v.m. gebruik van kleedkamers (er zijn zelfs verenigingen waar de kleedkamers helemaal niet open gaan) is besloten de voetbaltenues van de teams (shirt + broek) tijdelijk aan de leden zelf mee te geven. Zo kan een ieder zich thuis al verkleden en hoeft dit niet meer in de kleedkamers te gebeuren.

Dit vergt uiteraard wel discipline bij alle leden !! Er in eerste instantie uiteraard goed voor zorgen en uitwassen (shirts binnenste buiten wasssen i.v.m reclame en rugnummers). Daarnaast natuurlijk ook opletten dat als je er een keer niet kunt zijn, je tenue eventueel door een ander gebruikt dient te worden. Dit graag met je eigen leider/trainer af te stemmen !!

Wij hopen op een ieders medewerking !!

 

2 oktober 2020

Vanmiddag, vrijdag 2 oktober 2020, eerste keer VrijMiVo bij S.K.N.W.K.

Vrijmivo - vrijdagmiddagvoetbal bij S.K.N.W.K.Vrijmivo – vrijdagmiddagvoetbal bij S.K.N.W.K.

Met ingang van vandaag, vrijdag 2 oktober 2020, gaan we bij S.K.N.W.K. één keer in de twee weken extra training geven voor onze jeugd t/m S.K.N.W.K. JO15-1. Echter deze VrijMiVo (Vrijdag Middag Voetbal) is ook voor niet leden !! In de hoop dat ook zij komen ruiken/proeven van de sfeer binnen onze club en dan besluiten lid te worden !! Dus iedereen t/m JO15 is welkom op ‘Het Springer’. De training wordt gegeven tussen 16:00 uur en 17:00 uur.

Deze extra trainingen zullen worden verzorgd door Gerrit van Loon en Martijn Neele. Voorlopig is de planning voor deze trainingen in de maanden oktober en november !! Daarna zullen we evalueren of er voldoende animo is en hoe eventueel verder te gaan na de winterstop.

Het schema van deze extra-trainingen is als volgt:

  • Vrijdag 2 oktober 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 16 oktober 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 30 oktober 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 13 november 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 27 november 2020 (16:00 uur)

Uiteraard zullen ook bij deze trainingen de corona-protocollen in acht (moeten) worden genomen !!

Het bestuur heeft per 21 augustus de volgende protocollen vastgesteld met betrekking tot het betreden van ons sportcomplex en in het bijzonder de kantine. Inmiddels zijn er enkele zaken gewijzigd. Hieronder staan de recentste versies.

Een ieder dient zich hieraan te houden!

 

Hier een link naar de PDF-bestanden:

Corona protocol SKNWK oktober 2020

Gezondheidscheck SKNWK augustus 2020

 

2 oktober 2020

Maar liefst 30 kinderen aanwezig tijdens eerste editie VrijMiVo bij S.K.N.W.K.

Met ingang van vandaag, vrijdag 2 oktober 2020, zij we bij S.K.N.W.K. gestart met één keer in de twee weken extra training geven voor onze jeugd t/m S.K.N.W.K. JO15-1, maar ook voor niet leden !! Vandaag omstreeks 16:00 uur (de training is van 16:00 uur tot 17:00 uur) druppelden de laatsten binnen (sommigen waren net uit school) op sportpark ‘Het Springer’. Uiteindelijk waren er vanmiddag maar liefst 30 kinderen aanwezig !! Daarmee kunnen we zeker concluderen dat deze eerste editie zeer geslaagd is !!

Deze extra trainingen worden verzorgd door Gerrit van Loon en Martijn Neele. Voorlopig is de planning voor deze trainingen in de maanden oktober en november !! Daarna zullen we evalueren of er voldoende animo is en hoe eventueel verder te gaan na de winterstop.

Het schema van deze extra-trainingen is als volgt:

  • Vrijdag 2 oktober 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 16 oktober 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 30 oktober 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 13 november 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 27 november 2020 (16:00 uur)

 

4 oktober 2020

Tijdelijk geen Pupil van de Week bij thuiswedstrijden S.K.N.W.K. 1

Logo Pupil van de Week

I.v.m. de nieuwe coronamaatregelen en het beleid van de club met het gebruik van de kleedkamers is besloten voorlopig geen Pupil van de Week te hebben bij de thuisduels van S.K.N.W.K. 1. Het is natuurlijk ook veel leuker om dit te doen als er wel publiek (en dus ook familie van de Pupil van de Week) aanwezig is op ‘Het Springer’.

 

4 oktober 2020

Derde elftal S.K.N.W.K. blijft records maar aan elkaar rijgen

En weer drie punten voor S.K.N.W.K. 3. Inmiddels al bijna 8 maanden ongeslagen. Voor het eerst in misschien wel 20 jaar aan kop van de ranglijst. Wekelijks voldoende spelers. Een gemiddelde leeftijd van rond de 40. Al meer punten na 3 duels dan vorig seizoen voor de corona-problemen. En ga zo maar door. S.K.N.W.K. 3 blijft dit seizoen de records aan elkaar rijgen. Echt heel jammer dat vanwege de coronamaatregelen er nu geen supporters meer welkom zijn. Dat doet toch wel een beetje afbreuk aan de serie van het 3e waaraan ze op dit moment bezig zijn. De T-shirts met opdruk met de stand in de reserve 5e klas 01 K.N.V.B. Zuid 1 vinden gretig aftrek in de webshop van S.K.N.W.K. Logisch, want dit zijn unieke exemplaren. Wil je er ook één, wees er dan snel bij. De kosten bedragen € 195,- (75% hiervan is voor S.K.N.W.K. 3. Hiermee proberen we voor één of twee spelers een verre reis te boeken gedurende het lopende seizoen (vul zelf maar in wie er op reis mag 😉 ).

Toch had ook dit duel nog heel wat voeten in de aarde. Na de schitterende zege vorige week bij Duiveland was het een kwestie van herstellen. Vooral veel rusten en zodoende werd er donderdag niet getraind. Na het meten van de fysieke toestand (gelukkig hoefde er deze keer niet te worden gewogen) van het grootste deel van de selectie van het 3e leek het onze inspanningsfysioloog verstandig(er) om donderdag eens een keertje niks te doen. Gelukkig was de kantine ook gesloten, want anders was de 3e helft misschien wel ingezet en dat zou dan waarschijnlijk weer van invloed zijn geweest op gisteren.

Het psychologisch spel werd overigens begin van de week al ingezet. Tegenstander FC De Westhoek ’20 / Z.S.C. ’62 3 wilde namelijk pas om 15:00 uur spelen, omdat ze dan nog wat versterkingen konden meebrengen naar Nieuwerkerk. Echter hadden ze natuurlijk geen rekening gehouden met het feit dat ‘wij’ in principe na 16:15 uur (als normaliter de 3e helft begint) eigenlijk pas op ons sterkst zijn. Uiteraard stemden wij dus toe met deze aanpassing van de speeltijd ; -) . Feit blijft ook de FC De Westhoek ’20 / Z.S.C. ’62 3 een combinatieteam is van dus twee verenigingen en zij dus kunnen vissen in een veel grotere vijver. En we speelden dus tegen twee teams i.p.v. 1. De ’20’ in de naam blijkt overigens te staan voor de gemiddelde leeftijd van het team……. Maar goed dat betekent dan ook gelijk dat wij 20 jaar meer ervaring hebben.

Helaas lukte het ons niet om één specifieke speler thuis te laten. Hij kwam er vrijdag zelf achter dat hij niet bij de selectie was gezet en meldde zich ondanks alles alsnog zelf aan….. De Gebroeders Pee hadden deze ‘tip’ niet nodig. Zij waren zelf zo verstandig om thuis te blijven !!

Na het prima keeperswerk van Daan v/d Cingel vorige week, moest hij toch weer mee met het eerste. Ook trainer Ad Palings had blijkbaar de geluiden gehoord en kon niets anders dan toch voor Daan te kiezen i.p.v. Erwin. Zodoende kregen wij vaste doelman Erwin v/d Wekken weer terug, die hersteld leek te zijn van zijn hamstringblessure……… Leek, maar niets was minder waar. Was het bij de laatste training nog zijn ‘laatste’ sprintje waarna hij werd geraakt door de scherpschutter in de bosjes, nu was het al bij zijn ‘eerste’. Hij kon de bal nog wel pakken, maar moest helaas het strijdtoneel opnieuw verlaten met een hamstringblessure. Al met al heeft zijn warming-up langer geduurd dan zijn wedstrijd. Uiteraard wensen we hem een spoedig herstel en hopelijk is hij weer snel van de partij (helaas is er geen WK wielrennen voor dames meer op tv, maar inmiddels is de Giro begonnen, dus kan Erwin zijn vrije zaterdagen goed besteden 😉 ).

Overigens was ons plan deze keer eigenlijk heel simpel. Zoals onze kapitein altijd zegt “goed je best doen en ééntje meer scoren dan de tegenstander”. Nou zo gezegd zo gedaan.

Het zeer jeugdige FC De Westhoek ’20 vloog werkelijk waar uit de startblokken. Na enkele minuten lag de bal al in het mandje, 0-1. En hierna bleef de storm maar razen. Gelukkig stond het vizier van de mannen niet op scherp (of je moet op de paal mikken, want dan natuurlijk wel). En ze werden eigenlijk al snel een beetje ongeduldig waardoor veelvuldig van afstand werd geschoten. Het is maar goed dat er een ballenvanger stond achter het doel, anders had inval-doelman Eddy Kaaisteker in ieder geval na gisteren genoeg stappen op zijn teller gehad. En als Eddy dan al eens was gepasseerd was er nog onze pijlsnelle laatste man die middels een geweldige sliding de bal alsnog van de doellijn wist te halen. Ook ‘El Capitano’ gooide zich nog een keer voor een afstandsschot. De keiharde bal ging via zijn kuit over de zijlijn. Hij heeft inmiddels op die kuit een schitterende afdruk van ‘Jako’. Met een 0-1 ruststand gingen beide teams eventjes naar de kleedkamer.

In de rust was er bijna ruzie bij het 3e wie er allemaal uit mochten 🙂 De meesten zaten er eigenlijk een beetje door (laat dat beetje maar weg trouwens), maar goed om respect te houden naar je tegenstander is het wel zo netjes ook na de rust gewoon met 11 ‘man’ te spelen. Gelukkig hadden drie jongens van de JO19-1 zich spontaan nog aangemeld (waarvoor dank). Dit betekende trouwens opnieuw twee debutanten bij het 3e (Damian en Marijn). Bij het Nederlands Elftal krijg ja na je debuut een heus ‘Haasje’. We zijn bij het 3e inmiddels ook in overleg wat wij onze debutanten zullen overhandigen in de toekomst. Wij beschikken slechts over één ‘Haze’ en die geven we liever nog niet weg. En de vraag is dan ook gelijk of je als debutant wel blij en gelukkig zou worden als je ‘die’ zou krijgen 🙂

Dan toch nog maar de 2e helft. Doelman Eddy ‘The Eagle’ Kaaisteker (hij vloog naar de hoeken als Eddy Edwards in zijn beste dagen van de skischans) had zich voorgenomen niets meer door te laten. Hij pareerde alles en bleek zelfs een veel beter meevoetballende keeper dan doelman Yvon Mvogo van P.S.V. Uit het niets komt S.K.N.W.K. 3 dan zelfs op gelijke hoogte. Het is Dirk-Jan Hoek die aan de linker kant van het 16 meter gebied de bal in zijn bezit krijgt. Hij ziet dat de doelman van De Westhoek positie heeft gekozen bij de eerste paal. Zodoende is de verre hoek helemaal vrij. Voor ‘Dirkje’ een koud kunstje om met zijn verfijnde traptechniek de bal perfect in het zijnetje te plaatsen bij de tweede paal en voor de gelijkmaker te zorgen, 1-1.

Iedereen vind het prima zo. Er wordt aan Nieuwerkerkse zijde nog wat doorgewisseld zodat spelers die een half uurtje rust hebben gehad nog even volle bak kunnen. Met man en macht verdedigen en het puntje koesteren. Dat lijkt dan ook te gaan gebeuren, als blijkt dat toch niet iedereen het heel goed heeft begrepen. De ingevallen Nick Bouwman zit nog steeds op die roze wolk van vorige week. Hij wordt de diepte ingestuurd. Inmiddels 20 jaar oud gaat hij zeer ‘mannelijk’ het duel aan en zet zijn tegenstander vakkundig opzij. En hij heeft blijkbaar deze week getraind op zijn zwakke been, want met zijn chocolade ‘linker’ schiet hij de bal perfect binnen, 2-1. Wat een weelde en wat een vreugde. Wel een beetje arrogant om a-la Pierre van Hooijdonk een buikschuiver te maken 😉

Uiteraard volgt dan nog een vloedgolf van aanvallen van de gasten. Echter S.K.N.W.K. 3-keeper Eddy P.G. laat niets meer door. Een ‘beetje’ gebruik maken van de routine door vooral de tegenstander veel moed in te praten doet de rest (daar hebben we gelukkig wel een aantal prima spelers voor). Als de trainer/coach van de tegenstander dan op zijn klokje wijst dat hij naar huis wil, is dat het sein voor vaste scheids bij het 3e Piet ‘Collina’ Grootenboer om de wedstrijd na exact 90 minuten (er waren toch geen blessure gevallen en als je voor alle wissels extra tijd moet bij gaan trekken ben je een half uur langer bezig) af te fluiten.

De vreugde is groot bij S.K.N.W.K. en FC De Westhoek ’20/Z.S.C. ’62 3 die voorafgaand aan de wedstrijd nog aangaven voor de titel te gaan (we denken ook wel dat ze die moeten kunnen pakken, maar dan moeten ze iets ‘slimmer’ spelen en wat scherper zijn in de afronding) druipen teleurgesteld af. Normaal gesproken wordt er door de zeer jonge gasten nog penalty’s genomen na afloop van de wedstrijd 😉 , maar vanwege de slechte weersomstandigheden wordt daar deze keer maar vanaf gezien 😉

Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan  (maar hoe lang nog ??) !! Maar waren we voorgaande seizoenen altijd een ploeg die van onderuit stilletjes aan naar boven keek (meestal moesten we het verst kijken, want stonden we stijf onderaan), nu zijn wij dus de prooi en wordt er dus door maar liefst 10 ploegen jacht op ons gemaakt !! A.s. zaterdag wacht voor S.K.N.W.K. 3 de altijd zeer lastige uitwedstrijd tegen ‘Colijn 3’. Mochten we deze ook niet verliezen wordt onze ongeslagen reeks gelijk met 2 weken verlengd, immers zaterdag 17 oktober zijn we vrij 🙂

 

8 oktober 2020

Diverse trainingen van vanavond zijn afgelast

 

10 oktober 2020

S.K.N.W.K. 1 geeft niet thuis en gaat er met 0-5 ‘af’ in het thuisduel tegen Brouwershaven

Vandaag een derby op het programma voor S.K.N.W.K. 1 tegen Brouwershaven 1. Vanaf de eerste minuut lieten de gasten zien dat ze er alles voor over hadden om te winnen. Ze wonnen vrijwel al hun persoonlijke duels en liepen werkelijk overal vrij. Was S.K.N.W.K. in balbezit dan werd hij veelal knullig ingeleverd. Verschillende keren kwam de thuisclub goed weg, maar een kwartier voor rust scoorde ‘Brouw’ met een knappe omhaal de 0-1, na overigens weer knullig balverlies. De blauw/zwarten mochten blij zijn dat met deze stand de rust werd bereikt……

De tweede helft kunnen we kort over zijn. Het kon namelijk blijkbaar nog slechter, want Brouwershaven kon simpel de score uitbreiden tot een voor de thuisploeg beschamende 0-5 eindstand. Was het het gemis van René Verschoor ? Of spits Machiel Schot en de geblesseerde Stefan Vermeer ?? Was het abominabele slechte tweede veld op sportpark ‘Het Springer’ (ons hoofdveld is namelijk nog steeds onbespeelbaar) ?? Zeg het maar !!

Het zou kunnen, maar je op alle fronten af laten troeven door een strijdvaardige(re) tegenstander moet absoluut niet kunnen !!

Volgende week zal die inzet en scherpte er echt wel moeten zijn, want anders ga je er in de volgende wedstrijd, opnieuw thuis, tegen S.P.S. opnieuw keihard af.

Toon v/d Berge

 

10 oktober 2020

Ook teamfoto S.K.N.W.K. JO11-1 is gemaakt

Helaas is het seizoen i.v.m. de coronamaatregelen niet zoals we gewend zijn. Dit merken we bij alles op en rond het voetbalveld. Zo ook met de teamfoto’s. Zo kan het zo maar zijn dat we nog maar een paar foto’s hebben geplaatst. Vandaag is de foto van JO11-1 gemaakt.

Onder het item Teams, elders op deze website, zijn deze foto’s geplaatst. Het is uiteraard de bedoeling dat er van alle teams een foto op deze prachtige site komt. Nu is het voor ons als redactie niet mogelijk om van alle teams een foto te komen maken. Dus bij deze een oproep aan iedereen die het maar wil lezen (leiders, trainers, ouders, supporters enz.): Willen jullie zorgen dat er van alle teams een digitale foto wordt gemaakt?

Deze kan dan gemaild worden aan de redaktie: postmaster@sknwk.nl.

Alvast allemaal hartelijk dank voor de aanlevering !!

Teamfoto’s seizoen 2020-2021:

S.K.N.W.K. JO7-1

S.K.N.W.K. 2

S.K.N.W.K. JO11-1

 

11 oktober 2020

Livestream competitieduel S.K.N.W.K. JO19-1 – H.S.C. ’28 JO19-1G is erg leuk initiatief !!

Dit was de link naar de livestream: https://www.twitch.tv/jo19sknwk

Hier kan nu de wedstrijd (of delen ervan) ook nog worden terug gekeken !!

 

13 oktober 2020

Nieuwe coronamaatregelen treffen amateurvoetbal hard

Bron: www.voetbal.nl

Het kabinet heeft nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, om het aantal besmettingen terug te dringen. Daarbij wordt ook het amateurvoetbal hard geraakt.

Het betreft de volgende maatregelen:
  • Boven de 18 jaar mag alleen individueel worden gesport, of in teamverband met maximaal vier personen.
  • Alle amateurcompetities worden stilgelegd.
  • Kinderen tot 18 jaar mogen sporten in teamverband; onderlinge wedstrijden met team van eigen club is toegestaan.
  • Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

In overleg met NOC*NSF en het ministerie van VWS wordt er door de KNVB hard gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen voor het amateurvoetbal.

REACTIE KNVB OP NIEUWE CORONAMAATREGELENAmateurvoetbal geen brandhaard, wel grote zorgen

 

16 oktober 2020

Ook de tweede editie van VrijMiVo bij S.K.N.W.K. was zeer geslaagd !!

Met ingang van vrijdag 2 oktober 2020 zij we bij S.K.N.W.K. gestart met één keer in de twee weken extra training geven voor onze jeugd t/m S.K.N.W.K. JO15-1, maar ook voor niet leden !! Vandaag, vrijdag 16 oktober 2020, was de 2e editie. De training is van 16:00 uur tot 17:00 uur. Deze keer waren er wat minder dan vorige keer, maar met toch weer 16 aanwezige kinderen kunnen we concluderen dat ze het leuk vinden. Ook de weersomstandigheden waren overigens fantastisch vanmiddag.

Er werd weer een uurtje heerlijk getraind. Aan het eind van de training was voor er voor alle aanwezigen nog een kleine traktatie !!

Deze extra trainingen worden verzorgd door Gerrit van Loon en Martijn Neele. Voorlopig is de planning voor deze trainingen in de maanden oktober en november !! Daarna zullen we evalueren of er voldoende animo is en hoe eventueel verder te gaan na de winterstop.

Het schema van deze extra-trainingen is als volgt:

  • Vrijdag 2 oktober 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 16 oktober 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 30 oktober 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 13 november 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 27 november 2020 (16:00 uur)

 

18 oktober 2020

Jarige Gerard Olijhoek wordt bedolven onder de verjaardagskaarten

Deze week kregen we het verzoek van een (klein)dochter van Gerard Olijhoek om via de diverse kanalen van S.K.N.W.K. op social media een oproep te plaatsen. Dit was het geval, omdat Gerard vandaag, zondag 18 oktober 2020, maar liefst 80 jaar wordt. De vraag was of iedereen een kaartje wilde sturen naar Gerard. Nou de oproep is geslaagd.

Gerard heeft ruim 150 kaarten mogen ontvangen en was zeer blij en verrast !!

 

19 oktober 2020

Tweede veld en strook hoofdveld sportpark ‘Het Springer’ opnieuw doorgezaaid

Nu er niet gevoetbald mag worden, wordt er nog wat extra onderhoud gepleegd aan onze speelvelden. Zoals bekend mag ons hoofdveld nog steeds niet worden bespeeld. De strook aan de kant van het 2e veld is vanmiddag nog een keer doorgezaaid. Dit is ook gebeurd met ons tweede veld. Hopen dat als we straks weer mogen gaan voetballen, dat de velden dan ook weer goed zijn en speelklaar.

 

24 oktober 2020

Toon v/d Berge wordt vrijgesproken na rode kaart

qrf

Een aantal weken geleden speelde S.K.N.W.K. 1 de competitiewedstrijd tegen Rillandia 1. Naast de score (van 0-3 werd het uiteindelijk nog 3-3) vielen ook de vele gele en zelfs rode kaarten op. Toon v/d Berge (teammanager) kreeg een rode kaart. Echter is op basis van de verkregen verklaringen niet bewezen geacht dat hij de aan hem ten laste gelegde overtreding heeft begaan. De aanklager heeft daarom besloten de zaak te seponeren.

 

30 oktober 2020

SD Sport: Clubleven – Alles draait om het blauw-zwart

Bron: http://www.sdsport.nl/

Kwartaalmagazine SD SPORT

Hoe geven mensen invulling aan een sportief en actief leven? Hoe worden we vitaal ouder? Hoe gezond is ons werk? Het nieuwe eilandelijk magazine SD SPORT schrijft erover.

Er zijn legio beweegactiviteiten op Schouwen-Duiveland, al dan niet in clubverband. SD SPORT brengt het in beeld, samen met de prachtige sportfaciliteiten en unieke natuurlijke omgeving.

SD SPORT besteedt aandacht aan de sociaal-maatschappelijke waarde van sport. Sport brengt mensen samen. SD SPORT informeert en inspireert, en wil zo een actief en sportief leven stimuleren. Dat is goed voor individu én maatschappij.

In de najaarseditie van 2020 (editie nummer 9) staat een artikel met de familie Neele. Clubleven – Alles draait om het blauw-zwart. Banus, Martijn en Steven zijn aan het woord. Het artikel is overigens geschreven door ‘onze eigen’ Gerrit van Loon.

Hieronder dit interview:

Clubleven – Alles draait om het blauw-zwart

SKNWK zonder Martijn (46), Banus (74) en Steven Neele (44) is niet voor te stellen. Vader en zonen zijn op velerlei wijze als vrijwilligers actief bij de Nieuwerkerkse voetbalclub.

TEKST GERRIT VAN LOON • BEELD SD SPORT

Banus kalkt de lijnen, zit in het onderhoudsteam en leegt de brievenbus. Martijn traint de JO-13, voetbalt zelf in het 3e elftal en het 40+ team, organiseert toernooien, bingo’s en biefstukavondjes, schiet foto’s en schrijft teksten voor de website die hij beheert. Steven heeft de site www.sknwk.nl gebouwd, zit in de kas-, sponsor- en verbouwcommissie en schiet ook foto’s. Banus kwam voor de liefde vanuit Kerkwerve naar Nieuwerkerk toe. Toen hij trouwde met zijn vrouw Jessie trouwde hij tegelijkertijd met SKNWK. “Zij was helemaal gek van voetbal. Stond ik met de kinderwagen aan de lijn te kijken hoe zij aan het voetballen was. Ze zat ook in het bestuur. De jongens kwamen zo vaak op het sportpark. Tegenwoordig betekent de club mijn dagelijkse loopje. Met het onderhoudsteam hebben we sinds kort een blauw-zwart geschilderd hokje om te zitten langs de lijn. De oud-overkapping van de Jumbo-winkelwagentjes.

Morele plicht

Ook bij Martijn zijn de dagen in de week ‘op de club’ talrijk. “SKNWK is mijn sociale leven. Mijn vrije tijdsbesteding. Vrienden heb ik vanuit hier. Het bijhouden van al het nieuws en ontwikkelingen binnen de club voor op de website voel ik als een soort morele plicht. Is het na de wedstrijden gezellig dan blijf ik met een biertje hangen. Hoe laat het ook wordt, ik zet de foto’s, uitslagen en standen dezelfde avond er nog op. Dat wordt gewaardeerd. Bij mogelijke afgelastingen door de KNVB probeer ik zo accuraat mogelijk te zijn.” Martijn laat een horloge en portemonnee zien in de clubkleuren. “Alle blauw-zwarte voorwerpen associeer ik met de club.”

Steven is wat minder fanatiek. “Ik ben niet meer zo’n voetbaldier. Ik speelde vroeger in een muziekbandje en had interesse in computers. Toen ik kinderen kreeg, heb ik met mijn vrouw – die in Zierikzee voetbalt – afspraken gemaakt. Zo werken we bijvoorbeeld allebei drie dagen. Fotograferen is nu mijn passie. Op zaterdag sta ik regelmatig langs de lijn om mooie actiefoto’s te maken.”

Een leven zonder SKNWK kunnen de mannen zich nauwelijks voorstellen. “Met corona zat ik tuus”, kijkt Banus terug. “Dat was niets.” Steven nadenkend over de wat als de club niet meer zou bestaan vraag: “Dan zou ik erg veel meer vrije tijd hebben.”

Hierbij nog de link naar het interview https://magazine.sdsport.nl/09_2020/clubleven#

 

30 oktober 2020

Vanmiddag was de 3e editie van VrijMiVo bij S.K.N.W.K.

Met ingang van vrijdag 2 oktober 2020 zij we bij S.K.N.W.K. gestart met één keer in de twee weken extra training geven voor onze jeugd t/m S.K.N.W.K. JO15-1, maar ook voor niet leden !! Vandaag, vrijdag 30 oktober 2020, was de 3e editie. De training is van 16:00 uur tot 17:00 uur. Net als bij de vorige keer waren er ook deze keer 16 kinderen aanwezig. Er werd weer een uurtje heerlijk getraind.

Deze extra trainingen worden verzorgd door Gerrit van Loon en Martijn Neele. Voorlopig is de planning voor deze trainingen in de maanden oktober en november !! Daarna zullen we evalueren of er voldoende animo is en hoe eventueel verder te gaan na de winterstop.

Het schema van deze extra-trainingen is als volgt:

  • Vrijdag 2 oktober 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 16 oktober 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 30 oktober 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 13 november 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 27 november 2020 (16:00 uur)

 

November:

1 november 2020

www.sknwk.nl bestaat vandaag al weer 18 jaar !!

Vandaag, zondag 1 november 2020, is het al weer 18 jaar geleden dat onze website, www.sknwk.nl, online is gegaan. Wij als redactie van deze website vinden het nog steeds een eer om jullie dagelijks op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van onze mooie club, S.K.N.W.K.

Uiteraard willen we iedereen bedanken voor zijn of haar bezoek aan www.sknwk.nl en hopen dat jullie nog vaak een bezoek brengen.

 

5 november 2020

Helaas gaat er ook een streep door de Kerstbingo bij S.K.N.W.K.

Normaal gesproken begonnen we in deze periode met de inschrijvingen voor de Kersbingo bij S.K.N.W.K. Zaterdag 19 december a.s. stond al weer de 9e editie op het programma. Echter gooit ook hier het coronavirus roet in het eten. De Kerstbingo gaat dit jaar helaas niet door.

We willen nog kijken of er nog iets mogelijk is in een andere vorm (vanuit huis o.i.d.), maar op dit moment kunnen we daar nog niets over zeggen.

 

7 november 2020

S.K.N.W.K. JO13-1 en JO11-1 hebben vanmorgen heerlijke partij gespeeld

Nu er vanwege alle coronamaatregelen geen competitiewedstrijden worden gespeeld, stond er vanmorgen voor S.K.N.W.K. JO13-1 en JO11-1 een training op het programma. Van 10:30 uur tot bijna 11:45 uur is er een heerlijke partij gespeeld. Na een korte warming-up werden er twee teams gemaakt en is er ruim een uur lang heerlijk lekker gevoetbald. Ook de weersgoden waren de pupillen goed gezind, want het was echt schitterend weer. Tussendoor was er nog wat te drinken voor de spelertjes.

Omdat de speelvelden op sportpark ‘Het Springer’ opnieuw zijn doorgezaaid, mocht daar helaas niet op worden getraind. Zodoende werd de partij op het trainingsveld gespeeld. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

Het was een heerlijke ochtend voor JO11-1 en JO13-1. Bekijk meer foto’s van de training elders op de site in Het Fotoboek.

 

13 november 2020

De 4e editie van de VrijMiVo bij S.K.N.W.K. werd druk bezocht

Met ingang van vrijdag 2 oktober 2020 zij we bij S.K.N.W.K. gestart met één keer in de twee weken extra training geven voor onze jeugd t/m S.K.N.W.K. JO15-1, maar ook voor niet leden !! Vandaag, vrijdag 13 november 2020, was al weer de 4e editie. De training is van 16:00 uur tot 17:00 uur. Deze keer was de VrijMiVo druk bezocht. Er waren maar liefst 28 kinderen aanwezig (leden, maar ook niet leden). Er werd weer een uurtje heerlijk getraind. Zo was er ‘blokjetrap’ en uiteraard werd er afgesloten met een grote partij.

Vanwege het grote leeftijdsverschil was de groep ook deze keer weer in tweeën gedeeld.

Deze extra trainingen worden verzorgd door Gerrit van Loon en Martijn Neele. Voorlopig is de planning voor deze trainingen in de maanden oktober en november !! Daarna zullen we evalueren of er voldoende animo is en hoe eventueel verder te gaan na de winterstop.

Het schema van deze extra-trainingen is als volgt:

  • Vrijdag 2 oktober 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 16 oktober 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 30 oktober 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 13 november 2020 (16:00 uur)
  • Vrijdag 27 november 2020 (16:00 uur)

 

14 november 2020

Ook frame van tijdelijke tent is afgebroken

Zo’n kleine twee maanden geleden hebben we een tijdelijke tent geplaatst op ons sportpark. Helaas is door alle beperkingen i.v.m. corona de tent nog niet gebruikt. Daarom is in een eerder stadium het zeil al van de tent gehaald, zodat dit niet kapot kon waaien. Het frame bleef staan. Echter bleek deze week dat ‘ze’ het toch nodig vonden het frame te slopen en kwamen we onderdelen van het frame elders tegen op ons sportpark.

Daarom is vanmorgen (uiteraard corona-proof op 1,5 meter van elkaar) met wat mensen het frame ook afgebroken en is de tent dus nu volledig verwijderd. Hopelijk kunnen we straks als de kantine weer gedeeltelijk open kan/mag de tent weer terugplaatsen en er dan alsnog gebruik van maken.

Dank vanaf deze plaats voor de vrijwilligers van vanmorgen !!

 

18 november 2020

Gedeeltelijke lockdown gaat verder

Bron: www.rijksoverheid.nl

Maatregelen blijven nodig om elkaar te beschermen

Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. We blijven het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken. We blijven de basisregels toepassen. En proberen elkaar door deze lastige periode heen te helpen.

Onder meer musea, theaters, zwembaden en pretparken kunnen na een sluiting van 2 weken weer open en we mogen weer sporten in groepslessen. Mensen mogen per dag weer maximaal 3 mensen thuis ontvangen en met maximaal 4 mensen in groepsverband buiten zijn. Tegelijk blijft de gedeeltelijke lockdown in stand. We adviseren nog steeds om tot medio januari niet naar het buitenland te reizen, tenzij dat strikt noodzakelijk is. Om het aantal keren dat mensen in contact met elkaar komen te beperken, blijven evenementen verboden en is een algehele sluiting van de horeca.

Lees het nieuwsbericht van 17 november in eenvoudige taal.

Houden aan de basisregels

Het volhouden van de basismaatregelen blijft cruciaal om het aantal besmettingen terug te dringen. Wie klachten heeft, ook als ze mild zijn, blijft thuis en laat zich zo snel mogelijk testen. Wie besmet is, roept hulp in van anderen voor boodschappen en andere klusjes, zodat de besmette persoon thuis kan blijven. Iedereen houdt anderhalve meter afstand en wie op een drukke plek is, gaat weg. Er is een dringend advies om niet-medische mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes.

Steunmaatregelen en aandacht voor elkaar

Deze maatregelen hebben forse impact op de samenleving en de economie. Daarom ondersteunt het kabinet ondernemers, werkenden en werkzoekenden met steunmaatregelen. En er is aandacht voor mensen die zich eenzaam voelen of in de financiële problemen raken. Maar het is ook belangrijk dat we ons aan de maatregelen blijven houden. Om zelf gezond te blijven en om anderen gezond te houden. En om ervoor te zorgen dat we zicht krijgen op meer vrijheden in ons dagelijks leven, zolang het coronavirus er nog is – samen zijn met familie en vrienden, samen sporten en samen naar evenementen of een restaurant gaan.

Vooruitzicht

Begin december beslist het kabinet of de maatregelen kunnen worden aangepast. Dat betekent dat sinterklaasvieringen gevierd kunnen worden, maar we houden afstand van anderen en ontvangen maximaal drie personen thuis. Maar met wat creativiteit kunnen wellicht oplossingen worden gevonden om pakjesavond te vieren, bijvoorbeeld in kleine groepjes verspreid over meerdere dagen of via een digitale verbinding. Daarnaast doet Sint er goed aan om op tijd en  bij voorkeur alleen zijn inkopen te doen en waar mogelijk lokaal of anders online te winkelen.

Het kabinet heeft nog niet besloten welke maatregelen gelden rondom de Kerstdagen en tijdens oud en nieuw. Maar hoe beter we ons nu aan de maatregelen houden, hoe groter de kans op aanpassing van de maatregelen.

Testen

Vanaf 1 december kan iemand ook getest worden als hij of zij geen klachten heeft, maar wel risico heeft gelopen op een besmetting. Dus als de CoronaMelder-app een melding geeft over een besmettingsrisico, of als iemand naar voren komt uit het bron- en contactonderzoek. Vanaf dat moment gaat diegene in quarantaine. Na 5 dagen kan hij of zij zich laten testen en bij een negatieve test kan de quarantaine worden opgeheven.

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Op 1 december gaat de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan gaat onder andere een mondkapjesplicht gelden in publieke binnenruimtes zoals winkels, musea, restaurants en theaters. Het kabinet zal daar binnenkort verder over communiceren.

De maatregelen vanaf 19 november

Groepen:

  • Thuis ontvangt u maximaal 3 personen per dag. U ontvangt maximaal 1 groep mensen per dag.
  • Buitenshuis mag u met maximaal 4 personen van verschillende huishoudens samen een groep vormen.
  • In binnenruimtes waar mensen zitten geldt een maximum aantal personen van 30.

Het dagelijks leven:

  • Reis zo min mogelijk.
  • Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan.
  • Iedereen van 13 jaar of ouder draagt een mondkapje in de publieke binnenruimtes en in het OV.
  • In het voorgezet onderwijs (VO), middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en hoger onderwijs (HO) draagt iedereen een mondkapje buiten de les.
  • Alle eet- en drinkgelegenheden sluiten de deuren. Afhalen blijft wel mogelijk. Uitgezonderd zijn:
    • Hotels voor hotelgasten die er overnachten.
    • Uitvaartcentra.
    • Luchthavens voorbij de security check.
    • Bedrijfskantines.
    • Eet- en drinkgelegenheden in zorginstellingen voor patiënten en bezoekers van patiënten.
    • Eet- en drinkgelegenheden bij locaties voor georganiseerde dagbesteding voor kwetsbare groepen.
    • Locaties met een gecombineerde functie sluiten het deel met horecafunctie.
  • Winkels in de detailhandel sluiten uiterlijk om 20:00 uur.
  • Winkels die voornamelijk levensmiddelen verkopen mogen wel later openblijven.
  • Tussen 20:00 uur en 07:00 uur wordt er geen alcohol meer verkocht of bezorgd.
  • Het is niet toegestaan om tussen 20:00 uur en 07:00 uur alcohol op zak te hebben of te nuttigen in de openbare ruimte.
  • Evenementen zijn verboden, met uitzondering van:
    • Warenmarkten (de gewone weekmarkten).
    • Beurzen en congressen.
    • Bioscopen, theaters, concertzalen, musea, etc.
    • Wedstrijden van sporters in instellingen voor topsport, wedstrijden in de Eredivisie en Eerste Divisie van het voetbal en personen tot 18 jaar die sport beoefenen op de eigen club.
    • Betogingen, samenkomsten en vergaderingen als bedoeld in de wet openbare manifestatie.
  • In de detailhandel blijft strikte naleving van de protocollen belangrijk. Als het te druk wordt, of de basisregels worden niet nageleefd kan (een deel van) een locatie gesloten worden. De handhaving wordt aangescherpt.
  • Bij dierenparken, musea, bibliotheken en andere doorstroomlocaties geldt dat bezoek moet plaatsvinden op basis van een reservering per tijdvak. Dit geldt niet voor detailhandel en warenmarkten (de gewone weekmarkten).
  • Verbod op zingen in groepsverband, met uitzondering van:
    • Professionele zangers.
    • Kinderen tot en met 12 jaar.
    • Zingen als onderdeel van de belijdenis van een geloof of levensovertuiging.
    • Zingen als onderdeel van een demonstratie.
  • Bij uitvaarten mogen maximaal 100 mensen aanwezig zijn.

Sporten is beperkt mogelijk:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand. Sporten mag individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Uitgezonderd zijn:
    • Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal).
    • Voetballers (inclusief overig personeel in “bubbel”) van de Eredivisie en Eerste divisie.
  • Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).
  • Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.
  • Geen publiek bij sport.

Reizen:

Voor reizen in Nederland geldt:

  • Reis zo min mogelijk.
  • Gaat u toch op vakantie? Blijf zoveel mogelijk op je vakantieadres.
  • Beperk het aantal uitstapjes en vermijd drukte.

Voor reizen naar het buitenland geldt:

 

22 november 2020

Facebookpagina SKNWK Sportcombinatie Nieuwerkerk is inmiddels verwijderd !!

Op Facebook zijn er twee pagina’s die gelinkt worden aan onze club. De pagina Sknwk Sportkombinatie Nieuwerkerk (https://www.facebook.com/sknwk.nieuwerkerk) is verwijderd.  Dit omdat deze pagina niet de officiële Facebook-pagina van S.K.N.W.K. is. Je kunt als bezoeker deze pagina nu niet meer bereiken. Na 30 dagen zal de pagina definitief worden verwijderd/

Zorg ervoor dat je dus vrienden bent/wordt van de enige echte SKNWK-facebookpagina, te weten: https://www.facebook.com/sknwk

We zien jullie daar !!

 

25 november 2020

Zware blessure voor keeperstrainer Jos Wesdorp

Gisteren is na enkele weken ook de keeperstraining bij de senioren en oudste jeugd weer opgepakt door keeperstrainer Jos Wesdorp. Echter is dit voor Jos voorlopig gelijk ook weer de laatste, want gisteren tijdens deze training heeft hij een zware blessure opgelopen. Hij heeft namelijk zijn achillespees afgescheurd, bleek vandaag bij een bezoek aan het ziekenhuis.

Jos hoeft niet geopereerd te worden, maar zal voorlopig 8 weken in het gips gaan. Jos zelf zegt dat hij er alles aan zal doen om weer z.s.m. terug te keren ondanks deze zware kwetsuur.

Vanaf deze plaats willen we Jos heel veel beterschap en sterkte en een zeer voorspoedig herstel toewensen !!

 

26 november 2020

Mooie opbrengst voor S.K.N.W.K. met Jumbo Sparen met elkaar Actie

De afgelopen weken kon er bij Jumbo Schot in Nieuwerkerk punten worden gespaard. Er was namelijk een speciale actie genaamd Jumbo Sparen met Elkaar. Bij elke € 10,- aan boodschappen kregen de klanten een punt. Deze konden ze in één van de dozen doen bij de uitgang waarmee ze konden sparen voor diverse scholen en of verenigingen. Ook van onze club was er zo’n spaarpotje waarin heel veel punten werden gedaan. Zoveel zelfs dat dit een bedrag van maar liefst € 777,- heeft opgeleverd !! Dit bedrag kunnen we besteden via diverse websites om attributen voor onze club aan te schaffen.

Vanmiddag, donderdag 26 november 2020, was de overhandiging van de cheque. Namens onze club was bestuurslid Christa van Dijke aanwezig. Zij heeft de cheque aangenomen. Overigens heeft Christa (samen met haar zoon Wesley) de ruim 4000 bonnen die gespaard zijn handmatig moeten invoeren, omdat het scannen niet lukte. Dus vanaf deze plaats een dankwoordje aan Christa en Wesley voor hun tijd en inzet.

En uiteraard ook een woord van dank aan Jumbo Schot voor deze prachtige actie waarbij we dus een heel mooi bedrag hebben mogen ontvangen. We hopen met het geld mooie spullen aan te kunnen schaffen voor S.K.N.W.K. !!

 

28 november 2020

Eerste selectie heeft vandaag ook weer getraind

Evenals vorige week heeft de eerste selectie ook vandaag, zaterdag 28 november 2020, weer getraind. De acht aanwezigen werden eerst getrakteerd op wat conditioneel werk. Daarna was er wat passen en trappen en afwerken op het doel.

 

28 november 2020

Eerste aanzet tot opknappen/verbouwing kantine is gezet

In een eerder stadium heeft het bestuur akkoord gehad van de leden met het verbouwen/opknappen van de kantine. Nu van vanwege alle coronamaatregelen toch nog niet open kunnen, zal komende weken alvast worden begonnen met de werkzaamheden. Vandaag zijn vader en zoon Neele (Steven en Tijm) alvast gestart met het opruimen van de kantine. Zo zijn alle lijstjes van de wanden, diverse dingen van het plafond gehaald, bekers in dozen gedaan, e.v.a.

De komende weken willen we hiermee verder gaan. Zo mogelijk willen we dan in de kerstvakantie ook alvast wat gaan schuren en in de grondverf zetten. Hiervoor kunnen we nog wel wat extra handjes gebruiken. Kun/wil jij ook helpen ?? Meld je dan eventjes bij voorzitter Robbert v/d Zande.

Vanaf deze plaats dank aan Steven en Tijm voor hun inzet vanmiddag !!

 

30 november 2020

Vanavond kregen S.K.N.W.K. JO7-1, JO9-1 en JO13-1 tijdens de training bezoek van enkele Voetbalpieten

Vanavond, maandag 30 november 2020, werd er gebruikelijk weer getraind door S.K.N.W.K. JO7-1, JO9-1 en JO13-1 om 18:00 uur. Het weer zat helaas niet echt mee (lees: gewoon tegen, want het regende alleen maar). Omstreeks 18:30 uur kwamen er ineens drie Voetbalpieten het veld opgestormd. Ze hadden zelf een aantal voetballen bij en gingen bij alle drie de teams meespelen met de partijtjes. Uiteraard werd er ook wat snoep uitgedeeld.

Ook werden er nog wat teamfoto’s gemaakt met de Voetbalpieten. Na afloop van de training gingen JO7-1 en JO9-1 nog eventjes naar de kleedkamer. Na het zingen van een liedje kregen ze zelfs nog een kadootje. Voor de spelertjes van JO13-1 had de trainer zelf een snoepzakje gemaakt. Ook zij waren net als de spelers van JO7-1 en JO9-1 erg blij met hun presentje.

Zo kunnen we ondanks de slechte weersomstandigheden terug kijken op een geslaagde avond.

Bekijk meer foto’s van deze avond elders op de site in Het Fotoboek.

 

December:

2 december 2020

Vanaf zaterdag 12 december a.s. gaat S.K.N.W.K.-jeugd onderlinge wedstrijden spelen

Goed voorbeeld doet volgen !! S.K.N.W.K. JO11-1 en JO13-1 trainen en/of spelen onderlinge wedstrijden op zaterdag tijdens de lock-down i.v.m. corona. Inmiddels heeft het jeugdbestuur een aanzet gemaakt voor meerdere jeugdteams, namelijk JO7-1, JO9-1, JO11-1, JO13-1, JO15-1 en JO17-1. Vanaf zaterdag 12 december a.s. zullen S.K.N.W.K. JO7-1 en JO9-1 onderlinge wedstrijdjes spelen. Dit geldt ook voor JO11-1 en JO13-1. En tot slot ook voor S.K.N.W.K. JO15-1 en JO17-1.

Voorlopig is de planning dat JO7-1 en JO9-1 om 10:00 uur starten. Dit geldt ook voor JO11-1 en JO13-1. Om 10:30 uur is het dan de beurt aan JO15-1 en JO17-1.

Bij voldoende animo zal dit worden vervolgd op zaterdag 19 december 2020. En dan in het nieuwe jaar op zaterdag 9 en zaterdag 16 januari 2021.

 

5 december 2020

Verkoop loten Grote Clubactie 2020 levert S.K.N.W.K. een mooi bedrag op !!

Afgelopen week was het einde van de Grote Clubactie 2020. Zoals elk jaar heeft ook S.K.N.W.K. weer meegedaan aan deze verkoop. Alle leden hebben de mogelijkheid gekregen om loten te verkopen en te kopen. In totaal is er een mooi bedrag verdiend voor en door de blauw/zwarten.

Vooral onze jeugdspelertjes hebben weer hun stinkende best gedaan !! Deze editie heeft de club een mooi bedrag van € 1.417,50 opgeleverd !!

Namens het bestuur (en jeugdbestuur) willen wij alle verkopers, zowel jeugd als seniorenleden, nogmaals enorm bedanken voor hun inzet voor onze club. Maar ook willen wij natuurlijk de kopers van de loten enorm bedanken.

 

12 december 2020

Onderlinge wedstrijden jeugd S.K.N.W.K. ‘smaken’ naar meer

Vanmorgen speelden JO7-1 en JO9-1, JO11-1 en JO13-1 en ook JO15-1 en JO17-1 onderlinge wedstrijdjes op sportpark ‘Het Springer’. Het plezier spatte er vanaf en het ‘smaakt’ dus zeker naar meer. Dan kan ook komen doordat er voor alle spelertjes tussendoor en/of na afloop van hun wedstrijdjes ook een heerlijk broodje met knakworst was. Een ieder liet zich dit heerlijk smaken.

Om 10:00 uur begonnen de allerkleinsten van S.K.N.W.K. JO7-1 en JO9-1 op het 2e veld. Tegelijkertijd was het op het trainingsveld de beurt aan JO11-1 en JO13-1 (die dit de afgelopen weken al vaker hebben gedaan onderling). Toen beide wedstrijden klaar waren, konden zij nog een heerlijk broodje nuttigen.

Omstreeks 11:30 uur waren deze vier teams huiswaarts gekeerd en was het nu de beurt aan JO15-1 en JO17-1. Ook voor hen niks nieuws, want zij trainen ook regelmatig samen. Leuk om te zien dat ook hier bijna iedereen er was en dat er fanatiek werd gespeeld. Zij kregen na de eerste helft alvast een broodje. Na dit broodje werd er nog een tweede helft gespeeld en toen ook deze ten einde was, konden ze nog een tweede broodje nuttigen.

Al met al een top dag voor onze jeugd. Dank aan het jeugdbestuur voor de organisatie. Ook aan de leiders/trainers voor hun enthousiasme en aanwezigheid. En tot slot een dankwoordje voor de ouders die er vanmorgen voor hebben gezorgd dat de kinderen allemaal lekker konden eten.

Volgende week zaterdag, 19 september 2020, is het de bedoeling om nogmaals zo’n voetbalochtend te organiseren.

Bekijk nog meer foto’s elders op de site in Het Fotoboek.

 

19 december 2020

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (7)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Vandaag waren er gelukkig ook weer wat vrijwilligers. Hierdoor konden we op diverse plaatsen aan de slag en kon er opnieuw (uiteraard corona-proof) worden geklust. Een ieder hartelijk dank voor de hulp !!

Hierbij foto’s van vandaag:

 

19 december 2020

Opnieuw geslaagde onderlinge duels voor S.K.N.W.K. JO7-1 t/m JO17-1

Vanmorgen speelden JO7-1 en JO9-1, JO11-1 en JO13-1 en ook JO15-1 en JO17-1 onderlinge wedstrijdjes op sportpark ‘Het Springer’. Net als vorige week was het ook nu weer een zeer geslaagde activiteit. De jeugd had heel veel plezier. Na afloop van de wedstrijdjes was er voor iedereen ook nog eens warme Chocomel (met slagroom) en een heerlijke oliebol.

Om 10:00 uur begonnen de allerkleinsten van S.K.N.W.K. JO7-1 en JO9-1 op het 2e veld. Na zo’n drie kwartier was het hier afgelopen en konden zij als eersten om Chocomel en een oliebol. Tegelijkertijd waren op het trainingsveld ook JO11-1 en JO13-1 aan het spelen. Na ruim een uur was deze onderlinge pot geeindigd in een gelijkspel en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Ook dit was heel spannend. Na de winnende ‘pingel’ konden ook zij om hun welverdiende ‘lunch’.

Omstreeks 11:30 uur waren deze vier teams huiswaarts gekeerd en was het nu de beurt aan JO15-1 en JO17-1. Zij kregen na zo’n drie kwartier spelen voor de eerste keer iets te drinken en te eten. Hierna begon de 2e helft en nadat deze was gespeeld konden ze nog een keer om een beker warme Chocomel en nogmaals een oliebol.

Al met al opnieuw een gewelde dag voor onze jeugd. Leuk om te zien dat onze jeugd er zoveel plezier aan heeft beleefd. Dank aan het jeugdbestuur voor de organisatie. Ook aan de leiders/trainers voor hun enthousiasme en aanwezigheid. En tot slot een dankwoordje voor de ouders die er vanmorgen voor hebben gezorgd dat de kinderen allemaal wat konden drinken en eten.

Wat deze activiteit betreft is het nu even kerstvakantie. Op zaterdag 11 januari 2021 (en ook 18 januari 2021) is het de bedoeling dit nog 2x te doen. Bekijk nog meer foto’s elders op de site in Het Fotoboek.

 

19 december 2020

Dankwoordje voor Friesland Campina en Bakkerij Ten Hove

Vandaag, zaterdag 19 december 2020, hebben S.K.N.W.K. JO7-1, JO9-1, JO11-1, JO13-1, JO15-1 en JO17-1 weer onderlinge wedstrijdjes gespeeld. Na afloop was er voor iedereen overheerlijke warme Chocomel met een oliebol. Dit is (mede) mogelijk gemaakt door Friesland Campina en Bakkerij Ten Hove.

 

20 december 2020

S.K.N.W.K. dankt al haar sponsoren met speciale kaart

Afgelopen week hebben al onze sponsoren een kaartje in de bus mogen ontvangen. Gewoon om ze te bedanken en een hart onder de riem te steken 🙂

Hieronder de kaart:

 

23 december 2020

Contract met hoofdtrainer Ad Palings wordt per 1 januari 2021 ontbonden

In goed overleg is besloten om het contract met onze hoofdtrainer Ad Palings per 1 januari 2021 te ontbinden. Vanwege de huidige coronaperikelen en ook (te) weinig zicht op verbetering de komende maanden, vinden beide partijen het in deze situatie beter om uit elkaar te gaan.

We willen Ad danken voor zijn inzet de afgelopen periode en hem alle goeds toewensen.

 

27 december 2020

Helaas opnieuw stormschade bij S.K.N.W.K.

De storm Bella heeft helaas ook op sportpark ‘Het Springer’ voor schade gezorgd. De sponsordoeken, die overigens in maart 2019 ook al eens om waren gekomen, zijn opnieuw omgewaaid.

 

28 december 2020

Gezocht: Nieuwe kantinebeheerder(s) per 1 maart 2021

Gert-Jan, de beheerder van onze kantine is vanwege verbouwingswerkzaamheden vanaf 1 maart voor langere tijd niet beschikbaar. Daarom zijn we op zoek naar een of meerdere vrijwilligers die zijn werkzaamheden gedurende die periode willen overnemen. Dus lijkt het je leuk om je eigen mini-horecagelegenheid te runnen en een belangrijke bijdrage aan ons verenigingsleven te leveren (zodra dit weer mogelijk is) meld je dan aan!

Om een beeld te geven wat het inhoud staan hieronder een aantal van de werkzaamheden waar je mee te maken krijgt. Ook als je niet alles, maar een deel hiervan zou willen doen horen we het graag, want de activiteiten verdelen over meerdere personen kan natuurlijk ook.

  • Voorraadbeheer: Zorgen dat overal voldoende van in huis is, bestellingen plaatsen bij de leverancier en verwerken van de ontvangen bestellingen
  • Financiële zaken: Zorgen voor aanwezigheid van wisselgeld, opmaken van de kas en afstorten van geld
  • Aanspreekpunt voor kantine gerelateerde zaken en afstemming hierover met bestuur
  • Praktische zaken om de kantine op orde te hebben:
    • Koelingen tijdig afvullen voor het weekend
    • Kachel tijdig aan in de winter
    • Lege flessen/kratten afvoeren
    • Frituur schoonhouden
  • Extra aandacht vragen de speciale activiteiten zoals:
    • Nieuwjaarsreceptie
    • Bedrijventoernooi
    • Darttoernooi
    • Onderling toernooi (Dokter v/d Zande Toernooi)
    • Dames 30+ / Heren 40+ toernooi
    • Jeugdkamp

Als je interesse hebt of meer wil weten over de werkzaamheden kun je contact opnemen met Gert-Jan via 06-12379638 of gertjan174@hotmail.com.

 

30 december 2020

Prettige jaarwisseling en een gelukkig, gezond en sportief 2021 !!

De redaktie van www.sknwk.nl wil iedere bezoeker van S.K.N.W.K.-Online een prettige jaarwisseling en uiteraard een gelukkig, gezond en sportief 2021 toe wensen !!

 

30 december 2020

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (14)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Ook vanmiddag waren er gelukkig ook weer wat vrijwilligers en is er dus ook weer wat geklust. Een ieder hartelijk dank voor de hulp !!

Hierbij foto’s van vanmiddag: