IJsvereniging Nieuwerkerk: IJsbaan ook zondag vanaf 10:00 uur open

Bron: www.ijsverenigingnieuwerkerk.nl

Zondag 14 februari  -De ijsbaan is vanaf 10.00 uur weer open volgens de aangegeven tijden. Door de corona-beperkingen is het minder gezellig op de ijsbaan dan andere jaren. We kunnen daar niet veel aan veranderen en vragen begrip voor de situatie. Op de homepage is dus het coronaprotocol geplaatst. Help ons en anderen svp door de regels te volgen.

Om misverstanden te voorkomen: het coronareglement is nu leidend ten opzichte van de normale regels en voorwaarden van de vereniging.

Zaterdag 13 februari  -De ijsbaan was om 10.00 uur weer open volgens de aangegeven bloktijden op de homepage. De gerepareerde scheuren en een paar kleine gaten waren allemaal keurig dichtgevroren (-7 oC afgelopen nacht), zodat er een nette volledige baan open kon. Ook vandaag werd de ijsbaan weer uitstekend bezocht; opnieuw in totaal ruim 700 schaatsers op het ijs, keurig verdeeld over de blokken. Het werd geen moment te druk en iedereen hield zich aan de regels. Nu in twee dagen tijd dus al bijna 1.450 schaatsers, klein en groot, waarbij de begeleidende ouders zonder schaatsen niet zijn meegeteld. Tot ongeveer 14.30 uur kon de hele baan worden gebruikt. Daarna werd de achterste bocht afgesloten omdat de veger daar door het ijs ging. Gelukkig verder geen schade. Het laatste blok was met 206 schaatsers weer goed gevuld. Met een groepje vrijwilligers is de baan daarna opnieuw geschoven en werden een paar nieuw ontstane scheuren uitgeveegd en gevuld.

Door de corona-beperkingen is het minder gezellig op de ijsbaan dan andere jaren. We kunnen daar niet veel aan veranderen en vragen begrip voor de situatie. Op de homepage is dus het coronaprotocol geplaatst. Help ons en anderen svp door de regels te volgen.

Om misverstanden te voorkomen: het coronareglement is nu leidend ten opzichte van de normale regels en voorwaarden van de vereniging.