Tikkie Terug deel 504 – Eerste oefenwedstrijd S.K.N.W.K. 1 seizoen 2016-2017

Logo Tikkie Terug

Vandaag, zaterdag 7 augustus 2021, speelt S.K.N.W.K. 1 de eerste oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Na 6 trainingen en een bootcamp op het strand een mooie gelegenheid voor de nieuwe trainer/coach Johnny van Dijke een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe het ervoor staat. Overigens door de late vakantie en inmiddels ook al wat blessures ontbreken er nog al wat spelers van de 1e selectie. Echter dit geeft spelers van de 2e selectie en van JO19-1 mooi de gelegenheid om zich te laten zien. Aftrap op sportpark ‘Het Springer’ is vanmiddag om 14:30 uur en tegenstander is D.V.V. ’09.

In deze Tikkie Terug deel 504 gaan we vijf jaar terug in de tijd. Op zaterdag  6 augustus 2016 speelde S.K.N.W.K. 1 toen haar eerst oefenwedstrijd. Toen ook op eigen sportpark. Het veld lag er net als nu prima bij en ook toen was er een nieuwe trainer die aan het roer stond bij de blauw/zwarten, namelijk Perry Snoep.

Op de website stond het volgende:

S.K.N.W.K. 1 wint eerste oefenduel met 3-1 van M.Z.V.C. 1

Het eerste oefenduel van S.K.N.W.K. 1, gisteren tegen M.Z.V.C. 1, eindigde in een 3-1 overwinning voor thuisploeg S.K.N.W.K. 1. Na 3 trainingen voor de 1e selectie van de blauw/zwarten vandaag dan de eerste oefenwedstrijd. Het was best behoorlijk wat S.K.N.W.K. 1 liet zien.

P1350615

Met een nieuwe trainer aan het roer, Perry Snoep,  werd er op een schitterende grasmat op sportpark ‘Het Springer’ bij vlagen prima gevoetbald. In de eerste helft speelde de blauw/zwarten in de volgende opstelling:

LINEUP111470485075272

Hierin is René Verschoor centraal achterin de nieuwe naam. Hij kwam terug na een uitstapje bij s.v. Duiveland. Het was duidelijk te zien dat René in die jaren is gegroeid. Hij speelde en trainde daar toch op een hoger niveau. René bleek een rots in de branding en met name in de coaching erg aanwezig. Erg fijn om te zien !!

P1350663

Maar ook andere spelers (soms op toch wat voor hen vreemde posities) lieten zich duidelijk zien aan de nieuwe trainer . Het is aan de spelers zelf de taak om zich in de voorbereiding te laten zien (zowel op de trainingen als in de wedstijden), want met een nieuwe trainer aan het roer begint iedereen gewoon weer op ‘nul’ en moeten de plaatsjes nog verdeeld worden.

P1350677

Overigens kwamen de gasten wel simpel op een 0-1 voorsprong in de 1e helft. De diepe bal werd gemist door de S.K.N.W.K.-verdediging en kon daarna simpel worden binnen gewerkt. De 1-1 was een mooi doelpunt. Remco v/d Berge lobte de bal prachtig over de doelman tegen de touwen. Met deze stand gingen beide teams rusten.

P1350678

In de 2e helft veelvuldig wisselen aan Nieuwerkerkse-zijde. Er kwamen vijf verse krachten in (in het vervolg van deze helft wordt nog een aantal keren doorgewisseld). Dit was de beginopstelling van de 2e helft:

LINEUP111470490844422

In deze 2e helft kwam S.K.N.W.K. uiteindelijk op een 3-1 voorsprong. De treffers waren van Robert Padmos en Machiel Schot. Met een beetje meer overzicht had de score nog verder op kunnen lopen. Remco v/d Berge ging nog 2x alleen door op de doelman, maar hij wachtte te lang en verspeelde hiermee de kansen. Maar al met al een nuttige oefenwedstrijd met een prima overwinning. Dat werkt ook altijd mee voor het vertrouwen.

P1350715

Aankomende week wordt er dinsdag en donderdag weer getraind. Zaterdag neemt S.K.N.W.K. 1 deel aan het Zeeland Assurantiën Toernooi bij s.v. Heinkenszand.